Arkiv för maj, 2010

ready for the floor

måndag, 31 maj, 2010

Hotta Hot chip är nu klara för Popaganda 2010.

Ja säger då det, bokningarna börjar allt ta sig. Trivsamt!

Sköna Ready for the floorär ett måste!

elastic love

lördag, 29 maj, 2010

Min hals är så tjock att jag knappt kan prata. Skönt för er, relativt trist för mig.

Middagen igår var trevlig och jag blev än en gång mätt i magen. Fin lägenhet vännerna har. Jag vill också bo större och ha grönområden runt omkring men ändå befinna mig inom tull.

Igår hörde jag talas om ett ganska otippat samarbete, åtminstone för mig, M.I.A. och Christina Aguilera spelar musik ihop.

I skrivande stund lyssnar jag på deras låt Elastic Love för första gången. Det är elektroniskt, dansant om det kommer att komma en skön rmx. Hela grejen känns väldigt M.I.A. och inte så Genie in a bottle.

Jag måste nog lyssna på singeln en gång till och se om jag blir hooked.

You can do it as well here.

http://www.myspace.com/mia

http://www.myspace.com/mia

billionaire

fredag, 28 maj, 2010

Vi gör ett nytt försök ikväll. Skulle egentligen har käkat middag förra fredagen hos ett par vänner, men blev inställt då maten var beställd till idag. Men förra fredagen räddades ändå genom trevligt häng i Gamla stan.

Så här på fredagseftermiddagen tänkte jag bjuda på en låt som jag tror kommer rotera en del under sommaren 2010 – Billionaire med Travis Mccoy feat: Bruno Mars.

Travis är tidigare känd från Gym Class Heroes och som Katy Perry‘s gamla flamma. Bruno Mars var det inte alltför längesedan jag skrev om, då with the lovely song Nothin’s on you. Mr Mars röst is to die for.

Jag tror jag är kär i hela låten, videon, karlarna. My God I wanna go back to the USA! Inte bra med sköna hänga-i-Cali-videos. Jag kan inte stoppa alla dessa cravings som bubblar upp.

Videon är väldans snyggt filmad och med snyggt filter i miljöer som skriker efter mig. Dags att skynda på med körkortet, då köra bil längs USA’s kust är en dröm.

Det är dags att börja planera sommaren!

commander

torsdag, 27 maj, 2010

Kelly Rowland kör vidare på att samarbeta med David Guetta. Det verkar ju vara ett vinnande koncept.

Så här efter en första lyssning så älskar jag introt. Jag kan tänka mig att låten kommer hålla sommaren igenom längs Rivieran eller Båstad också för den delen.

Dock tycker jag When love takes over, is still going strong! För mina tankar tillbaka till LA-resan för snart ett år sedan.

Nu blev jag lite nostalgisk när jag tittade på klippet ovan. Det var tider det när Guetta spelade på Cafe Opera. Det var bättre förr – Typiskt!

Ok, jag ångrar mig den lilla dansdängan växer, it’s up and coming!

superstar

onsdag, 26 maj, 2010

Jag tänkte bara instämma med allt och alla andra att The Ark‘s briljanta skivsläpp In full regalia i tidningsform är ett fantastiskt smartdrag. Varför har detta inte gjorts tidigare? Det tog en vecka för dem att sälja guld! (Visserligen är de ett väletablerat band, men ändå).

Dock har jag ännu inte smitit in på väg hem från jobbet och köpt albumet fastän att den är oerhört lättillgänglig. Men jag tror nog att det bara är en tidsfråga innan det görs.

För någon vecka sen kom jag på mig själv att när jag hört något om skivan så har det varit just angående deras tillvägagångssätt och inte något om själva skivan är bu eller bä. Jag letade upp ett par recensioner där en recension bestod av cirka tre fjärdedelar av just hur kanon deras släpp är rent PR-mässigt osv. Den sista fjärdedelen var om det rent musikaliska, som recensenten tyckte var det bästa The Ark gjort. En fjärdedel!

Tråkigt att marknadsföringen får mer uppmärksamhet än själva musik som egentligen ska vara i fokus. Självklart i dessa digitala tider blir ju marknadsföringen allt mer viktigt och nästintill livsavgörande för att ens få sälja skivor.

