Arkiv för juni, 2010

quit it

onsdag, 30 juni, 2010

Jag har aldrig vart på Hultfredsfestivalen men tycker ändå att det är galet trist att de lägger ner kalaset. Årets festival blir inte ens av. Dem som hade en bra line up enligt mitt tycke och smak.

På den tiden då det begav sig med ZTV älskade jag att kolla på Hultans tv-sändningar. De visade väldigt många spelningar och det var nästan som att vara där, minus fylla, regn och trängsel.

Rest in peace.

bite the bullet

onsdag, 30 juni, 2010

Little Majorette‘s låt Bite the bullet är bra grejer.

Snygg video av Jovanna Remaeus, jag skulle kunna tänka mig att de lånade Kents Vinter Noll2-strålkastare, men i en mer gul och varmare ton.

giving up the gun

tisdag, 29 juni, 2010

Ikväll spelar Vampire Weekend på Debaser Medis. Personligen har jag endast en minimal koll på denna amerikanska grupp. Visst jag har hört ett par singlar men inte blivit hooked, hooked. Vilket jag inte tror skulle vara några problem, det är mer en fråga om hur mycket bra musik min hjärna pallar.

Här kommer Giving up the gun med en tillhörande snygg video. Skönt att veta att folk fortfarande satsar lite på musikvideos i en tid då musikkanaler inte längre satsar på musik och andra lägger ner. Måste även säga att Jake Gyllenhaal är mycket klädsam i sin tennisoutfit.

Jag kan tänka mig att min älskade karl är lite sugen på ett Debaser-besök ikväll.

half of my heart

måndag, 28 juni, 2010

Det är återigen dags för mig att hylla en amerikansk pop-singer-song-writer, John Mayer.

Första gången jag kom i kontakt med Mr. Mayer var någon gång i högstadiet då singeln Your body is a wonderland kom, och jag föll. Sen dalade det lite för mig och mitt intresse för honom, men nu när senaste albumet Battle studies kom, herre min gud vad jag är hooked!

Som regel spelar jag Battle studies en gång om dagen på jobbet, vilket jag har gjort nu i kanske en månads tid. Det är en oerhört fin skiva och i dagsläget känns det som om jag inte kan tröttna.

Ganska skön grej att Half of my heart är featuring Taylor Swift men hon syns inte i videon och hon kör bara på onliners i olika stämmor i låten. Smart av Mayer att ta ett hett namn som featuring, dålig deal för henne, men är man tolv vet man inte bättre.

Jag skrev för kanske ett år sedan om hans uppträdande på Michael Jacksons memorial med Human nature, som fortfarande är lika fint. Karln vet hur man hanterar en gitarr.

22 augusti spelar han på Hollywood Bowl i Los Angeles, det skulle inte vara helt fel att infinna sig där. Det är något jag måste göra innan jag lämnar jorden, gå på konstert i Bowlen!

the prime minister

lördag, 26 juni, 2010

I torsdags var jag ju på Berns på Resumébar som var en liten trevlig tillställning. Fredrik Reinfeldt var där och blev intervjuad av Resumés chefredaktör.

Tycker det är en liten märklig känsla att se personligheter som jag tidigare bara sett på TV och i tidningar i verkliga livet.

Huruvida jag sympatiserar med hans politik är en annan sak, men han var duktig på att framställa sig som mänsklig och relativt kvicktänkt.

Jag visste inte om det var ok att ta upp kameran för att ta en bild eller två, vilket det säkert var. Men det blev en mer eller mindre smygbild på karln.

midsummer in sweden

lördag, 26 juni, 2010

Jag hoppas du har en skön midsommarhelg. Jag kan inte klaga någonstans. Har ätit så där galet mycket som jag alltid gör när jag är på besök hos mor och far. Det blev dock en joggingrunda 8.30 så jag antar allt gick plus, minus, noll.

Jag övningskörde också vilket gick sådär, jag känner verkligen att det var ett bra tag sedan jag satt bakom ratten. Note to myself; mer körning inom en snar framtid. Innan karln och hans föräldrar även anslöt blev det en timme sömn i solen – Härligt!

Det var för övrigt riktigt nice att vara från stan och få andas frisk luft på riktigt. Gräs mellan tårna och blommor som blommar för fullt, humlor som flyger förbi var inte helt fel. Jag vet inte vad som händer, men det börjar locka mer och mer, än närheten till NK.

2010 års midsommar gick alltså i familjens tecken vilket jag bara tyckte var mysigt. Jag kände inte för fest, fest så det här var alldeles perfekt. Hur har du firat midsommar?

beat it

fredag, 25 juni, 2010

Tänkte skriva en liten tribute till Michael Jackson då det är ett år sedan han gick bort.

