Arkiv för april, 2009

i’m good, i’m gone

onsdag, 29 april, 2009

Lykkeli is the shit.

bad

onsdag, 29 april, 2009

Idag har det diskuteras (vilt) huruvida a capellamusik som till exempel The real group praktiserar är bra eller äckligt. Ja, ordet äckligt kom upp.

Jag tillhör lägret Jag-har-hört-bättre-musik-än-a-capella-med-andra-ord-jag-uppskattar-det-inte. Visst dem besitter ju en viss talang men det är inte bra. Jag uppskattar inte skalor och harmonier och kasta in lite umpa umpa och ett långt ooooooaa.

Sen den här klämchecka attityden, vad är grejen?! Sluta!

Argument För:
”Det är coolt att de kan låta som instrument”
Nja, säg gärna till när det coola börjar i det här klippet:

Däremot illustrerar det här You tube-klippet utmärkt hur a capella-grupper låter i mina öron.

hit me baby one more time

onsdag, 29 april, 2009

Brittan kommer till kära svedala, Globen 13 juli.Biljetterna släpps måndagen 11 maj på Ticnet.se.

Priser för kalaset kommer att bli:
695-995 kr + serviceavgift och exklusiva VIP-biljetter kostar mellan 1.450-4.500 kr + serviceavgift.

Skulle vara kul att se spektaklet, men minst 700 pix för att se en sing-back-tjej…Nja let me think about it!

Visserligen är Britney definitivt något av en guilty pleasure. Låtar som fastnar och en tjej som gör lite det som faller henne in. Vad vore världen utan en psykbrytBritney till förebild?

work it

tisdag, 28 april, 2009

Jag är från och med idag medlem i mineralsminksklubben. Har aldrig provat, bara hört goda vitsord så varför inte prova på. Direktimport från det stora landet i väst (Tack ms H) med en tjusig liten rosett.

Det känns som resultatet kan bli lite hur som, då jag inte kan titulera mig som sminkös. Tur att sminkkittet även innehöll en how-to-do-dvd.

cash is king

tisdag, 28 april, 2009

Ok, nu är det två dagar kvar tills min konsumtionsfria månad ska påbörjas. Jag har med mig min karl och ett par vänner som ska delta i projektet. Det känns bra, det känns tryggt att göra det som en grupp.

Regler
1. Ingen impulsshopping
2. Träna minst två gånger i veckan
3. Matlåda minst tre gånger i veckan
4. Det är ok att handla mat, möjligen en flaska vin eller två
5. Om något som inte går att förtäras måste inhandlas ska detta motiveras väl, samt godkännas av de andra deltagarna
6. Presenter är ok att konsumera, om det är födelsedag på gång. Inte ok att handla presenter till andra deltagare, då det troligen handlar om smuggling.

Är det någon mer som vill deltaga går det bra att anmäla sig. Sista anmälningsdag 30 april 2009. Nu kör vi!

human beigns

måndag, 27 april, 2009

Jag var ju och strosade lite i en skivbutik i helgen och sprang på det här omslaget. Det första och enda jag sa till karln min var;

Hur tänkte du nu?

Vem vet kanske fru Klum kom på idén? Eller var det här spiken i kistan till att känna: honom ska jag ha! Hur som, I don’t like it.

Jag kan tänker inte och kan inte uttala mig om huruvida själva albumet är bra eller dåligt. Utan nu riktar jag bara min kritik mot konvolutet då yta är allt som räknas här i världen, som sälen så väl påvisar här nedan.

my life would suck without you

måndag, 27 april, 2009

Just hemkommen från ett par timmar i biomörkret. Det bjöds på The reader. Kate Winslet får en Oscar, hon uppfyllde ju kraven. Kvinna som åldras vilket tvingar Kate att sminkas ”ful” i ett drama. Samt att hon tidigare varit nominerad sex gånger, så kanske lite charity? Men nu ska jag inte vara så för jag gillar Kate.

