Arkiv för september, 2009

love me to pieces

onsdag, 30 september, 2009

Infann mig på Strand igår kväll. Det var varmt, brist på syre, intimt och alldeles underbart.

Det var en kort och intensiv spelning och det levererades, kanske inget extra ordinärt utan bara ett bevis på att grabben kan sjunga och har någon slags charm.

Jag gillade det, tro inget annat. Jag gillar mer klubbspelningar än arenaspektakel, just av de anledningarna jag nämnde här i början. Varmt, syrebrist, intimt och underbart.

ride a white horse

tisdag, 29 september, 2009

Hurra, hurra!I helgen ska mitt hästabstinens stillas. Ska bli fantastiskt roligt, och lite nervöst som jag tidigare skrivit.

Hästen jag rider på bilden var inte en av mina favorithästar. För stor och klumpig när han tog sig fram. Jag vill ha en liten och nätt sak, gärna rädd av sig haha. I had a thing för struttiga hästar som man inte kunde lita på till hundra procent. Nu till helgen tar jag vad som helst bara för att få rida.

Ska leta reda på hjälmen och damma av den.

bump in the road

tisdag, 29 september, 2009

Tonight’s the night folks. Mina förväntningar är skyhöga och humöret är ok. Ska få avnjuta lite rödvin, gott sällskap och Erik Hassle. Mycket behövligt nowadays kan jag lova.

ps. Jag fick inte det där jobbet, det gick till en internt, which sucks! Men ska på en ny intervju på torsdag. ds.

the bitter end

lördag, 26 september, 2009

Helt oförhappandes fick jag för mig att plocka fram mina gamla Placebo-skivor (Läs: Klicka fram Placebo på Spotify).

Dem är inte mina absoluta favoriter och upptäckte dem tack vare en vän under mina högstadieår. Sen har dem bara följt med och dykt upp med jämna mellanrum.

Dem kommer för övrigt till Stockholm, Annexet 13 november.

relax

lördag, 26 september, 2009

Var på en trevlig middag igår kväll och skämdes bort ordentligt – jomantackarja. Lite gamla minnen, mycket film- och musiksnack.

Borde ju ta sig ut till solen, men latheten har slagit till rejält. Solen kommer väl komma tillbaka en annan dag, I’ll meet you then alrighty?

Visst för den här korridoren ens tankar till en filmklassiker? Det var lite spooky att gå där.

jimmy

fredag, 25 september, 2009

Allt fler bilder på Jimmy Choo’s och H&M’s samarbete har dykt upp på nätet nu på sistone. Det finns en del fina saker, skorna är fina och höga!

Det som jag fastnat mest för och skulle kunna armbåga mig fram till är den här väskan.

pleased to meet you

onsdag, 23 september, 2009

Jag tänkte att jag skulle skriva lite kort om hur det gick på gårdagens intervju. Jag är nöjd. Det är inte ofta jag har känt mig nöjd med min insats efter en intervju, men någon gång ska man väl få känna så också.

Tempot var högt och huvudet var ständigt på skaft. Det fanns inget utrymme för att tänka efter utan kör på och hoppas att det kommer ut rätt.

Jag hoppas verkligen att de inser att det är jag som ska bli deras nya fantastiska kollega. Håll en tumme eller två för mig nu, tack!

uprising

tisdag, 22 september, 2009

Sitter här i soffan med morgonkaffet och har precis gnagt i mig en satsumas (Ja, satsumasperioden är äntligen här!). Alla fönster är öppna i lägenheten och jag fryser lite om tassarna. Det är en främmande karl i lägenheten som tassar runt och fixar och donar.

Huvudet känns något groggy och samtidigt lite tomt. Är lite orolig inför intervjun, känns lite som Michael Jackson en gång sa This is it. Det kommer bli en lång dag och krävas att huvudet är på skaft. Tre intervjuer, en gruppövning och slutligen en individuell övning. Jag vet inte om jag även ska förbereda en sång, om det blir något slags utslagsmoment?

Jag är lite kär i den här låten, it’s stuck on repeat.

the look

måndag, 21 september, 2009

Ok, behöver lite akut klädhjälp nu, nu, nu!

Imorgon bär det av på intervju och jag vet inte om jag ska go-all-the-way?

För mycket med kostymbyxor och tillhörande kavaj och vit tischa under?

Help me guys!

kill the lights

måndag, 21 september, 2009

Igår begav jag och karln oss ut i en skön höstsol. När man tänker på mig så är det nog inte ordet myspys som dyker upp, hur som helst tänkte jag att det kan ju vara trevligt med lite ljus i höstmörkret. Så vi promenerade till Åhléns för att konsumera lite ljus-för-oss-som-knappt-går-ut-på-krogen-längre-och därför-behöver-hotta-upp-det-där-hemma.

Doft/luktljus har aldrig varit min grej. Dem flesta luktar bara artificiellt och MYCKET, vilket leder till att jag inte kan andas – inte så bra. Men kors i taket jag hittade ett vaniljljus som var rätt ok. Bra ett ljus klart.