Jag befann mig i San Francisco i bilen till hotellet och radion spelar bara Jackson’s låtar, börjar ana oråd. Väl inne på hotellet visar TV:n nyheten att Jackson är på sjukhus.När väl dödsförklaringen kom stannade hela USA upp och allt kretsade kring honom. Mannen är ju musikalisk historia så det är ju inte så konstigt.

Jag vill inte välja bara en låt som jag anser är The king of Pop’s bästa låt, för jag kan inte välja. Jag har säkert ett tiotal låtar som är grymma. Men idag får det bli Beat it som åtminstone är på topp tre på min lista.

Jag avundas er som sett denna artist live and direct! Can I touch you?

Tack för den musik du gjort.

they don’t care about us

torsdag, 24 juni, 2010

Sista dagen innan lite långledighet. Ska förbereda lite inför nästa vecka då det är månadsslut, med andra ord stressat för min del.

Efter jobbet med delar av jobbet blir det Berns och Resumébar. Herr stadsminister ska bli intervjuad av Viggo Cavling. Sen kanske jag åker till mor och far där midsommar ska tillbringas.

Hur ska du fira midsommar a.k.a. det-blir-bara-mörkare-nu?

I think you know what this post will lead us tomorrow.

beautiful monster

onsdag, 23 juni, 2010

Year of the Gentelmen Ne-Yo‘s senaste singel Beautiful monster har inte riktigt etsat sig fast vid mitt tycke. Den har något jag gillar men ändå inte.

Men den får starta dagen i alla fall, det är ju trots allt Ne-Yo, my guilty pleasure.

holiday

tisdag, 22 juni, 2010

Min blogg har blivit spammad hela förmiddagen, grymt irriterande. Ska fixa en plug-in ikväll!

En kollega till mig hennes häst är sjuk, inte så kul. Hoppas på att hon blir bättre snart!

Ska bege mig ut på stan efter jobbet och köpa ett par bikinitrosor. Det dryga med det hela är att jag redan har ett par men jag behöver köpa dem igen i en storlek större. I och för sig är det mitt egna fel då jag ite provade de först. Kul att behöva gå upp en storlek när jag tränar som ett as! Jag kan ändå tycka personligen att jag inte har så mycket mer junk in da trunk. H&M‘s fel att mitt ego fått sig en törn.

Kanske även tar en tur in på NK som har kört igång sin sommarrea.

Vad för låt ska jag bjuda på idag då? Det får bli Vampire Weekend‘s Holiday. Here we go!

roller coaster

söndag, 20 juni, 2010

Jag kör på en klyscha idag – Va fort veckorna går! Nästa vecka är det midsommar och sen är semestertiderna igång.

I fredags hade jobbet sommarfest, fem-kamp på Gröna Lund mitt lag kom näst sist. Det är inte sist i alla fall. Miss Li‘s toner hördes i bakgrunden och regnet körde på hårt.

Jag åkte Insane – Galet!Det går så fort att jag knappt hann reflektera eller bli illamående eller rädd. Fick bara årets kick efteråt och bildbevis.

Lördagen gick i väninnornas och sömnens tecken. Sov lagom till lunchdags, handlade lite mat till kvällen och ja jag blev allt lite blödig av att titta på prinsessbröllopet. Det trodde jag inte, men kärlek är kärlek oavsett färg på blodet. Prins Daniels middagstal var så fint och från hjärtat, och på riktigt.

Söndagen gick även i sömnens tecken vaknade lagom till lunchdags, käkade lite frukost. Klädde sedan på mig träningskläderna ocgh begav mig ner till gymmet. Nu matlagning á la sommartider. Kött och potatissallad med massa grönsaker i. Kvällen kommer troligen avslutas med Ben & Jerry’s Fairly nuts och This is it.

don’t fucking tell me what to do

fredag, 18 juni, 2010

Vecka 24 2010 har definitivt varit dedikerad till Robyn och hennes nya album Body talk pt. 1 som släpptes i måndags 14 juni. Som jag väntat!

Jag bjuder på öppningsspåret idag som gör mig jäkligt pepp. Skönt sound!

Hela albumet är väldigt lättlyssnat och det trista är att den tar slut alldeles för snabbt. Åtta spår är ju inte allt för många låtar men det kommer ju att komma två album till. Lite som en serie.

Det som är lite tråkigt är ju att på Spotify har det sedan en tid tillbaka funnits flera singlar från albumet som jag lyssnat flitigt på. Vilket bidrog till att vid min första lyssning kändes det som om jag redan hade hört Body talk pt. 1. Av de åtta spåren hade jag innan releasedatumet hört 50 % av skivan.