Jag gillade att filmen var relativt långsam och stillsam. Det kom trots allt en liten salt tår, vilket jag inte trodde. Minuterna gick och det kändes inte som en fälla-en-eller-två-tårar-film. Den manliga huvudrollen did a gesture och snyft.

Jag behöver smälta filmen ett par dagar innan jag kan säga bu eller bä. Den är ju helt klart värt att se (den har ju trots allt vunnit Oscar, det säger ju allt…) men skulle även funka hemma på sofflocket. Det är inga direkta visuella upplevelser som du går miste om, om du inte ser filmen på en filmduk.

Folk skulle kunna tala tyska för trovärdighetens skull istället för en hint av tysk brytning. Den berör men skulle kunna skära djupare i hjärtat.

astronaut

söndag, 26 april, 2009

Ytterligare en dag med sol – jomantackarja. Ska snart bege mig ut och jag kommer med största sannolikhet att somna i solen.

Nu bestämmer jag att Astronaut är dagens låt, helt så där oförhappandes.

young dad

lördag, 25 april, 2009

För er som skulle vilja dansa till Hoffmaestro så bjuds det upp till dans på Hornstulls Strand ikväll kl 21.00. That should be fun!

För min del blir det ikväll ”Hej tjejfest!” Igår var det ”Hej AW!” Imorgon blir det ”Hej löparspåret!”

Just det! Det är redan utsålt, så här kommer ett youtubeklipp.

blandBand

lördag, 25 april, 2009

Här får du ett blandband som representerar mitt april 2009.
Smaklig lyssning.

the faker

lördag, 25 april, 2009

Det har nog inte undgått någon i att solen har väckt sthlm till liv. Varenda uteservering är packade med soldyrkande människor. Passa på gott folk, snart är det nämligen dags att krypa in i våra skal igen.

För ovanlighetens skull så köpte jag en fysisk cd-skiva – John ME. Har på sistone prioriterat andra köp som skopar nr 25, svart tröja nr 12 och icke att förglömma skopar nr 26.

svennebanan

torsdag, 23 april, 2009

Jag vet inte vad jag tycker om den här låten, jag vet bara att den får igång mr office manager, samt att jag tror inte att låten gör sig rättvis på ett par datorhögtalare.

crazy in love

torsdag, 23 april, 2009

Jag tror att jag på något undermedvetet sätt alltid tyckt att Fru Jay-Z (mannen som jobbar trots pension vid 30 års ålder) levererat ok låtar, åtminstone monsterhittarna. Det är svårt att säga att Crazy in love inte får tassen att successivt börja stampa takten, eller rumpan för den delen.

Om jag var en pojke tycker jag är fin, (men med en något underlig text men hur som helst) och ville lyssna lite på hela albumet. Det tog X antal lyssningar innan jag började gilla den. Jag har svårt att tro att I am sasha fierce kommer att gå till musikhistoren, eller jag är hundra, vilket hon som person åtminstone kommer att göra – good for you!

Så om det är någon/några som vill donera en biljett till hennes Globenbesök, så är inte jag den som är den som tackar nej.

ex-factor

onsdag, 22 april, 2009

Det har idag outas lite här och var om stora namn som ska få Stockholms Jazzfestival att svänga mellan den 15-19 juli på Skeppsholmen i Sthlm.

Tre namn som fångade mitt intresse är:
Lauren Hill
Erykah Badu
Emiliana Torrini

Det är något speciellt att se stora utländska artister.

Lauren Hills Ex-factor är en sån där låt man inte tröttnar på.

get on the bus

tisdag, 21 april, 2009

Min nya favoritlåt Get on the bus får ett eget inlägg. Kunde ju ha lagt till videon i förra, då Hanna Brandén ska glänsa med sin tillvaro på Popaganda, men icke!