Superstar är första singeln och catchig som bara The Ark kan göra en låt.

run to you

tisdag, 25 maj, 2010

Ikväll får Gröna Lund finbesök av Fibes oh Fibes!. Det lockar ju måste jag erkänna då det var ett par år sedan jag såg dem på Nalen. Det vore ju fint att få uppleva lite finkultur igen.

blue suede shoes

måndag, 24 maj, 2010

Jahopp, det blev skoinköp ändå förra veckan på H&M-eventet. Dock inte blå som rubriken här ovan skulle kunna ha indikerat på, men dem är i mocka.

Jag är nöjd med skorna trots konsumtionsångesten som råder. Inte ok att handla skor när jag har hundra andra par…

Funderar på om jag ska köra en konsumtionsfri månad som jag hade för ganska exakt ett år sedan? Tål att tänkas på.

dancing on my own

måndag, 24 maj, 2010

Robyn släppte nu till helgen sin nya snygga video till låten Dancing on my own.

Kvinnan blir bara snyggare och snyggare, och musik likaså. Oj, oj vart ska det här sluta. Albumsläppet närmar sig! Äntligen!

Robyn ‘Dancing On My Own’ (Official Video) from Robyn on Vimeo.

jag är en idiot

söndag, 23 maj, 2010

Hej söndag! Vad ska du bjuda på idag?

Förhoppningsvis kommer jag ha så pass mycket självdiciplin att jag pallrar mig iväg till gymmet, där även Fröken Malmö även kommer att infinna sig – Hoppas.

Vad det än blir så startar jag dagen med en hejdundrande svensk poplåt – Jag är en idiot, med Ludwig Bell.

Dansa och njut.

UPDATE:
Är mycket nöjd att jag kom iväg trots bristande motivation till gymmet. Nu i efterhand känns det inte helt otippat bra.

Ska snart sova så jag är redo för en ny arbetsvecka.

Sov gott folks!

mister sun

lördag, 22 maj, 2010

Oj, oj, oj vilken skön dag jag har haft idag. Vi gav oss ut i solen på förmiddagen för att inviga min nya bikini och känna huden värmas och brännas i solen. En vän anslöt även senare – trevligt.

Det kändes extra viktigt att ta till vara på dagens sol då jag missade den förra lördagen, på grund av att jag inte befann mig i Stockholm.

Så här efteråt måste jag nog erkänna att cirka tre timmar då solen är som starkast känns! Insmörjning AB kommer att infinna sig.

Efter solen blev det årets första grillning. Jag hoppas på att grilla oftare än tidigare år.

Kvällen kommer nog bli stillsam, inte mig emot för att imorgon ta mig till gymmet och träna lite. I övrigt vet jag inte vad som står på agendan, vilket är helt fantastiskt skönt!

Ha en skön kväll!

från och med du

lördag, 22 maj, 2010

Nu är det återigen dags för singelsläpp av Oskar Linnros – Hurra!

Jag kan fortfarande stampa takten till första singeln Ack Sundbyberg, men jag är inte den som tackar nej till ytterligare en stampa-takten-låt.

Stråkar och ett glatt sound tilltalar mig nu när solen äntligen bestämt sig för att titta förbi Sverige.

Vill du klappa i takt med mig?

simarik

fredag, 21 maj, 2010

Helt oförhappandes kastar jag in Tarkans mindre sommarhitlåt Simarik.

Jag gillade Tarkan då när det begav sig, uppskattade väl de enkla poplåtarna med turkiska toner. Jag är relativt lättsmält för etnoinslag, vet inte varför.

Tarkan spelades på mellanstadiediscot och det var lite konstigt att höra den igen när den väl slog igenom ett par år senare hos den stora massan. För då var den ju inte ”ny”, hur som helst, kiss kiss to you!

roskilde

torsdag, 20 maj, 2010

Igår efter H&M Fashion Against Aids-eventet droppade min älskade karl

Ska vi dra till Roskilde?

Roskilde? Out of the blue! Jag blev smått ställd och fick ut ett rent spontant NEJ! Inte på grund av line up:en utan min förfäran över att bo i tält. Visserligen är jag inte überimponerad av de bokade akterna, men visst, det finns ett par guldkorn.

Ja, detta förslaget får väl tas upp på ett familjemöte.

empire state of mind part II

torsdag, 20 maj, 2010

De flesta av er har säkert hört Jay-Z’s låt Empire state of mind där Alica Keys tar i för kung och fosterland i refrängerna.

