Arkiv för april, 2010

fight for this love

fredag, 30 april, 2010

Det var inte mycket kändisspotting i London förutom denna där – Cheryl Cole. Hon och ett par fotbollspojkar satt och skrev autografer på Selfridges.

Jag blev inte speciellt imponerad, she’s kind of a one hit wonder-chic.

Om jag ska göra ett utlåtande om Fight for this love så är det ju en oskyldig popdänga som har en refräng som sätter sig, inte utav den anledningen att det är en genialisk melodi och innovativt, utan för att Fight for this love upprepas X antal gånger och lyssnaren kan inget annat göra än att ta till sig det hele. Sedan hypotiserad bege sig till närmaste skivbutik och införskaffas sig singeln.

Finns det ens några skivbutiker kvar? Synd när det blir så här.

Glad valborg på er!

nothin’ on you

torsdag, 29 april, 2010

Min nya hang-up-låt är B.o.B feat Bruno Mars låt Nothin’ on you.

Den ger mig en slags somrig och glad känsla, som aldrig är fel att få. Gillar videon, schysst idé, visserligen inte ny men jag kan tycka att det var ett tag sen någon tog till klipp och klistra-tekniken.

Om låten hade släppt någon månad senare tror jag att den hade blivit en sommarplåga-light. Light utav den anledningen att den inte är tillräcklig ”klubbig” men vem vet, jag önskar den all lycka till i världen.4

dancehall queen

onsdag, 28 april, 2010

Hipp, hipp, hurray! Robyn kommer till Stockholmsfestivalen Popaganda. Festivalen hålls på Eriksdalsbadet för tredje året i rad och går i år av stapel 27-28 augusti.

Dock hoppas jag på en mindre klubbspelning med Robyn kommer att annonseras, håll en tumme eller två med mig. Lyssnar på en låt (Dancehall queen) från kommande skivan Body talk som äntligen fått ett releasedatum; 14 juni! Gillade låten! Jag tror och hoppas starkt på albumet.

Även Shout out Louds och Neon Indian är bokade för stadsfesten.

Jag avvaktar med att bestämma mig huruvida jag ska gå eller inte på Popaganda, inväntar lite fler bokningar – med spänning!

Peace out!

she’s so high

onsdag, 28 april, 2010

Åh det här är så 90-tal! And I love it, eller nu tog jag nog i något, I like it!

Tal Bachman sjöng ut i hög falsett till ett ordentligt 90-tals rock/popsound, sen hörde vi inte så mycket mer från den här karln.

Tydligen har han haft med en låt som heter Aeroplane i American Pie 4, det går bra nu.

Fear no darkness, promised child

onsdag, 28 april, 2010

För er som känner för att vara lite spontan så spelar Timo Räisänen på Debaser Medis ikväll.

Jag känner inte för spontanitet ikväll utan går på min rutin med ett pumppass och jogging.

lilla london

tisdag, 27 april, 2010

Jag kör vidare på Anton Kristiansson idag, Lilla London vet jag att jag gillar. Broder Daniel-sampling och text som krossar.

Ta mig härifrån.

du är knark

tisdag, 27 april, 2010

Anton Kristiansson är en någorlunda ny förmåga. Han kör på svenska och jag tänker inte jämföra honom med andra artister som kör i en liknande genrer.

Jag har inte bestämt mig ännu vad jag tycker om Du är knark som är hans senaste singel.

brutal weapons

måndag, 26 april, 2010

Jag har fastnat ordentligt för SMK aka Slagsmålsklubbens låt Brutal Weapons.

Jag får mina perioder då jag känner för att sätta på lite Slagsmålsklubb, det är väldigt strax-efter-gymnasietid för mig, då jag för första gången blev introducerad för detta Norrköpingsband. Tack Timonen och Fantasma!

När jag hörde Brutal Weapons första gången ville jag bara dansa, dansa, vilket jag avstod då jag var på jobbet. Vet inte hur passande det hade varit?

Men nu är jag hemma och kan dansa, dansa. Let’s do so!

drive slow

söndag, 25 april, 2010

Trött i huvudet var det här. Övningskört på vägar som krävde oerhört mycket koncentration må jag säga.

Nu tvätt och lite middag med två vänner.

Den här söta lilla vännen har jag även träffat idag.

township funk

lördag, 24 april, 2010

Township funk tipsade Robyn i programmet Dom kallar oss artister, och då var jag bara tvungen att se om det var något att ha.

Jag gillar det, vill svänga mina lurviga.

Just det DJ Mujava är artisten bakom låten.

kiss me

fredag, 23 april, 2010

Kiss me med Sixpence non the richer kom 1997 jag gick på högstadiet och var mer eller mindre jobbig tonåring. Jag fastnade för låten dock inte filmen den är med i, She’s all that. Inte riktigt någon högkvalitativ film.

Än idag tycker jag det är en väldigt söt låt som känns tidlös och lättsmält.

Jag tror jag till och med har Kiss me som CD-singel och den kostade 29 kronor. Det var tider det.

Dem kom och försvann ganska snabbt efter hitten, men det gjorde ett försök med en cover på There she goes men det gick sådär. Bättre lycka nästa gång.

one of us

torsdag, 22 april, 2010

Kommer du ihåg Joan Osbornes dänga från 1995 One of us?

Jag gillade och gör det fortfarande väldigt mycket.

Joan är fortfarande verksam som artist än idag, och släpper lite skivor men inte något jag hört om. Hon kommer alltid vara one-of-us-tjejen för mig. Men det är inte helt fel det heller.

in the sun

torsdag, 22 april, 2010

She and Him är relativt Sverigeaktuella, dem kommer hit för en spelning på Kägelbanan den 3 maj. Dock är det utsålt.

