Arkiv för februari, 2011

watch this

måndag, 28 februari, 2011

På fredag blir det äntligen till att få se numera Oscarsbelönade Nathalie Portman i The Black Swan. I’m so excited!

Ska även försöka beta av ett par andra Oscarsfilmer, så som; The social network, The King’s speach, The kids are alright, True Grit och The Fighter, bara för att nämna några.

Såg en liten independentfilm i helgen – In search of a midnight kiss. Gillade att få se LA-exteriörer och drömma mig bort. Själva filmen var helt ok. Ingen stor Hollywoodproduktion, knappt några kända ansikten och fint soundtrack. Jag tror att det var allt det här runt omkring själva storyn som gjorde filmen charmig.

set fire to the rain

onsdag, 23 februari, 2011

Karln min fick i födelsedagspresent konsertbiljetter till antingen Adele eller Aleo Blacc. Han ville gå på Mr. Blacc. Synd bara att det var slutsålda den dagen de skulle bokas.

Han fick då ytterligare ett alternativ, Miike Snow. Han valde då Adele. Synd bara att det var slutsålda den dagen de skulle bokas.

Detta kunde inte accepteras av mig då även jag blivit pepp på att se denna fantastiska sångerska. Biljetter ska bara införskaffas på något sätt. Ticnet visade fullbokat. Provade då Debasers egna site och där visade statusen att biljette fanns till salu. Said and done. Lite flyt här i livet ska jag väl ändå få ha?

Det blir alltså Adele på Debaser Medis om en månad den 23 mars.

Hennes röst är to die for! Det kan inte annat än bli en grymt fin konsert. Jag längtar så.

about you now

söndag, 20 februari, 2011

Den 19 februari blev mitt och Timons fadderskap åt lilla V offentligt på hans namngivelsedag.

Jag och V hängde lite och jag tror nog allt vi kommer att komma bra överens. Han visar tendenser på ett lugn som sin kära mor.

Tack för en fin dag mina vänner!

good vs. bad

söndag, 20 februari, 2011

Tisdagens spelning med Tingsek var så där bra och mysig som jag hoppades på. Stråkar live är helt klart mycket bättre.

Är så imponerad över hans musikalitet, han skulle kunna sjunga i vilken genre som helst och klara det galant. Jag önskar att hade blivit tilldelad en musikgen.

Den jag har fått är inte jättemycket att hänga i julgranen. Jag mena, vad ska jag göra med en jag-kan-väldigt-många-låtintron till?

Men vad är en bal på slottet?…

l.i.f.e.g.o.e.s.o.n.

torsdag, 17 februari, 2011

Nyfunnet band för min del – Noah and the whale (nästan som den fin, fina filmen The squid and the whale, i alla fall). Hur jag kan ha missat dessa brittiska herrar? då de jobbar på sitt tredje album. Jag måste utforska de mer!

Skiva nummer två The first day of spring har för övrigt ett väldigt fint omslag och titelspåret är likaså.

Jag skulle behöva ett jobb där jag dag in och dag ut får nosa upp ny musik och andas musik (läs: musikredaktör på SR). Även detta måste utforskas och planeras in i minsta detalj om det ska gå att genomföra. Någon som känner någon?

something special

tisdag, 15 februari, 2011

Ok tant kommer garanterat vara trött i ögat imorgon bitti. Ska lite spontant iväg på en Tingsek-konsert nu på Debaser Medis. Varför tänka på morgondagen då jag tror det kommer bli en riktigt, riktigt bra spelning.

Han ska köra tillsammans med Vindla String Quartet (som är ett helt nytt namn för mig) så det kommer bli en relativt avskalad spelning, men pampig på samma gång tror jag i alla fall.

Fick ett litet smakprov av Tingsek innan jul då han spelade ett par låtar på Resumébar på Berns, och blev väldigt pepp på att återuppta den musikaliska kontakten. Hade nästan glömt av honom lite. Uppskattade albumet World of its own väldans mycket.

Som sagt, det här kommer bli fin, fina grejer. Stråksucker som jag är. Huga! Håll i hatten säger jag bara. Jag kommer vara i någon slags musikalisk extas – I like!

kärleken?

måndag, 14 februari, 2011

Labyrints Kärleken? spelas en hel del på radion, inte mig emot.

Gillar den uppmålade musikbilden och låtens text. Lyssna och reflektera så här på alla hjärtans dag.

Vart tog kärleken vägen?

good old desk

söndag, 13 februari, 2011

Ett fin, fint skrivbord som inte skulle sitta helt fel den dagen det är dags att renovera och inreda sovrummet (förhoppningsvis detta året).