Första gången jag hörde låten var på VMA 2009, and I liked it.

Idag hörde jag Alicia’s egna version av samma låt, and I liked it. Hon är så otroligt duktig både på band och live, jag har upplevt det – Gåshus AB!

Ms. Keys version är självklart mer akustisk än originalet och känns som en helt ny låt. Mer pianoversioner åt folket!

closing time

onsdag, 19 maj, 2010

Closing time är lite av en mordern klassiker bland one hit wonders, åtminstone i mitt tycke och smak. Den kom någon gång under mellanstadieperioden och den håller än idag.

Semisonic som gruppen heter verkar inte vara verksamma än idag, men jag fäller inga tårar för det. Helt ärligt tror jag inte att jag har hört något mer än deras radiohit.

Eller jo (med lite hjälp av Spotify) låten Chemistry hade jag visst också hört. Japp, det var det hele.

beneath the surface

onsdag, 19 maj, 2010

Om jag nu skulle öppna upp plånboken för att inhandla ett par skor skulle jag mycket väl kunna tänka mig dessa sandaletter.

Provade dem i helgen och de satt perfekt och jag tvekar inte en sekund över att de inte skulle användas väl.

Det som gör att jag tvekar något inför ett köp är att de skriker Surface2Air-kopior om dem! Jag känner inte att jag har råd med ett par 2700 kronors skor för tillfället så budgetvarianten might will do.

e.g.o

tisdag, 18 maj, 2010

På dit- och hemresan (Smålandsresan) hann jag läsa Carolina Gynnings debutbok (som du kan skymta i väskan), Ego Girl som jag lånat av en söt liten vän.

Ja det är än en gång kors i taket att jag läst en bok. Jag är i stort sätt klar med en annan bok också (som jag kommer att skriva om lite senare).

Fröken Gynning skriver om sin uppväxt, modelliv, dåtid och dåtidens nutid. Boken var lättläst och jag kunde ständigt höra hennes röst i huvudet när jag läste rad efter rad.

Boken förändrar inte litteraturvärlden eller bättrar på världsfreden, men den kan mycket väl vara en hjälpande hand till någon person.

Jag gillar Carolina. Jag kommer dock inte ihåg speciellt mycket av hennes Big Brother-tid men följer sporadiskt hennes blogg idag.

Jag blev både förfärad och imponerad på samma gång av allt denna kvinna gått igenom och upplevt. Som hon själv skriver är det ett under att hon inte råkat mer illa ut än hon gjort. Det måste vara hennes elefanthud på näsan som hjälpt henne. Jag måste bättra på min egna nos!

small town girl

tisdag, 18 maj, 2010

Tillbaka till Stockholm efter en helg i Småland. Hälsade på min kära farmor som fyller gammal i helgen.

Långledighet är en fantastiskt trevlig lyx som jag borde ta till oftare. Men det är ju lättare sagt än gjort, det är hur enkelt som helst att bara knata på i sitt ekorrhjul och känna ok med det.

Helgen i korta drag:
- Kalmar
- Karlskrona
- Kört igenom Ronneby (Dock ingen Robbeby Kebab)
- Konstant mätt i magen
- Kort visit till sommarstugan
- Kvalitetstid med familj

Det gick inte direkt någon obemärkt förbi att Stockholm hade kanonväder under vår bortamatch. Fick ett sms av en vän som mycket väl påpekade hur soligt och varmt dem hade det norröver. Själv stod jag i snålblåsten i ett duggande Karlskrona. Men det är inte helt fel det heller.

Det var väldigt skönt att komma bort från vardagen och bara få vara. Inga krav eller måsten. Dock är det ganska trevligt att komma hem igen och få utnyttja gymkortet igen (det är väl det enda jag saknade). Fast idag blev min sedvanliga joggingtur, det gick ok med tanke på den varma luften jag inte är van vid.

Jag hoppas alla andra haft en bra helg. Här kommer en mindre bildserie med detaljer från min helg.

quote me

tisdag, 18 maj, 2010

lost

söndag, 16 maj, 2010

Don’t worry guys. I haven’t forgotten about Coldplay.

För att underhålla vårat förhållande kastar jag in Lost, versionen där Jay-Z gästar – bra grejer!