Arkiv för mars, 2011

fix up, look sharp

torsdag, 31 mars, 2011

Längtar tills jag får inreda min lilla arbetshörna.


Skrivbord – Vasahem. Lampa – Kartell. Dator – Äpple. Hund – Dröm.

so far

onsdag, 30 mars, 2011

Det där med att gå på toaletten med stängd dörr känns ju helt ok gentemot toalettbesök med öppen vägg till sovrummet.

Det där med att gå på toaletten i över huvudtaget i sin egna lägenhet känns ju helt ok gentemot toalettbesök tre trappor ner i källaren.

Allt är relativt mina vänner. Dags att uppskatta de små praktiska tingen i vardagen.

you’re the inspiration

onsdag, 30 mars, 2011

Hur inspirerande är inte denna site för ens kreativa sinne?! Galet mycket för mig. Jag önskar att jag var en tiondel så bra fotograf som de på siten Årets bild 2011.

Jag tycker väldigt mycket om de dokumentära fotona från bröllopet den 19 juni 2010, tagna av Paul Hansen.

Fotonerven har satts igång!

we dance to the beat

onsdag, 30 mars, 2011

Gårdagens Robynkonsert på Cirkus var en enda stor danskavalkad. Oj, oj vad benen ville sprätta iväg, synd att vi befann oss på sittplatser. Sittdansa har ofta tendensen att se relativt corky ut.

Dock var det oerhört skönt att sitta, japp jag börjar att åldras. Det största plusset med våra sittplatser var att jag såg allt och alla hela konserten. Hur ofta händer det en person på 1,60? Perfekt!

Inte förrän någon timme innan spelningen skulle starta fick jag veta att snyggingarna Rebecca & Fiona skulle köra ett set, samt att Those Dancing Days skulle spela lite låtar. Trevlig överraskning.

Rebecca & Fiona hade ju helt klart vart roligare att dansa till en lördagkväll i ett par klackar. Nice att de spelade lite Yelle.

Those Dancing Days var nice att se live. Gillar deras senaste singel Reaching forward som de öppnade med. Trummisen hade så galet mycket smittsam energi!

Robyn bara matade ut danslåtarna och beaten pulserade genom kroppen. Hon hade en fantastisk energi, scennärvaro och en härlig kaxighet. Jag blir imponerad över all hårt arbete hon lagt ner och att det verkligen har lönat sig.

Köpte biljetterna strax innan jul och väntan var helt klart värt det. Cirkus som arena var oerhört mysig och gav en skön intim känsla. Måste göras om.

indestructible

tisdag, 29 mars, 2011

Vad skulle kunna sätta guldkant på denna tisdag, då tisdagar som regel inte är allt för spännande?

Glass efter middagen?
A puppy dog?
En simtur?
Eller varför inte ett parti bridge?

För min egna del får det bli Robyn på Cirkus. Det kan ju bara inte misslyckas.

under construction

söndag, 27 mars, 2011

Bilder säger mer än tusen ord.

Men jag kan säga så mycket som att vi:

 • Lever i flyttkartonger, i köket
 • Plastinbakade möbler
 • Personliga ägodelar i svart 125 liters platssäckar
 • Icke att förglömma det konstanta fin, fina dammet i luften
 • Over and out.

  best for last

  lördag, 26 mars, 2011

  Adele-spelningen på Debaser i onsdags var precis så bra som jag hade förväntat mig och hoppats på. Fröken Tottenham är en riktigt bra sångerska!

  Efter att Michael Kinawuka värmt upp publiken med ett par låtar öppnade Adele med min favorit – Hometown Glory. En ensam pianist i rampljuset spelar introt och jag vänder mig mot min karl och säger: Hon kan ju inte börja med den här! Men ångrar mig snabbt, det var den perfekta starten på en fin spelning.

  De första raderna sjungs men ingen Adele syns till. Jag känner hur gåshuden kryper fram när jag lyssnar till texten. Vad är jag sedan känner, jo de utlovade fuktiga ögonen. Det var så fantastiskt vackert med stämningen, sången, musiken allt att det bara kom av sig själv och jag kan inte göra något åt saken, än att bara njuta.

  Inte helt oväntat var det en väldigt low tempo-konsert då hon har oerhört många ballader på sina två album, men även ett par up tempo. Jag föredrar de nakna och avskalade balladerna till ett ensamt piano.

  Jag är så oerhört glad att jag fick tag på biljetterna och fick en fin musikalisk upplevelse.

  make you feel my love

  onsdag, 23 mars, 2011

  Hej och Hå! Ikväll blir det Adele på Debaser Medis, peppen är total!

  Jag känner redan nu hur gåshuden smyger sig fram och likaså en tår eller två. Det händer lite då och då på konserter att jag blir rörd, exempelvis Lalehs spelning på Skansen för ett par år sedan. Hon sjöng Mamma och texten är så fin att känslorna körde sitt egna race.

  Åter till Adele. Albumet 19 är fantastiskt bra och jag har svårt att tröttna på den. Den är skön att slänga på en kväll eller likaså en stressig morgon på väg till arbetet.

