Arkiv för december, 2010

gott nytt år

fredag, 31 december, 2010

Gott nytt år mina vänner!

Jag hoppas ni firar in det nya året ordentligt. Jag kommer nyårsfira med min karl och ett par vänner. I planerandet var det viktigste: uppklätt till tänderna och champange. Fine by me! Lanvin it is! (Fyrverkerier kom från ett annat håll, mig kvittar det så länge alla kan behålla sin tio fingrar kvällen ut).

Jag kommer inte att avlägga några nyårslöften, då jag ändå kommer glömma bort vad jag lovat eller inte lovat. Utan det blir att leva som alltid. Ta ingenting eller ingen för givet. Det är bara upp till dig själv om du önskar förändring. Grubbla inte allt för mycket. Ta till vara på tiden. Och se till at ha kul på vägen. Minst sagt lättare sagt än gjort.

Let’s make 2011 a good one!

gifts from you

fredag, 31 december, 2010

I år firades julen med både min och karls familj under ett och samma tak. Det gick bra och var mysigt. Ingen Tomten är far till alla barnen drama här inte. I sedvanlig ordning missade jag Karl-Bertil Jonssons jul igen.

Magsäcken tänjdes ut tio centimeter i diameter, minst! Med andra ord julbordet var grymt gott.

Jag älskar att ge julklappar gärna i stora drivor och jag tror och hoppas familjen blev glada över deras paket. Jag måste ha varit megasnäll 2010 med tanke på alla fantastiska julklappar jag fick av nära och kära. Ett stort ödmjukt tack!

my year in lists

torsdag, 30 december, 2010

Topp sex nykomlingar 2010

 • Oskar Linnros
 • Daniel Adams-Ray
 • Florence & The Machine
 • Hurts
 • Marina & The Diamonds
 • The Drums
 • Som jag brukar säga, det är inte mycket som slår upptäckten av ny musik.

  Topp fem låtar 2010

 • Robyn – Dancing on my own
 • Staygold – Backseat
 • Hästpojken – Jag e Jag
 • Oskar Linnros – Från och med Du
 • Kings of Leon – The End
 • Mycket bra svensk musik levererades, i sedvanlig ordning.

  Topp fyra album 2010

 • Kings of Leon – Come around sundown
 • Florence & The Machine – Lugns
 • Robyn – Body Talk pt.1
 • Johan Mayer – Battle Studies
 • Tro mig ändå veta att 2010 gav mig fler än bara fyra grymma album.

  Topp tre konserter 2010

 • Hurts, Debaser Medis
 • Kent, Långholmsparken
 • Depeche Mode, Globen
 • Lite blandad kompott. Två av tre är gamla favoriter. Oerhört kul med överraskande nya liveakter.

  Topp två snygga musikvideor 2010

 • Vampire Weekend – Giving up the gun
 • Beyoncé – Why don’t you love me
 • Inte bara en fröjd för ögat, utan även för örat. (Jag hade i och för sig tänkt mig lägga till Kanyes Runaway-film men kände väl att det just är mer av en film än en video).

  Topp ett 2010

  Oj, det är jag har så svårt att välja. Jag vill inte bara välja en enda. Om jag nu måste ta något slags beslut säger jag:

  Den svenska musikscenen

  Robyn levererar tre album, Snook gör (likadan?) musik fast på varsitt håll, Kent ger oss en plats i solen och Joel Alme satte ribban högt under 2010 års tidiga vår. Melissa Horn går hem hos den stora massan, Salem Al Fakir likaså tack vare/på grund av Melodifestivalen och The Hellacopters kom typ tillbaka under nytt namn.

  2011 – Jag väntar med stor spänning vad du har att bjuda på! Varje år tänker jag för mig själv, hur ska årets musikår kunna toppas? Men på något märkligt sätt går det år efter år. Jag är inte den som är den, utan säger tack för det!

  lion in cages

  onsdag, 29 december, 2010

  Wolf Gang är för mig en nyupptäckt förmåga från den brittiska ön. Jag har ju insett efter lite närmare undersökning på denna karl att jag är lite sen på bollen. Han släppte tydligen en singel förra året – The King And All Of His Men. Bättre sent än aldrig får jag väl gå på då. Nu känns det lite bättre.

  Lion in cages fick i alla fall upp mina öron, här i en mer akustisk fin version.

  Och här i sin radio edit version.

  Ja, jag vet jag får rejäla Melody Club-Kristoffer vibbar av Wolf Gangs röst, men jag kan inte motstå den genomgående sköna slingan.

  runaway

  måndag, 27 december, 2010

  Kanye West gör det igen, levererar bra hip-hop. Jag har inte lyssnat in mig jättemycket på nya albumet My beautiful dark twisted fantasy, det jag vet om den är att skivomslaget censurerats. Ska väl tilläggas att omslaget är tecknat, men det kan vara obscent ändå – obvisouly. Lite löst bloggfolk verkar i alla fall vara i någon slags exstas över skivan.