Nästa steg i det här i-landsprojektet var att det ser ju dumt ut med ett enda ljus rakt upp och ner. Så någon slags ljusgrupp måste alltså plockas ihop.

Gul, grå, ljusgrå. Svart, grå, vit. Svart, lila, gul. Vit, vit, Gul. Hög, hög, mellan. Hög, mellan, liten. Liten, liten, hög. Ja färg- och storlekskombinationerna är nästintill oändliga. Det slutar med att jag ger upp. För många beslut som ska fattas och inte minst stås för.

Kan någon vänlig själ hjälpa mig med det här? Jag kan inte få ihop det på ett snyggt sätt. Hopplös på allt vad som heter inredning. Tacka vet jag kläder som jag har någorlunda koll på, om jag får säga det själv…

somewhere else

fredag, 18 september, 2009

Jag uppskattar att få riktig, fysisk post, synd att det är på väg ut. Den post jag fick idag var reklam från en fastighetsförmedling.

Dagens till-salu var en etta och det första som slog mig var, jaha dem vill att jag och karln ska separera. Eller åtminstone plantera tanken av att bo ensam i ljuvlig etta i Vasastan.

Mäklarna samarbetar säkert med ett dejtingföretag och skickar sedan dem nyblivnad singlarna till dem för att träffa en ny partner. Dem är sluga dem där mäklarna.

Japp, ja gillar att överdramatisera saker.

woman from tokyo

fredag, 18 september, 2009

Inom den närmasta framtiden kan jag inte se en hägring av vare sig ett Marc by Marc- eller Hermésarmband, tyvärr. Men har hittat armband från Tokyo Jane som är ganska söta, och mer humana priser.

wednesday

onsdag, 16 september, 2009

Dagens to-do-lista
1. Tvätta
2. Läsa teori
3. Övningsköra
4. Läsa på om universum
5. Avsluta årets största kopp med kaffe
6. True blood

back to bed

måndag, 14 september, 2009

Love, love, love.

Fick biljett till spelningen av den finaste.
Love, love, love.

teardrops on my guitar

måndag, 14 september, 2009

Well, this was awkward.

frozen

söndag, 13 september, 2009

Kollat på Frozen river, ingen film du ska se om du vill uppnå någon slags glädjerus eller gå på skrattfest, men en bra film.

Filmens handling med en mening; människosmuggling mellan USA och Kanada.

mammas gata

fredag, 11 september, 2009

Trött i ögat i morse kom inte upp förrän halv elva – illa!! Gick upp och fixade lite frukost och fick ett trevligt litet samtal – Miss Kay.

Det verkar som om jag ska få rida häst nästa helg! Som jag har längtat, det var ett år sen sist och jag saknar det något kolossalt. Dock lite nervös över hur det ska gå, kommer jag ihåg vad som är fram och bak, upp och ner? Dubbla hjälmar på!

Nu ska jag försöka få my-cute-little-butt ut i solen, om jag orkar. Jag tror jag börjar nå höjden av lathet – illa!

Bjuder på en skön låt. (Timon jag tror det här är något för dig)

trouble is a friend

torsdag, 10 september, 2009

Jag har snöat in mig ordentligt på fröken Lenka, älskar hela hennes album, you should try it! Hon hjälper mig igenom körkortsteorin.

Kroppen är så jäkla trött och genomkörd, jepp body pump var det här. Det var ny koreografi and I don’t like it. Jag vet inte hur man kan lyckas så som man gjort. Majoriteten av musiken är som ett gammalt technodisco, utan partytoppar och neonljus och inte peppande någonstans. Så jag kommer att fortsätta hata gå dem passen, kul, verkligen.

Sen är jag otroligt shoppingsugen, dock blir det inget av det på grund av den obefintliga ekonomin. Det enda jag handlat de senaste månaderna är typ mat, kul, verkligen. Jag skulle behöva ett par nya träningsskor, då de jag har i dagsläget sliter på knät. Då måste det väl ändå vara ok att köpa ett par skor?! Eller?! Det är ju för mitt knäs välmående, den ska ju hänga med ett flertal år till. Då säger vi så, det är ok för mig att konsumera.

come on eileen

onsdag, 9 september, 2009

Come on Eileen spelas just nu på radion och den tar mig tillbaka en sex år. Varje gång jag hör den här låten tänker jag på ”Popaganda-festen”, det går inte att undkomma.

Det var en grym festkväll, började på Mondo (som Debaser Medis hette förut) med middag och kanske årets mest intima Moneybrother-konsert. Festen drar vidare till Debaser Slussen och det dansas till stängning.

Tyvärr har jag inga bilder från den kvällen, det var ju på den tiden innan digitalkameran slagit igenom på riktigt.

the show

tisdag, 8 september, 2009

Hittade precis en ny fancy liten sjungande donna – Lenka.

Glad, lättsmält pop á la Kate Nash/Lily Allen/Maia Hirasawa, åtminstone det lilla jag än så länge hört. Ska lyssna in mig lite mer, men kände något slags sug att tipsa er om fröken Lenka så fort jag hörde henne.

Hon kommer infinna sig på Kägelbanan på Södra teatern den 26 september, bara så att du vet.