Arkiv för augusti, 2010

hang with me

tisdag, 31 augusti, 2010

Ny singel med Robyn är ute – Hang with me. Body Talk Pt2 släpps den 6 september men har redan läckt ut den där flugan Internet.

Igår smyglyssnade jag på ett par låtar på Youtube och det är dansant material minst sagt. Mycket bas och rytm – I like!

Hang with me är en skön poplåt med en tillhörande snygg USA-video. Vad kan gå fel?

Det blev ingen Popaganda för mig i år heller, Robyn var den artist som lockade mest, vilket lär ha varit en bra spelning. Men vad är en bal på slottet?!

magdalena (livet före döden)

måndag, 30 augusti, 2010

Kristian Anttila kör duett med Silvia Vrethammar i låten Magdalena (livet före döden).

Jag blev kär i den här låten första gången jag hörde den! Höstkär! Älskar pianoslingan som är genomgående i låten. Sen är herr Anttilas röst rätt skön.

Helst av allt skulle jag vilja att ni sätter på klippet nedan och INTE tittar på de rörliga bilderna! Låten musiken tala för sig själv utan den hemska vi-står-lite-spontant-i-studion-och-spelar-in-låten-och-någon-har-smugglat-in-en-videokamera-videon.

the birthday party

söndag, 29 augusti, 2010

timonen skriver:
28 augusti 2010 kl 18:26

Vad/vem gillade du bäst på Fotografiska?

Jag tror inte jag har reflekterat speciellt mycket kring det sen mitt besök förra veckan.

Jag gillade Födelsedagskalaset av Vee Speers. Jag var till och med nära att köpa en av hennes bilder som affisch till hemmet.

Jag älskar de svala färgerna och illusionen av att de var målningar, inte fotografier. Efterbearbetning AB, absolut, men det är jäkligt snyggt.

När jag gick mellan de olika bilderna så fångade flickan nedan mitt intresse. Dels att jag tyckte hon var fantastiskt vacker, fina ansiktsdrag. Sen är det något med hennes blick. Jag kommer ihåg att jag bara stannade mitt framför bilden och bara iakttog den upp och ner, vänster till höger.

Jag kan visserligen tycka det blir lite bisarrt när barn är uppklädda som vuxna. En berövning på deras barndom.

Det var såklart kul att se Annie Leibovitz bilder. Dock uppskattade jag mer hennes privata och mer familjära bilderna än hennes ”kändisbilder” då jag sen tidigare sett flertalet av dem.

Det bästa jag fick med mig hem från besöket var inspiration till att själv plocka upp kameran och börja experimentera.

comptine d’un autre ete l’apres midi

lördag, 28 augusti, 2010

Så fint!

Musiktips ett från fransos, Yann Tiersen

Comptine D’Un Autre Ete L’Apres Midi kanske du känner igen från den underbara filmen Amelie från Montmarte. Jag vill åka till Paris!

fredrik

torsdag, 26 augusti, 2010

Annika Norlin a.k.a Säkert! släpper nytt album 15 september och heter Facit.

Singeln Fredrik som är det första smakprovet är nästintill ständigt på repeat hemma hos mig. Jag gillar det oerhört mycket!

Texten är grym! Jag älskar att andra versen slår huvudet på spiken, jag kan inte annat än bara hålla med. Mer civilkurage åt folket!


Lyssna här!

Eller se den här!

since we last spoke

onsdag, 25 augusti, 2010

Välkommen till Dåligt Bloggande AB!

Tack för ditt tålamod i hopp om att få ta del av min vardag. Anledningen till att det sker minst sagt sporadiska inlägg är att jobbet har tagit både min tid och tankekraft. Förhoppningsvis kommer det att förbättras av den kvarvarande veckan.

För att göra en kortare summering har jag bland annat varit på födelsedagsfest och på gjort nattlivet på Stureplan förra helgen. Även detta tog hårt på mina krafter.

Icke förglömma en trevlig torsdagsafter work med gamla kamrater, som till en början endast skulle vara ett glas, två på sin höjd. Det resulterade i sänggång klockan halv ett, men ett par franska musiktips rikare. Tre fransoser infann sig även vid denna tillställning. Jag tror även detta bidrog till sämre hälsa.

Fotografiska fick även celebert besök, jag och min karl. Mycket fina bilder, vissa berörde andra inte.

Jag sitter numera med någon slags förkylning och retsam hosta vilket gör att jag inte kan träna, vilket gör att det blir oerhört många fler kalorier in än ut och muskler försvinner.