  Ifall du känner att du inte vet vad du ska göra de nästkommande 34 minuterna så kan du ju alltid kika på Kanye’s egengjorda megalånga video (bör egentligen kallas kortfim?), vars låt som har ett fantastiskt fint intro – to die for! (13:55)

  Jag hade tydligen 34 minuter till övers som jag inte ångrar att jag spenderade framför datorskärmen. Herre vad snyggt det är! Snyggt filmat, snygga filter som ger riktigt snygg ton. Påkostat? Minst sagt, men det var det helt klart värt! And the human phoenix is gorgeous!

  Hela den här grejen är väldigt smart gjort. Ha med skivans alla låtar i en stor gigantisk produktion. Jag blev oerhört pepp på att lyssna på albumet under tiden jag tittade på Runaway. Det är väl det som är hela idéen, att folk ska få upp ögonen för fulländaren och förhoppningsvis sedan köpa den. Jag har ju som sagt gått på det, dock inte så pass mycket att jag i dagsläget kommer att springa till närmaste skivbutik, men vem vet kanske efter intensiv inlyssning så…

  Den finaste delen är just Runaway-avsnittet. Ballerinorna är fantastiska! Galet snyggt!

  Well spent 34 minutes I must say.

  god jul

  fredag, 24 december, 2010

  God jul mina kära vänner.

  Jag hoppas ni får en toppendag med nära och kära, att du får klappar du önskat och att en känsla av hunger och kyla inte infinner sig.

  Ta hand om er!

  driving home for christmas

  torsdag, 23 december, 2010

  Jag känner hur julstressen kommer smygande inpå. Den som knappt setts till. Varför kommer den nu helt oförhappandes? I och för sig vet jag ju varför:

  Stressfaktor ett
  Jag trodde ju att jag var klar med alla klappar men kände att jag ville köpa något till farmor. Vad köper man?

  Stressfaktor två
  Jag vill och känner att jag behöver träna idag.

  Stressfaktor tre
  Jag jobbar idag.

  Stressfaktor fyra
  Någon slags julkänsla infinner sig inte. Nothing. Nada.

  Tyvärr blir det att stryka punkt nummer två för att få ihop det hele. Inte nöjd!

  Denna fina video gör mig dock lite gladare.

  the black swan

  onsdag, 22 december, 2010

  Oj, oj det här kommer bli bra! The Black Swan med fina Nathalie Portman. En film av Darren Aronofsky som gjorde den grymma The Wrestler.

  Det måste ju bara bli bra, med tanke på trailern. Det ser åtminstone bra ut de två säljande minuterna.

  Nå, vad säger du? Bu eller bä? Dock blir det att vänta till den 25 februari 2011, då den har premiär i svea.

  animal

  tisdag, 21 december, 2010

  Neon Trees har singeln Animal ute, den är ganska fräsig att stampa takten till.

  Idag efter jobbet blir det ett besök hos födelsedagsbarnet Yoyo – Ett stort grattis på födelsedagen!

  Ska bli massa trevligt att träffa den lilla familjen igen, vilket tyvärr blir alltför sällan.

  Tre dagar kvar till dopparedagen.

  just a dream

  måndag, 20 december, 2010

  Dags att komma clean igen. Nellys singel Just a dream har tilltalat mig av någon outgrundlig anledning. Den är liksom lite trevlig att ha på i bakgrunden, den gör ingen förnär.

  Nelly släpper lite då och då låtar som är catchiga och hittiga, så det är nog inte bara jag som faller för de, eller hur?!

  things have changed

  söndag, 19 december, 2010

  Jag måste erkänna att jag inte riktigt kan all musikhistoria allt för väl. Bob Dylan som ni kanske har hört talas om har jag lyssnat väldigt, väldigt lite på. Vet inte riktigt anledningen. Det är klart att jag har snappat upp hans klassiker men det så mycket mer därtill.

  I veckan hörde jag Things have changed and I got hooked. Fina grejer. Så jag tror allt att jag måste sätta igång med musikhistorian pronto, det är så mycket bra jag missat.

  slow dancing in a burning room

  torsdag, 16 december, 2010

  Jag ängnar mina dagar till att lyssna på Musikhjälpen och uppskattar det något oerhört. Dels för den goda tanken, men även för den musik som spelas.

  Det är minst sagt en salig blandning av gammalt och nytt. Låter jag glömt av, låtar som jag försöker förtränga att de ens finns samt låtar jag önskar att jag upptäckt tidigare.

  Slow dancing in a burning room med John Mayer är ett sådant exempel. Denna fin, fina låt har gått mig obemärkt förbi. Men nu är det slut på det, jag la direkt in den på min infinite playlist på Spotifyen.