Jag har inte lyssnat speciellt mycket på den här duon men jag gillar singeln In the sun som roterar på radio just nu skarpt. Låten har en väldigt söt tillhörande high school-video där Zooey Deschanel är sockersöt som alltid. Det är nog inte bara jag som har en crush på denna söta dam?

She & Him består av skådisen Zooey Deschanel och M. Vard och bildades 2008. De huserar relativt mycket i Portland, Oregon, mycket trevlig stad för övrigt!

falla fritt

onsdag, 21 april, 2010

Melissa Horns nya singel Falla fritt är riktigt fin.

Älskar just den här textraden.

Ska jag älska,
ja då ska det finnas tid att älska fritt

I juli, närmare bestäm 18 och 19 juli finns möjligheten att lyssna på Melissa live på Mosebacke Terass.

whataya want from me

onsdag, 21 april, 2010

Ni vet hur det ibland kan vara, när du vaknar upp och på direkten har en låt på hjärnan?

Det hände mig den här onsdagsmorgonen. Dock kan jag tycka att det är relativt trevligt men inte idag,
då det berodde på låtvalet min hjärna gjorde åt mig. Adam Lambert med Whataya Want From Me. Låten spelades även in med fröken P!nk som jag ändå kan tycka skulle passa hennes röst, men nu blev det som det blev.

Onsdagen den 21 april ska jag se till blir en bra dag, det är mycket roligare än de bittra. Ska på trevlig lunchdate med Pamlen och sen träning för hela slanten. Lite pump och jogging på löpbandet var tanken.

God morgon folks!

_______________
UPDATE, 20:32

Jag är väldans hyper just nu, tack vare träningen. Det blev en timme pump och cirka 35 minuter på joggingbandet. Jag känner mig lite matt men inte matt-jag-tror-att-jag-kommer-dö-matt. Jag är mycket nöjd med dagens träning! Firar det med en fruktsallad!

hon som älskade dig

tisdag, 20 april, 2010

Dagens låt får Karin Ström igen, inte illa två dagar i rad.

Jag fastnade direkt för Hon som älskade dig. Gillar hela ljudbilden, hennes fina röst och icke att förglömma texten. Det är bara så bra, jag kan inte värja mig.

hackney downs

måndag, 19 april, 2010

Har rensat bland gamla papper som bara har legat på skrivbordet i någon månad. Alltid samma grej. Jaha, här var det här pappret som måste postas eller varför har jag sparat det här?

Hur som helst så hittade jag en liten post-it med ett namn på en artist och en låttitel, Karin StrömHackney Downs. Jag brukar skriva upp låtar jag hör på radion för att sedan utforska dem mer väl hemma.

I det här fallet med Fröken Ström så kom jag inte riktigt ihåg vad för låt då den inte spelats regelbundet på P3. Googlade upp låten och minnet kom tillbaka.

Musiken är elektroniskt med svenska texter, vilket jag personligen tycker känns lite innovativt och spännande. Det är klart att jag vet att det inte är något som aldrig tidigare gjorts, men hennes sound känns fräscht i mina öron. Hon har släppt album tidigare men som passerat mig obemärkt.

Fantomhalvan heter hennes album som kom ut tidigare i år, som jag tänkte undersöka. Jag tror det här kan vara något för dig Timon? Har jag rätt eller fel?

the office

måndag, 19 april, 2010

God morgon!

Jag har ju inte visat upp tjusiga lilla kontor som jag har alldeles för mig själv. Det är riktigt skönt med eget rum utan att verka helt asocial och ha brist på social kompetens. Men jag är inte helt själv, jag har ju min radio!

Jag har även en garderob och ett stort fönster mot innergården. Ska väl försöka hitta någon tavla att pynta den nakna väggen.

Så nu vet du hur det ser ut på mitt jobb.

run! run! run!

söndag, 18 april, 2010

Jag tror det börjar bli dags att införskaffa ett par nya löparskor. Dem jag har idag har jag haft i snart tre år, och det sägs ju att joggingskor åldras och ”stelnar”.

Jag kommer ihåg första gången jag sprang med dem skorna, det kändes som att jag flög fram! I like that feeling.

Dem här var ganska söta eller? Gillar Nikes skor, delvis för att dem har Nike+-funktionen. Du lägger i en sensor i ena skon och kopplar på en liten grej på din iPod och så räknar den ut hur långt du sprungit, medelhastighet osv.

Jag borde ta tag i det här projektet relativt omgående då jag kommit igång med löpandet och vill slita på knäna så lite som möjligt. Det är ju inte så att jag blir yngre och fräschare – synd det där.

if you got somebody waiting

söndag, 18 april, 2010

Tack för igår mina vänner som infann sig på Debaser Medis för att avnjuta lite Joel Alme. Och tack Miss Kay för en trevlig förfest!

På förfesten lyssnade vi in oss på Almes skiva och kände att det kanske inte var den mest optimala partyhöjaren, då den är väldigt hjärta och smärta. Men väl live riktigt bra och poppigt! Texterna är ju desamma men tempot var mer uppskruvat och allt lät väldigt glatt. Partyhöjare – Ja.

Birgit Bidder var förband och jag hade aldrig tidigare hört något med henne. Det föll mig i smaken och jag ska hålla ögonen efter henne.

Det var bara en skön och avslappnad kväll, jag behövde inte ha på mig businessliknande skor utan kunde stampa takten i Converse. Jag kunde bara vara. Mer sådant till folket!