Jag ska göra mitt yttersta för att komma igång med mina uppdateringar inom kort.

Återkoppla gärna till mig vad du själv har gjort den sista tiden.

Väl mött!

teenage dream

torsdag, 19 augusti, 2010

Jag har ju gått ut öppet med att jag har en liten crush på sötnosen Katy Perry och det är en gång dags att ta fram skämskudden.

Fast egentligen inte. Jag står ju för att jag gillar hennes nya Teeange dream! Så bort med kudden och njut av denna somriga och väldigt amerikanska video. Åh, ja, det pirrar lite i USA-nerven i sedvanlig ordning när jag kollar på videos med amerikanska miljöer.

Ok, låten är väldigt trallvänlig och har väl inte det där extraordinära eller spektakulära, men det är väl därför jag klassificerat inlägget som en guilty pleasure.

din mamma

tisdag, 17 augusti, 2010

I dag och imorgon spelar Oscar Linnros på Mosebacke dock är båda spelningarna utsålda, så det blir att vara hemma och lyssna på skivan istället.

Just nu spelar jag Din mamma relativt flitigt.

Enligt min karl är det bara jag som tycker att ståfen Att vi inte är tillsammans i refrängen luktar Orups Stockholm. Det är kanske inte hundra procentigt hållbart, men jag hävdar ändå att de två påminner om varandra.

Have a good one till alla er som ska spelningarna!

craw fish

söndag, 15 augusti, 2010

Igår var det dags för årets första (enda?) kräftskiva. Det hela vara väldans trevligt ordnat. Det var hemma hos en vän till karln som bor ute på landet, två hus och tillhörande liten ladugård. Det var på logen i ladugården som det var uppdukat för lite svensk tradition.

Jag får varje gång både en mmm-vad-gott-känsla varvat med en åh-herre-vad-är-det-jag-stoppar-i-mig-känsla. Känner du igen den också eller är det bara jag? Jag menar, själva kräftrumpan är ju god (minus bajssträngen) men när jag kommer till smöret blir jag förundrad över vad jag gör.

Sen förstår jag inte grejen med snapsvisorna, I don’t do that! Det är så mycket buskis över det hela. Låt mig få äta och dricka i min takt utan massa avbrott för ”fyndiga” melodier.

I övrigt var det mycket trevligt, att jag sov till elva idag måste ju vara ett gott tecken på det. Trettio minuter efter uppvaknandet bar det av till gymmet för ett pumppass och 5 km(!) på bandet. Nöjd!

goddag och adjö

söndag, 15 augusti, 2010

Fredagens Bob Hund-konsert blev en mycket trevlig tillställning (trots att det var fredagen den 13e). Kom dock dit en stund efter det börjat, men det gjorde inte så mycket, då det blev fyra (tror jag) extranummer.

Sångaren Thomas var iklädd mask för ögonen, oerhört likt en tvättbjörn och körde på! Dte var ett under att karln inte bröt något slags ben som han hoppade och klättrade på högtalare.

Efter konserten mötte jag upp en vän för ett glas och bytte sedan till bordet bredvid där ytterligare en vän till mig befann sig. Speed dating fast i vänversionen. Vi hoppade sedan på båten över till Slussen och tog ett glas till på Götgatan.

Fantastiskt trevligt sällskap, flera musiknördar som jag. Fast jag är extra light musiktönt gentemot de, de kunde sina årtal. När jag blir stor ska jag också bli så!

tinnitus i hjärtat

fredag, 13 augusti, 2010

Nu bär det av för – hör och häpna – tredje gången i år till Gröna Lund. Ska lyssna på Bob Hund. Vilket blir lite av en reunion, det var väl kanske sex, sju år sedan jag senast såg dem, just på Grönan.

Jag hoppas väl på klassiskerna; Upp, Upp, Upp, Ner och Tinnitus i hjärtat.

Jag och Bobban har väl inte egentligen inte hängt jättemycket under min livstid, men när vi väl umgås funkar vi bra ihop.

Härligt solen har valt att titta fram och värma augustikvällen! Det tackar jag för.

visit to the cinema

torsdag, 12 augusti, 2010

Idag blir det vardagsdate! Mysigt! Det blir ett biobesök – Inception.

Jag förväntar mig en bra och cool film bara för att alla andra säger det. Jag har typ ingen koll på handlingen vilket jag bara ser som en fördel. Vill ju sätta mig där som ett tomt blad och bara suga in det hele.

