Arkiv för januari, 2011

hi friend

söndag, 30 januari, 2011

Idag har jag varit i Uppsala och hälsat på min kära vän Timon, som för övrigt fyller år i nästa vecka (mycket av anledningen till besöket).

För ovanlighetens skull var jag något sent ute med att lämna hemmet för att hinna till tåget. Jag hann, dock något mer uppstressad och varmare än jag önskat. Men, men jag varvade ned med lite Florence & The Machine i öronen – funkar alltid!

Det blev lite catching up och tur på stan och en fika på Café Linné. Måste nog ha fått årets största pajbit, oavsett vilket så fick jag ned den – huga!

Yoyo skulle också ha joinat men blev tyvärr kvar i 08-området på grund av sjukdom. Timon hoppas det är ok att exploaterar din present här. Blev Italieninspirerat matkit (bortse från soyan, hur tänkte jag här?). Hoppas det ska smaka!

despicable me

lördag, 29 januari, 2011

Jag är väl ungefär ett år efter alla andra med att se Despicable me, eller?

Jag fastnade direkt för trailerna när den kom under sensommaren 2010, men sen har det bara inte blivit av att se själva filmen.

Den var helt klart värd sin väntan, trots sin simpla historia som inte är allt för svår att räkna ut hur det skulle gå. Men det skiter jag i för alla figurerna är så välanimerade och fantastiskt söta.

Vill du se en film med ett konstant löjligt leende? Då kan ju Dumma Mej (vilket är en dum översättning på originaltiteln) vara en film för dig.

Mitt favoritcitat:
It’s so fluffy I can die!

drive

onsdag, 26 januari, 2011

Från och med idag den 26 januari 2011 är jag med körkort!

Jag är impad, stolt och glad över mig själv. Inga omprov eller en andra uppkörning här inte vilket gör mig oerhört stolt och en aning mallig.

Firat med överraskningsbesök av mor och far som kom med princesstårta och champnage. Champange på en onsdag är ju helt klart underskattat!

Jag berättar mer om själva uppkörningen en annan dag är alldeles för trött nu i skrivande stund. Sov gott – I will!

hey johnny park

tisdag, 25 januari, 2011

På något vänster kunde jag boka biljetter till Foo Fighters idag, jomantackarja.

22 juni har numera en står notering om att infinna mig på Stadion för att avnjuta lite amerikansk rock. It’s gonna be awsome!

everlong

fredag, 21 januari, 2011

Foo Fighters gör Sverigebesök 22 juni på Stadion i Stockholm – Hurra!

Tidigare har jag inte varit jättesugen på att se dem, men nu så! Men i mitt huvud lät arenarock en ljummen sommarkväll i goda vänners lag oerhört trevligt, så kör i vind.

Biljetterna släpps på onsdag och jag ska göra mitt bästa för att jag och mina vänner ska få ta del av denna lilla tillställning, då de (vännerna) tyckte det var en mycket bra idé att jag bokar – agerar gruppledare. Och jag kan väl inte mer än bara hålla då, då jag faktiskt vill gå på Foo Fighters och inte riskera att hamna på ett evenemang på mindre ort eller något annat förödande.

Hur som helst, det vore jäkligt nice att se de, just det sen är ju fin, fina Band of Horses förband – Mycket trivsamt!

Om jag infinner mig på Stadion så hoppas jag innerligt på Everlong. Jag kan inte tröttna på den, så grymt bra låt.

Trevlig helg!

bullets

torsdag, 20 januari, 2011

Rebecca & Fionas senaste singelsläpp Bullets är väldans dansant och uppskattad hos mig (och resten av bloggvärlden), men I guess det blir så när det är bra grejer. Förra singeln Luminary once var och är fortfarande en dansfavorit hos mig. När fulländaren väl kommer tror och hoppas jag på mycket dans.

Hoppas du har en bra dag. Min dag so far är helt ok!
Louds of stuff fell of my shoulders around 9:37.

i just laugh

tisdag, 18 januari, 2011

Jag döööööööööör!!!! (Japp en fjortis beskrivning gör sig bäst i detta fallet)

Lyssnar på Morgonpasset i P3 i skrivande stund, där Anders Jansson (känd från Hipp, hipp!) är gäst och håller låda. Så jäkla kul. Inte kul på fnissnivå utan på skratta högtnivå. Fullständigt normalt.

