Arkiv för mars, 2010

quelqu’un m’a dit

tisdag, 30 mars, 2010

Fin låt som är med på (500) Days of summer-soundtracket.

Trodde först det var Yael Naim, men icke. Den skönsjungande damen heter Carla Bruni och är något som ovanligt som president fru. Hon är gift med Nicolas Sarkozy, who would have known?

Fastnade direkt för rytmen i melodin. Jag förstår inte ett ord, men tycker det är fantastiskt vackert. Så om någon vill översätta, du är mer än välkommen.

quote me

tisdag, 30 mars, 2010

the heart is a rebel

måndag, 29 mars, 2010

Moto Boy singel The heart is a rebel har vuxit under föregående vecka. Oerhört fin låt.

Gitarrplinkande hjärta-och-smärta-pojke, ja, du hör ju vilken vinnande kombination.

Lördagen den 10 april spelar Moto boy på Debaser Medis, då de kör på en gratis-inträde-innan-22.

Från PSl’s blogg

a story of boy meets girl

måndag, 29 mars, 2010

Såg i helgen (500) Days of Summer med söta Joseph Gordon-Levitt och Zooey Deschanel.

En romcom-film med snygga detaljer och bra soundtrack. Jag gillar filmens koncept.

Jag trodde filmen skulle ha en mer independent-känsla än vad den faktiskt hade. Det var en hel del Sverigereferenser som är lite småkul.

Jag kommer att behöva se filmen en gång till för att då riktigt veta vad jag tycker om den.

unnecessary

söndag, 28 mars, 2010

Jag tror att jag kan ha bestämt mig. Vad tycker du?

once in a while

lördag, 27 mars, 2010

Fullt kylskåp, kvällens mattema är koreanskt. Bulgogi och kimchi och cheesecake. Ja, självklart syftar jag inte på att cheesecaken har astatiskt ursprung.

Tror det är dag att börja tillaga maten. Min tidsuppfattning idag är sådär. Har städat, tvättat bakat och så vidare, och mitt upp i det hela hade jag tänkt i mitt huvud att jag skulle kunna hinna med ett avsnitt Six feet under. Det kommer ju inte att hända.

Well, well nu måste jag sätta fart med riset som tar minst 45 minuter att koka. Bra grejer.

music for girls

lördag, 27 mars, 2010

En lördag som denna förtjänar att få en låt tillägnad till sig.

Idag står det klippning, röjning och tjejmiddag (mycket populärt uttryck under mellanstadiet), och vad passar inte bättre än Music for girls med Baxendale?

Kommer du ihåg de gånger vi dansat till dessa toner? Varav en gång var på Babasonic? Det var tider det. Nu är jag gammal och trött. Det är synd när det blir sådär.

time after time

fredag, 26 mars, 2010

Ännu en vecka börjar gå mot sitt slut. Det är som vanligt lite ångestladdat när jag börjar tänka på hur tiden bara går och går och jag i stort sätt bara accepterar det.

Jag har en ständig längtan till helgerna under vardagarna, vilket betyder att jag sitter av tiden för att kunna vara ledig i två dagar. Inte ok, jag vet.

Alla dem där klyschorna om att fånga dagen och så vidare är ju sanna och bör levas mer efter men inget jag gör.

Hur som helst, den här veckan har jag längtat efter morgondagen. Ska ha middag med tre söta vänner som jag inte träffat på ett tag. Ska bli mycket trivsamt. Vi ses imorgon mina vänner!

quote me

fredag, 26 mars, 2010

why don’t you

torsdag, 25 mars, 2010

Jag är uttråkad och lite livlös. Den här kan hjälpa mig lite på traveln.

Gramophonedzie med Why don’t you som jag tror kan gå hem i stugorna. Vi får se.

what ever you want

onsdag, 24 mars, 2010

Jag passar vidare ett musiktips jag fick i förra veckan av Timonen – Prince of Assyria. Tackar för det!

Det är lågmält, svenskt och fint.

Här är ett smakprov på singeln What ever you want, med en tillhörande söt video.

good morning you

onsdag, 24 mars, 2010

Kavaj, skjorta och den svajiga kallpratasgenen på. Mitt lilla jobb anordnar ett frukostseminarie idag som ska bli kul, och jag hoppas på att inspireras av dagens talare.

Solen ser även utan att vilja titta fram – jomantackarja!

show me love

tisdag, 23 mars, 2010

Nu börjar det hände grejer på Robyn‘s hemsida, med andra ord nya plattan är på intåg.