Skit samma nu är Robyntåget igång och jag tänker hoppa på.

skisser för sommaren

torsdag, 17 juni, 2010

Bra koll jag har på dem gamla rävarna Kent. I måndags 14 juni släpptes två singlar i en Gamla Ullevi och Skisser för sommaren. För att den 30 juni släppa ett helt nytt album – En plats i solen. Det kan ju förklara den kommande sommarturnén.

Jag gillar singelomslaget riktigt mycket – Snyggt! Svart/vitt funkar alltid, sen gillade jag den orangea färgen.

www.kent.nu

www.kent.nu

Skisser för sommaren känns väldigt Kent på ett bra sätt. Så här under min första lyssning så får jag en bra somrig känsla. Någon slags längtan till spelningen i juli uppstod precis. Speldatum hittar du här.

keep on running

onsdag, 16 juni, 2010

Vad tror ni? Är det möjligt att jogga för mycket? Är det möjligt att jogga så pass mycket att man skulle kunna tycka att jag bör bli bättre men personligen inte kan känna någon förbättring? Lite bättre bör jag ju rimligen bli men det känns inte som det, lite trist.

Idag brände jag på ordentligt trots ett hårt body pump-pass. Blev lite orolig att jag skulle tappa kontrollen och må illa efter lite benövningar. Det gick bra.

Nu har jag käkat lite kesella med müsli och ska snart hugga in på min sedvanliga fruktsallad. Det är ju sluttampen inför beach 2010, kommer i och för sig inte hinna få ordning på det hela men då får jag jobba på bättre inför nästa år.

Undra om det blir en spontankonsert imorgon kväll. Vore riktigt trevligt.

natteravn

onsdag, 16 juni, 2010

På något sätt gillar jag Rasmus Seebach‘s låt Natteravn. inte så jättemycket jag, men den har något svängigt och intetsägande i sig. Perfekt för att bli en sommardänga.

Idag infinner sig det inte en gnutta motivation hos mig, inte ok. Vill att tiden ska ticka sig fram till sluta-jobba-tid för att sedan kunna rensa skallen med lite styrketräning och jogging. Vilket känns mycket mer givande än jobba just idag. Middagen igår var mycket trevlig, även kul att se den lille kotten som växer. Vardagsaktiviteter bör göras oftare, trots på bristande ork. Det är bara att göra.

alejandro

tisdag, 15 juni, 2010

Lady Gaga‘s senaste video till singeln Alejandro skriver hej-jag-har-jäkligt-mycket-pengar-och-jag-vill-fortfarande-köra-på-den-extravaganta-stilen-ett-tag-till-samt-göra-8-minuters-videor.

Ja, det är en hel del Madonna-referenser men i modernare tappning.

Madonna körde guldig strut-bh, Gaga kör på svart automatvapen-bh.

Madonna körde tjejdansare i kostym, Gaga kör på herrar i klackar.

Jag gillar det, kör på och gör som du vill!

Ikväll blir det middag hos vännen som var på Lady Gaga’s Globenkonsert. Vill höra allt!

yeah yeah

måndag, 14 juni, 2010

Den här gamla dängan kastade jag in i iPoden igår med förhoppningen att den skulle peppa mig på löpbandet. Said and done! Mycket bra drag om jag får säga det själv. Ibland får jag allt till det.

I give you Bodyrox feat: Luciana med Yeah yeah och ett stycke träningsvärk för min del.

sun trip

måndag, 14 juni, 2010

Sommarsemestern närmar sig med stormsteg och alla frågar Vad ska ni hitta på? Vad för skojsigt ska ni ta er an?

I dagsläget finns det inga planer alls, eller jo en Kent-konsert, men det är inte så mycket att hänga i julgranen. Jag känner att jag vill ha något större planerat och sedan påbörja en nedräkning till denna extravaganta upplevelse.

Restips mottages mer än gärna!

lists

söndag, 13 juni, 2010

Nu ska jag ta mig tid till att skapa lite spellistor till min iPod som funkar vid träningen.

Det är inte ofta ett helt album har ett så pass högt tempo att det funkar en hel joggingtur. Och när jag kör på random så har min lilla spelare en tendens att alltid köra låtar med ett BPM på 80. Med andra ord inga lätta låtar att springa i takt till eller bli pepp för den delen heller.

Annars har jag tillbringat två timmar på gymmet, det känns bra. Jag vet inte varför men jag har trappat ner på träningen den senaste månaden. Inte bra. Jag ska försöka hitta träningsglädjen igen, any day now.

standing where you left me

fredag, 11 juni, 2010

Fina Erik Hassle sjunger en fin sång på P3 Morgonpasset. Trist när programmet går på sommarlov. Jag hoppas sommarjobbarna kan sin sak, att få min småfnissa.

För er som vill uppleva det röda håret live and direct så infinner han sig på Gröna Lund den 5 juli.