  I morgon är det en vecka till dopp i grytan. Jag har inte bestämt mig ifall jag ska vara stressad eller ej. Julklapparna är ju klara sen 1 december. Pepparkakorna är gjorda och snön faller än idag. Jag tror nog allt det blir någon slags nedräkning då jag vill ha en extradag ledig. Blir dock jobb i mellandagarna, vilket känns helt ok, och efter nyår tar jag ett litet längre jullov – mycket efterlängtat.

  charity

  måndag, 13 december, 2010

  Idag 13 december till 19 december kör Sveriges Radio Musikhjälpen. I år är det Timbutuk, Martina Thun och Nour El-Refai som ska hålla låda, vilket jag tycker låter som en grym trio. De pengar som samlas in går till att motverka handel av barn.

  Lång historia kort vad det hela går ut på. Tre radioprofiler låses in i en glas bur (á la Big Brother) i en vecka och sänder live 24 timmar non stop, utna mat för att samla in pengar till goda ändamål.

  Förra året spelade Me and my Army i deras studio den fantastiska låten med samma namn som gruppen själva har. I’m in love! Det kommer nog sluta upp en hel del bra musikakter i år också för den goda sakens skull.

  dreaming people

  måndag, 13 december, 2010

  Idol-vinnarlåten, en powerballad.

  Well I didn’t see that coming.

  rolling in the deep

  torsdag, 9 december, 2010

  Adele kommer att släppa nytt album 21, den 24 januari 2011, relativt snart alltså. 19 spelar jag lite sporadiskt och gillar den alltid mer och mer för varje lyssning. Väldigt fint album. Säger bara Hometown Glory!

  Rolling in the deep är första smakprovet på vad som komma skall. Gillar det oerhört mycket och har höga förhoppningar på skivan! Jag hoppas att den blir en klassisker som 19 är för mig.

  harry’s wondrous world

  tisdag, 7 december, 2010

  Date night tonight!

  Det blir bio – Harry Potter och Dödsrelikerna pt.1. Jag hoppas att filmen är bra.

  split my personality

  tisdag, 7 december, 2010

  Hej å hå va bra Bassflowremixen av Salem Al Fakirs låt Split my personality är!

  dom vet ingenting om oss

  måndag, 6 december, 2010

  För många är Wham’s Last Christmas eller I’m dreaming of a white Christmas typisk julmusik som spelas varje år när det vankas mot jul.

  Visserligen är de låtarna jul för mig också, men jag tänkte belysa Moneybrothers Pengabrorsan som ger mig julkänslor när jag lyssnar på den. Albumet kom ut exakt den 6 december 2006, lagom till jul med andra ord.

  Svenska tolkningar av gamla klassiker i Moneybrotheranda kan man kort säga. Jag gillade skivan då och gör det fortfarande. Från Klaraberg till dig och Midnatt till sju är mina favoriter på skivan. För någon vecka sen lyssnade jag på den på väg till jobbet och fick direkt julassociationer.

  Två dagar innan jul 2006 var jag och karln på spelning på Debaser Slussen och vi båda var febriga och hostiga. Riktigt bra spelning, dock hade jag önskat att vi var friska och kunde njuta ännu mer. Jag kommer så väl ihåg att vi blev oerhört otåliga då vi tyckte att det tog lång tid för de att äntra scenen. Vi ville hellre vara hemma med en kopp te och kurera oss, men ville inte missa spelningen. Livet är hårt ibland.

  Dom vet ingenting om oss var första singelsläppet och den står sig fortfarande.

  christmas lights

  lördag, 4 december, 2010

  Inget Uppsala idag för mig, sorry about that ladies! Vill verkligen träffa er men känner att den lilla energi jag får i mig räcker tyvärr inte så långt. I och med utdragningen av tanden så rekommonmenderas lättuggad mat, vilket för mig innebär: yoghurt och soppor. Provade mig på en omelett igår kväll, men det gick sådär.

  Snön yr verkligen utanför fönstret, lite mysigt på något sätt så länge jag sitter inomhus vill säga.

  Imorgon kommer min kära kusin igen, mycket, mycket trevligt. Dock inte så trevligt varför hon besök huvudstaden igen, men det tänker jag inte gå in på, utan bara fokusera på att ge henne en trevlig vistelse.

  Jag är väldigt sugen på att baka pepparkakor i år igen, förra årets julstök har gett mersmak. Får se när det eventuellt skulle finnas tid och ork för det.

  Mina kära Coldplay har precis släppt en jullåt Christmas lights som är väldigt, välsigt Coldplayish! Skönt med lite jullåtar som inte är så happy jolly good times, vilket inte allas jular är. Fin låt och fin video (dock ett litet minus för hockeykören i slutet).

  quote me

  torsdag, 2 december, 2010