Jag är så galet(!) pepp inför hennes skiva. Dans- och klubbmusik ska tydligen prägla skivan i och med att hon spenderat X antal timmar på klubb. Det finns ännu inget precist datum men det ryktas om April.

De lilla, lilla smakproven som det bjöds på i hennes Dom kallar oss artister-program låter mycket lovande. Det finns ett samarbete med norksa Rökysopp.

Robyn har vuxit i mina öron nu under de senare plattorna. Debuten tyckte jag var så där, även om silverjackor var hett då. Förra självbetitlade albumet är grymt bra och tidslös.

Live har jag bara sett henne föra ett kortare uppträdande på Popaganda 2006 och jag ska definitiv försöka ta chansen att se henne nu när hela släppa-skiva-karsuellen drar igång. Någon som är med på det?

Även om jag gillar Hassle’s och Goulding’s tolkning är ju ändå originalet alltid bäst. Enjoy!

Fembot heter låten som streamas i skrivande stund på hennes hemsida, om du skulle ha Robyn-abstinens.

wicked game

måndag, 22 mars, 2010

Wicked game är…ja, vad är den låten. Jag gillar den fantastiskt mycket och videon är ruskigt snygg och sexig. Behöver jag säga mer än Helena Christensen?

Herr Chris Isaak skrev låten på cirkus 20 minuter efter att pratat i telefon med en dam som nu var på väg över till honom.

Jag ska än en gång tryck på det otroliga programmet Hitlåtens historia på SVT Play, där Chris berättar om låtens uppkomst.

Jag har ingen direkt någon gammal hångelupplevelse till den här låten eller dansade min första tryckare till den. Utan den har bara funnits där och dyker upp med jämna mellanrum och gör mig aldrig besviken.

Jag tröttnar inte på låten. Introt har något härligt drömskt över sig som gör att jag vill lyssna vidare. Sen kommer hans stämma som har en slags smärta i sig fast på ett fint sätt. Texten har allt en hjärta och smärta-text kan ha.

Har du några minnen till Wicked game?

För er som vill se Mr. Isaak live i Stockholm får chansen den 1 juni i Filadelfiakyrkan.

hoodoo

söndag, 21 mars, 2010

Då var det bekräftat. Zinkendamms IP kommer få ett trevligt musikaliskt besök den 21 juli i sommar – Muse. Det är bara att hosta upp 525 pix (+ serviceavigft) om du vill delta på det somriga kalaset.

sound of sunday

söndag, 21 mars, 2010

Vad hände med vädret? Det öser ner snö från skyarna. Jag har tänkt promenera och se cool ut i mina solglasögon, samt täcka ett fult märke/sår eller va det nu är under ögat.

Det får bli att stanna inne och kanske lyssna på lite grym musik och sitta och planera den kommande resan. Känner att jag vill få ut så mycket det bara går och inte vandra runt i något slags ostrukturerat spår.

Helt oförhappandes har vi börjat planera lite inför en badrumsrenovering. Längtar till den dagen det står klart, men vägen dit lockar inte någonstans. Vi vet åtminstone att vi ska ha en gigantisk infälld spegel. We’re almost done.

Ha en trevlig söndag!

who wants to be alone

söndag, 21 mars, 2010

Hade det inte varit för att mina spinningpass jag går på hade jag troligen inte lagt märke till denna låt. Sen hörde jag den spelas på P3 och kollade upp vem som var sångerska. Tiësto har lånat in fröken Nelly Furtado och jag är lite kluven över huruvida det kommer att bli en radiohit eller inte. Den växer något för varje lyssning, men det är ju verkligen inte rymdfysikhjärnor bakom låten.

Jag förknippar låten med rinnande svett och mjölksyra i benen och då inte på grund av en galen kväll på dansgolvet, men låten lär ju även funka bra där.

be mine

lördag, 20 mars, 2010

Hoppas alla har en fin och solig lördag.

Bjuder på en fin, fin cover av Robyn‘s Be mine med Ellie Goulding och älskade Erik Hassle.

idioter

fredag, 19 mars, 2010

Kent släpper Idioter som tredje singel från Röd.

Jag tycker låten är ok, inte mitt favoritspår på skivan, men den funkar liksom.

Svart, vit video tilltalar mig! Den är riktigt snygg men skulle väl troligen inte vinna pris för mest-händelserika-video.

quote me

fredag, 19 mars, 2010