Det har blivit mycket Leonardo Di Caprio på sistone, inget fel med det. Jag tycker han har blivit mycket bättre med åren.

Jag hoppas, hoppas verkligen att se-på-film-i-stor-grupp-situationen kommer vara ok för min del. som du säkert vet ogillar jag ju att se på film med främlingar som har konstiga läten för sig. Wish me luck.

little green bag

onsdag, 11 augusti, 2010

Can I have one those?!

This one is for you Timon!

corn

tisdag, 10 augusti, 2010

Nu lagas det mat i stugan, önska mig lycka till. Eller inte!

Det vore ju tragiskt om jag misslyckades med dagens middag, koka broccoli och majs, samt steka lite kött.

Efter middagen blir det lite letande efter kommod och blandare på nätet. Jag hade även tänkt påbörja en ny header, kors i taket liksom. Det var ett bra tag sen jag bytte den.

don’t be a jerk jonny

tisdag, 10 augusti, 2010

Ok, jag vet jag är ute i väldigt gå tid med detta tipset.

Den 12 december kommer mina kära The Drums till Debaser Slussen för en spelning. Vilket är en mycket trevlig nyhet då jag inte kommer att infinna mig på årets Way out West, tyvärr.

Jag längtar redan till december! (Är det ens ok att säga att jag längtar efter en vintermånad? men till mitt försvar vill jag bara ha den 12 december och inget annat. Pju där räddade jag allt situationen…)

3

måndag, 9 augusti, 2010

Skrev ju igår att jag tittat på lite film och tänkte väl göra ett par kort, korta omdömen om filmerna.

Shutter Island
Jag visst i stort sätt ingenting om handlingen, vilket är något jag föredrar när jag sätter mig i biomörkret. Vill helst inte ha några förväntningar eller åsikter, utan vill bara gå in i den världen och sen komma ut med reflektioner.

Hur som helst, jag ska försöka att inte berätta så mycket om handlingen utan bara mina tankar om filmen. Berättelsen är väldigt snyggt paketerad och bra namn i rollistan. Historian var relativt enkel att räkna ut, men utan för den delen bli en tråkig film.

Vägen
En film som går från grått till svart, det går inte att se att det här kan faktiskt ordna sig. Även The Road hade snyggt foto och miljöer som för mina tankar till USA’s regniga västkust, som gör sig väldigt bra på film.

Jag hade gärna önskat att filmen mer hade gått från svart till svartare, då det kändes som saker gick för enkelt, för om det hade varit på riktigt hade det inte gått som det gick. Vilket hade höjt filmen ett snäpp.

Blood diamond
Så här tre veckor efter jag såg den har jag kommit fram till att jag gillar den, det är en bra film. Oerhört otäck och bör ge alla ett wake up call om Afrikas situation, samt att det bör uppmärksammas mer än det görs idag.

Det som jag tycker var mest otäckt är alla dessa barnsoldater rebellerna ”rekryterar” och hur deras empati och känslor snabb suddas ut.

Tre rätt olika filmer men de var bra på sina egna vis och helt klart sevärda.

live tomorrow

söndag, 8 augusti, 2010

Helgen har varit bra på så sätt att vi har kollat på lite kakel och show rooms för att få lite inspiration och inte minst motivation till den kommande badrumsrenoveringen. Så jag har fotat allt och ingenting, det som vi tycker är snyggt och ska upp på önskelistan.

Jag tror vi hittat vad vi vill ha både på väggar och golv, vilket gick överraskande smärtfritt, peppar, peppar. Skönt!

Det har även blivit lite filmtittande. Till filmen blev det jordnötter som jag köpte tidigare på dagen. Jag kan även tycka att framsidan påvisar klart och tydligt om innehållet. Fast det är väl bra att vara övertydlig eller?

Just det, sen blev det en vända till mor och far för att plocka lite vinbär, det blev dock inte lika mycket som förra året, fast tillräckligt att för att hotta upp min gröt ett par mornar framöver.

Vad är det jag har på fötterna? Är det ett par gummistövlar?! Kors i taket, eller vad säger ni?

sunny road

söndag, 8 augusti, 2010

En vecka efter hemkomst från Kreta känner jag att har en någon sånär tid att blogga lite om den resan.

Jag och min vän Timon lämnade våra karlar för charmiga greker, sol och sandstränder.

Som sagt vi gjorde inte speciellt mycket den veckan. Läste äntligen ut biografin om Kurt Cobain – Heavier than heaven. Det tog ju bara dryga året att slutföra.