This makes my day, big time!

baba o’riley

måndag, 17 januari, 2011

Shit vad jag spelar Baba o’riley mycket just nu! Minst två, tre gånger om dagen. Gotta have my The Who dose every day!

Jag vet inte riktigt vart mitt beroende av låten kommer ifrån eller varför den kom just nu. Jag är just nu inne i en slags 70-talsperiod. Dammar av allt från Rolling Stones, Bowie, Sir Elton John med flera, med flera.

Oj, oj va de satte ribban högt på hur saker och ting ska göras. Thanks for that!

Ps. Jag tror mig ha en någorlunda kontroll över min körkortsteori. Men jag kan ha fel. Ds.

fail

söndag, 16 januari, 2011

Minst sagt frustrerande att inte kunna logga in på STR för att göra lite dataprov. Det är ju verkligen inga problem för min del. Jag har ju all tid i världen, speciellt efter jobbet då hjärnan är som bäst presterande, och inte en hel söndag som idag.

Klev upp i god tid för att kunna beta av så många ”pärmar” som möjligt, men nej, nej! Jag möts av ”Inloggningen misslyckades” i fin röd text. Hela deras site verkar ligga ner så det går inte att få tag i någon slags adress att klaga hos.

Siten har varit under all kritik i överhuvudtaget under den gångna veckan. Oerhört seg när jag klickat i önskat svarsalternativ och sedan försöker klicka mig vidare till nästa fråga.

Fan va jag inte behöver det här just nu!

time of my life

torsdag, 13 januari, 2011

Dagens låt får Patrick Wolf stå för med Time of my life.

En väldigt fin liten låt med grymma stråkar! Skulle jag skapa musik skulle stråkar och piano vara obligatoriska instrument.

Idag kommer middag att intas på East med jobbet. Är dock lite kluven över denna aktivitet. Jag borde vara hemma och plugga och ta vara på den tid som är kvar tills själva provet äger rum. Jag har oerhört svårt att se hur en social aktivitet kommer att kunna hjälpa mig på provet. No need to be bitter, det ska ju bli trevligt så jag får se det som en paus för hjärnan.

Have a nice one!

let’s practise

onsdag, 12 januari, 2011

Fantastiskt!

Musiknördhumor på hög nivå. Haha, this made my day!

Klicka på Play, slut ögonen och lyssna.

the magic

tisdag, 11 januari, 2011

2011 års första låttips från mig blir Joan as Police Woman som fångade mitt intresse när jag lyssnade på P3 i eftermiddags.

The Magic känns nytt och fräscht på ett nostalgiskt vis, hm konstigt beskrivning av låten.

Usch, jag har inte känt mig som mig själv under de senaste dagarna. Det är den där mystiska bölden på halsen/under hakan som har skakat om min tillvaro.

Igår vid middagen blev den som värst. Det kändes ungefär som sendrag i den, tungan och insidan av bölden sved obehagligt. Det var bara att glömma att försöka tugga vilket bara förvärrade det hele. Så min middag fick bli en skiva bröd och galet mycket vatten att skölja ned det. Inte speciellt kulinariskt.

Idag fick jag i alla fall ner lite gröt till frukost, en fralla på jobbet (dock tog det tre timmar innan den var uppäten på grund av värken). Håll i hatten lunchen bestod av en halv liter yoghurt och en till fralla (dock slant den ner mycket enklare än den förra).

I skrivande stund är jag ändå i mätt och belåtet tillstånd då jag faktiskt kunde få ner en fullständig måltid utan besvär – thank you! Det blev kyckling och egengjord kimchi – to die for!

Nu hoppas jag att det hela vänder och att jag kan bli återställd så jag kan komma igång med träningen igen (inte tränat sen nyårsafton, huga). Jag fick träningsförbud i förra veckan efter ett läkarbesök. Mor och karl tvingade iväg mig att kolla upp bölden, men kom hem lika frågande som när jag kom dit, ja förutom träningsförbudet – inte nöjd!

Oj, oj, det var verkligen inte meningen att ösa ut ett stort hyppoinlägg. Jag känner mig inte sjuk, utan stör mig ”bara” på bölden som stör mig i mitt ätande och tränande. Jag måste ju kunna äta tills på torsdag då jag ska på East. Cross my fingers!

Godnattkram!

sweets

måndag, 10 januari, 2011

I morse var det då dags att återigen bege mig till jobbet. Lockande? Nja inte speciellt, betald ledighet slår en aningen högre måste jag ändå säga. Hur som helst det var bara att pallra sig upp, och iväg.