Jag och karln har relativt lika bild av hur vi vill att sovrummet ska bli, vilket är jäkligt skönt. Båda drar åt samma håll. Det kommer att blir vitt, romantiskt och möjligen ett par betongdetaljer för att bryta av det romantiska. Det får absolut inte bli cheesy, därav betong. Den dagen den sorgen när vi sätter igång.

bianca

söndag, 13 februari, 2011

Jag har återigen som så många gånger förr blivit lite betuttad i ett matrialistisk ting, en väska. Denna gång är det inte helt otippat en Marc by Marc Jacobs Bianca Hayley Leather Tote.

Lite Celinéform på denna skapelse (dock mycket billigare) och guldspännet är riktigt snyggt.

Jag är ju egentligen mer ute efter en clutch eller en i liknande storlek, inte en stor vardagsväska. Tanken med clutchen var att den ska användas när jag är ute på småtimmarna, men hur ofta inträffar det? Jag är ju tant hemmakväll! Kanske borde ändra på det? Men jag trivs bättre här under filten i lugnan ro.

Åter till väskan. Ja, nej, ja, nej?

an aviator

lördag, 12 februari, 2011

Bakom mina nya solglasögon!

Jag vet inte om det var dagens fantastiska vintersol som kickade mig i baken att bege mig ner på stan och införskaffa mig ett par klassiska Ray-Ban Aviators? Kan va, kan va.

Det har ju stått mellan ett par pilotsolglasögonen eller ett par Wayfarers, och idag tog jag äntligen ett i-landsbeslut. Det känns bra i mitt konsumtionshjärta. Nu väntar jag bara på att våren ska tåga in på riktigt en gång för alla.

lördag, 12 februari, 2011

Känner oändligt med kärlek på vår dag.


Nu
Alltid

här inne hos mig

fredag, 11 februari, 2011

Mitt senaste tillskott på playlisten är Albin Gromers låt Här inne hos mig. Får härliga Kaah-känslor när jag lyssnar på låten. Gillar det lugnare tempot och hands röst.

Tydligen uppträdde Herr Gromer på P3 Guldgalan, jag har ingen koll på vem eller vad som uppträdde på galan.

Efter att kontoret stänger för helg blir det middag hos Fia med familj. Ska bli riktigt trevligt. Imorgon är inte vilken dag som helst. Jag hoppas på lite Champange och god mat.

annie hall

tisdag, 8 februari, 2011

Jag orkar inte blogga, jag är sjuk. Men jag är en sån där jobbig sjukling som går till kontoret ändå. Snörvlar stup i ett och kastar in lite attackhostningar, härligt sällskap må jag säga.

Hur som helst det är bara att härda ut, inte visa några tecken på svaghet, sånt är töntigt.

Ge mig på ett försök att friskna till, till Oscar Linnros fina låt Annie Hall. Oscar var för övrigt med i veckans Dom kallar oss artister på SVT.

bredängs centrum

söndag, 6 februari, 2011

Fick för mig att lyssna på lite Doktor Kosmos. VÄLDIGT high school för min del.

Upptäckte de mer eller mindre på Emmabodafestivalen en solig eftermiddag. Det var glatt, svängigt och hoppande människor framför stora scenen. Om jag inte missminner mig höll jag till höger om scenen med nyfunna vänner. De gillade Doktor Kosmos. Timon uppskattade också de, än idag mån tro?

Bredäng centrum hade jag med i min film jag gjorde i tvåan på gymnasiet. Loopade introt till filmens intro. Fick för mig att de skulle funka ihop. Kommer även ihåg att Fia alltid sjöng strofen ”Bredäng centrum” när vi passerade med tunnelbanan. Yoyo bodde ett par månader i Bredäng. Har inte varit där sen dess.

110204

fredag, 4 februari, 2011

112

torsdag, 3 februari, 2011

Funnit en ny skön kille – Alexis Weak.

Timon jag tror nog allt detta kan vara något för dig. Hett tips: danna bör spelas på hög volym.

Vem ringde ett, ett två?

stand where i am

onsdag, 2 februari, 2011

Jag har en vän. En vän som skapar egen musik. En vän som brinner för och älskar musik.

Jag älskar och brinner också för musiken. Skillnaden mellan oss är att han faktiskt skriver egen, medan jag sjunger med i andras låtar.

Herr Englén är en driven själ och det skulle inte förvåna mig ett smack om jag en dag skulle i min hand få hans första självbetitlade album (självklart signerad).

Jag önskar dig Christian all lycka.

Ett första smakprov får du här: Stand Where I Am.

the joy of d.h lawrence

tisdag, 1 februari, 2011

Jag såg i förra veckan Farväl Falkenberg. Jag fick ont i hjärtat, blöta ögon, en klump i magen och en smula driv att tag i och ta vara på livet.

Fin film. Älskade musiken, fotot och färgerna och att den fick mig att känna.

The joy of D.h Lawrence av Erik Enocksson – Fint!