Låt mig presentera Name the pet!

time to pretend

tisdag, 21 april, 2009

Idag kom jag över den glada nyheten att, dels att Popaganda kör på i år igen, och att inga mindre än MGMT kommer att infinna sig på detta trevliga evenemang!

För andra året i rad kör Popaganda på Eriksdalsbadet den 28-29 augusti och det blir 500 pix för kalaset. Dock har det än så länge bara bokats MGMT och Name the pet, men det sägs att det ska bokas tjugo akter. Någon som funderar på att dansa, dricka öl och hänga med lite popsnören två aftnar i augusti?

försmak kommer här; Time to pretend.

children

måndag, 20 april, 2009

Det är väl inget att dölja att jag kanske inte kommer att bli nästa ombudsman för alla-vi-som-älskar-barn-och-gärna-pratar-bebisspråk-med-dem-fast-att-de-är-fullständigt-kapabla-att-föra-ett-någorlunda-vuxet-samtal.

Lyssnar som vanligt på mitt kära P3 och kommer fram till att det är tre låtar som är i ropet, som alla har en barnkör i sina refränger – fantastiskt!

Låt 1: Lykke Li – Breaking it up.
Hon är fantastisk, det går inte att inte vilja krama den här sångfågeln. Jag är lite småkär. Barnen då. Ja dem går ju liksom inte att undvika, men samtidigt måste jag väl ändå medge att de tillför och ger låten något slags skönt sound.

Låt 2: The sound of arrows – Magic
Jag vet och har inte hört speciellt mycket av dem förutom den här låten. Påminner lite om Empire of the sun Touch Alliance och kasta in lite gladhet. Dem här sjungande barnen närmar sig tonåren (?) och träffar väl tonerna bättre än på föregående låt. (Finns tyvärr ingen video, men det går ju bra att lyssna också)

Låt 3: Peter, Bjorn and John – Nothing to worry about
Det går minst sagt inte att missa de sjungande små liven. Det är gällt och det är mycket! Har PB&J och Lykke Li återanvänt samma barn?

För att sammanfatta min fina utläggning som dock inte har någon teoretiskt grund att stå på, så uppskattar jag inte sjungande barn alltför mycket. Det finns goda anledningar till att tacka nej till den avlägsna släktingens 4-årings luciatåg på dagis. Dem kommer inte sjunga i takt, rent eller rätt text, hur mycket än deras mamma rosar dem. Kom ihåg det.

your woman

söndag, 19 april, 2009

Året var 1997. Året då Tony Blair blir premiärminster, Prinsessan Diana omkommer, Hallandsåsenkatastrofen är ett faktum och inte att förglömma White town släpper one-hit-wondern Your woman.

För er som trott karln gått under jorden (eller bara glömt bort den gamla dängan) så kan jag meddela att han fortfarande lever och är verksam.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma…eller jo, att låten fortfarande står sig.

ett sätt att se på saker

lördag, 18 april, 2009

En konsumtionsfrimånad kommer att påbörjas i maj! Men innan dess, is this a keeper eller en utnyttja-min-rätt-till-öppet-köp?

Jag har nog visserligen i stort sätt bestämt mig, annars vore det ju dumt att dra pengakortet och släpa runt på den nya trasan, inte sant? Men töntig som jag är behöver jag lite medhåll om min fantastiska klädsmak – haha.

Medan jag väntar på att få lite feed-back så hänger jag på fejjan och får sällskap av min tyske kollega, tur att vi båda kan engelska, annars hade det varit ganska menlöst. (Reminder: don’t mention the war)

jag spelar vanlig

lördag, 18 april, 2009

Förkylningen verkar bara köra ett kort gästspel, fantastiskt onödigt.
Stoppat i mig två huvudvärkstabletter, colizin och kaffe. Ska träffa mor min om en liten stund, 25 minuter för att vara exakt.

Som vanligt kan jag inte undvika att stressa till saker. Living on the edge, skulle man kunna säga…