Sedan påbörjade jag Neil Strauss‘s bok The game (Spelet). Som jag på två dagar plöjde igenom halva boken. Dock har läsandet försakats hemma i vardagen, tyvärr, då jag fascineras, förfasas och förundras över bokens innehåll.

En dag lämnade vi hotellområdet för att besöka Chania, en mysig liten hamnstad. Trevligt med lite miljöombyte och en mindre stadspuls. Det gjordes inte mycket shopping den här resan, men här i Chania hittade jag ett par kostymbyxor och höstjacka – perfekt!

Äh, jag låter bilderna tala för sig själva. Det var en lugn och skön resa precis som jag ville ha det.

oatmeal

fredag, 6 augusti, 2010

Första arbetsveckan efter sommarsemestern börjar lida mot sitt slut, och veckan har inte varit nådig må jag säga. Det här att klockan ringer 6.20 och jag fixar frukost drygt 20 minuter efter det hastiga uppvaknandet, är inte något jag har saknat på semestern.

Jag försöker arbeta in en ny vana. Jag ska äta en ordentlig frukost hemma varje morgon. Tidigare har jag tagit en skål fil med müsli. Gjort en liten smörgås för att äta runt tiotiden. Det är numera slut på det!

Jag har under veckan provat lite olika varianter för att se vad som ger bäst mättnadskänsla samt hur länge den sitter i. Havregrynsgröt, en varm macka och en kopp kaffe ger bäst resultat, åtminstone den här veckan, så jag provar det en vecka till.

Träningen försöker jag komma igång med också. Första body pump-passet i söndags gick bra, men träningsvärken gjorde sig uppmärksam ett par dagar efter och försvann lagom tills nästa pump-pass skulle svettas igenom.

Vilket intressant liv jag har, här sitter jag och berättar om mina nya frukostvanor (som är skrämmande lik den jag åt när jag var fyra år och gick på dagis) och att jag fortfarande tränar.

Övriga nyheter i mitt liv är:
Tre nya färger på nagellacksskalan
En ny färg på läpparna

Nu tror jag allt att vardagen blev en aning mer spännande.

cleanin’ out my closet

söndag, 1 augusti, 2010

Så här sista dagen på semestern måste jag ändå säga har varit relativt effektiv. Vaknade klockan 7.30, då jag tydligen fortfarande var inställd på Greklandstid, somnade dock snabbt om för att sedan gå upp en timme senare.

Gjorde ett försök till att äta frukost, vilket var svårt då kylskåpet var tomt på morgonmat. Ut och handla med andra ord. Nu kunde jag äntligen få i mig lite efterlängtad fil och müsli.

Iväg på ett body pump-pass efter lite jogging på bandet. Känner mig nöjd och tillfredsställd i kroppen. Måste få skryta att jag tränade två gånger på Kreta, hade dock velat fått in ett till pass, men, men.

Hem och duscha och fylla magen med lite efterlängtad(?) kesella- och müsliblandning för att sedan gå ut igen och göra lite småärenden som inte är värt att nämna. Skittråkiga saker bara.

Nu har jag dragit igång projekt kasta-ut-kläder-projektet till tonerna av lite gamla favoriter, such as; The Verve, Skunk anansie och Tiger Lou.

Vet inte om det var en bra idé då jag inte vet om jag kommer bli klar ikväll. Som du kan se på bilden nedan så har jag ägt en del färgklickar till kläder, dock inte så välanvända. Med andra ord de ska ut. I don’t do color!

Vad mycket kläder jag har sparat endast av sentimentala orsaker. Det plagget hade jag vid det tillfället och då hände det och det. Men jag kan ju inte spara på det bara för att tröjan är fylld av minnen eller? Jag har ju inte använt den färgglada tygstycket på minst två år, då lär jag ju inte använda den inom de närmaste tre veckorna om jag känner mig själv.

Haha, vore det inte en kul grej att gå igenom garderoben som jag gör idag och de kläder som jag inte använt på just två år måste jag använda under nästkommande vecka? I mitt huvud skulle det vara kul att göra, men i verkligheten, nej.

Visst är det väl så att vid varje garderobsrensning är det tillåtet att tillämpa principen – en ut, en in? Så i mitt fall skulle jag kunna gå efter den välkända 11 ut, 11 in-principen, eller hur?

Jag ska jobba på här och sen lägga mig i tid för imorgon är det skolstart.