Det var lite kul att träffa kollegorna igen och det var minst sagt mycket som hänt under den vecka jag inte närvarat. Vad hände liksom? Oj, oj.

Fick en jättegullig liten present från en som varit iväg till Paris – macarons! Jag sa innan han åkte iväg lite skämtsamt att han skulle köpa med sig lite smarrigheter, men tänkte inte så mycket mer på det. Men nu sitter jag här med ett sex-pack blandade maccisar. Tack!

study time

söndag, 9 januari, 2011

Som ni vet försöker jag mata in teorin och så här ser min lilla studeringshörna ut. Böckerna snart sönderbläddrade och kaffe nära till hands.

Vissa saker jag har haft lite problem med att förstå börjar sakteligen göra sig förstådda – inte en dag för tidigt. Får väl se om jag får ihop det hele till dagen D. Måste se det positivt. Varför skulle jag inte klara det provet? Det finns så många galna bilförare där ute som tydligen klarat av körproverna, så det ska inte vara några problem!

Positive, Positie, Positive!

V

lördag, 8 januari, 2011

Jag har fått en av de finaste förfrågningarna du kan få idag! Jag blir rörd av att bara tänka på det.

Jag har blivit tillfrågad att bli fadder åt en av mina äldsta och närmaste väns lille pojk tillsammans med en annan fin vän. Det känns för mig som ett väldigt stort och självklart åtagande för mig att ta och lite skönt att dela det ansvaret med en annan person också.

Tack för ditt förtroende! Jag kommer att göra mitt yttersta för att vara en god förebild åt honom.

Stora kramar till er!

bleeding mascara

lördag, 8 januari, 2011

Varje gång jag berättar till andra damer att jag inte använt mascara sen jag kanske var tretton år gammal, chippar de efter andan och får fram ett svagt Varför inte? eller ett Oj…

Ja, dels har jag fått för mig att jag tappar mycket fler ögonfransar och dels att det tar längre tid att sminka mig om jag nu även skulle fixa fransarna.

Hur som helst jag försöker anamma denna nya sminkning och måste väl medge att det ger ett relativt trevligt resultat om jag får säga det själv. Nackdelen är såklart den extra tid det tar på morgonen att fixa och trixa till sitt ansikte.

Nu väntas trevligt besök från västerort och Uppsala. Jag hoppas de kommer gilla mitt lilla fredagsbak jag höll på med igår. Cross my fingers, I tried my best!

chocolate factory

fredag, 7 januari, 2011

Jag gör mitt bästa för att jobba upp mina skills i köket. Idag har jag gjort mig ett försök på ett par klassiska chokladrutor. De ser väl helt ok ut, men kom ihåg jag har inte smakat på de ännu…

I övrigt har dagen tillägnats teoriplugg som kändes helt ok. Tidigare har det bara gått in genom ena örat och ut genom det andra. Inte helt optimalt.

Jag ska försöka njuta så mycket som det bara går utav mina sista semesterdagar. Trevlig helg gott folk!

margaret

torsdag, 6 januari, 2011

Hej du fina Mulberry-väska! Jag tror nog allt att du mest av allt vill komma hem till mig.

Modellen heter Margaret och skulle vara ett fin, fint alternativ till den ouppnåeliga Chanelväskan. Dock finns den inte längre kvar på Mulberrys hemsida, och så var det med den saken…

sleep

onsdag, 5 januari, 2011

Gäsp. Jag vaknade precis upp efter en liten power nap på lite mindre än fyra timmar. Jag är trött! Jag vet inte om kroppen har någon infektion på gång, då min högra halsmandeln är som en stor böld på utsidan. Ska det vara så?

clams have feelings too

söndag, 2 januari, 2011

Det känns riktigt skönt nu efter en en och en halvtimmes promenad i den snöbeklädda staden. Det var minst sagt välbehövligt då det inte blivit allt för många träningspass nu under jul- och nyårsledigheterna.

Igår kväll blev det ett par glas på Anglais och runt tolvslaget uppstod det matcravings hos mig på moules frites. Det målades upp en oerhört kulinarisk bild av hur den måltiden skulle se ut, av samtliga.

Sagt och gjort, idag blir det musslor till middag. Det blir jag, karln, Herr C och Fröken W kommer också över, mycket trevligt!

Menyn består av; musslor (givetvis), aioli, vitlöksbröd, pommes och lite champange. Förberedelserna är i full gång. Det här kommer bli riktigt fint. Trevlig söndag på er!