  Senaste skivan 21 har jag tyvärr inte lyssnat in mig på alltför väl. Lyssnar lite på den i skrivande stund och den växer. Är oerhört kär i Set fire to the rain!

  Här kommer an oldie; Make you feel me love. Gåshud? Svar ja.

  alright

  lördag, 19 mars, 2011

  Stop putting words in my mouth, among other things – Humor. Karl Pilkington har minst sagt satt guldkant de dagar jag tittat på hans reseskildringar i An idiot abroad/En idiot på resa.

  Nu, Yoyo och Timon. Trevlig lördag!

  til the end of the world

  fredag, 18 mars, 2011

  En guilty pleasure’s coming up!

  Britney Spears nya singel Til the end of the world är riktigt, riktigt dansant. Hockeykören gör att jag vill sjunga med och sticket som kommer mot slutet är nog min favoritdel.

  Britney är verkligen an artist I love to hate, och just nu är det kärlek.

  lilla lady

  torsdag, 17 mars, 2011

  Körde ett bra body pumppass idag, riktigt nöjd. Lade på två kilo på bicepslåten och det gick helt ok. Sju kilo. Verkligen inte mycket för världen men mycket för mig. Jag bara körde, inga ursäkter! Nöjd.

  Jag jobbar på min mentala inställning. Att ta tag i saker och ting som jag vill ändra på eller genomföra. Jag har främst två projekt som jag verkligen ser fram emot, både med glädje och viss rädsla men det är väl så det ska vara? Det är verkligen bara upp till mig själv att se till att jag är nöjd med min tillvaro och lycklig.

  Nästa onsdag är det äntligen dags för Adele-spelningen. Peppen är total! Veckan därpå blir det Robyn! Oj, oj, oj! Kick off för våren!

  Helgen är nästintill här – härligt! Haft en relativt skitvecka, verkligen haft dålig attityd till det mesta och fick frågan idag ”Är vi á la ovänner?!”. Mitt svar blev ”Nej, nej, det orkar jag inte”. Skärpning till nästa vecka.

  Jag längtar till lördag. Ska få träffa två fina vänner och mitt lilla fadderbarn. Det blir stadshäng med mat och vem vet kanske lite shopping. Det är dags att införskaffa nya löparskor som passar just mina tassar. Jag är skiträdd att det en dag bara smäller till och leder till en skada just på grund av felaktiga skor. Definitvt inte värt det eller hur.

  Söndagens planer är body pump, tvätt, lägenhetsröjning och projektförberedelser.

  Oj, oj helgen komsi, komsi jag är mer än redo!

  dansa

  tisdag, 15 mars, 2011

  Timbuktus nya singel Dansa är galet fin och spelar sig direkt in i mitt hjärta!

  Första gången jag hörde den var på jobbet i ett par hörlurar vilket gav en intim lyssning som var svår att värja sig mot. Det var bara att vara mottaglig för texten och musiken.

  Dansa är minst sagt något nytt från Timbuk som jag följt mer eller mindre under de gångna åren. En spelning som jag än idag är en av de bättre jag varit på är en Damn!-spelning en sommarkväll ute på Univeristetsområdet. Sen var spelningen på Debaser med Timon inte helt fel heller.

  8 juni kommer albumet Sagolandet, det här kommer att bli spännande att höra vart det hele skall barka.

  chit chat

  lördag, 12 mars, 2011

  2011 års första utomhusjogging är genomförd. Det var lite isigt på sina ställen men det gick bra, båda benen är i behåll. Riktigt skönt att jag nu kan börja ha lite omväxling när jag joggar, har lite smått börjat tröttna på löpbandet.

  Jag kommer även att premiärköra bil helt själv idag. Nervös? Svar ja. Jag kommer definitivt att packa ner handsfreen för att eventuellt kunna få vägledning och stöd från pappa. Nä men det här kommer gå bra. Jag mena, första ensamma turen körandes i Stockholms innerstad. Piece of cake.

  Fint väder vi har fått. Jag borde pallra mig ut igen men musten gick lite ur mig. Det som dock lockar mig att gå ut är att jag då kan införskaffa mig en ny sport-BH. Kan det vara årets mest spännande shopping?

  the anger

  fredag, 11 mars, 2011

  Imorgon ska Carl Norén stå för lördagsunderhållningen på Deabser Slussen. Och en Miss Kay-date innan dess, no time, no see.

  Älskar första singelsläppet The anger (stråkarna är to die for!) och sen har jag i ärlighetens namn inte lyssnat allt för mycket på hans album. Men jag tänker mig att det kan inte vara alltför dåligt. Jag går dit med öppet och mottaget sinne.

  the cave

  tisdag, 8 mars, 2011

  Jag lever, dock utan lust för att skriva.

  Lite kort vad som händer för tillfället:
  Galet sugen på att resa men får inte ihop tiden
  Planering inför badrumsrenovering
  Dagdrömmer om en D&G-väska
  Provat på Bodycombat – I like!
  Kört alldeles för lite bil sen jag tog körkort
  Sett The Black Swan – a BIG like
  Äter en apelsin om dagen
  Jobbar på Beach 11
  Jobbar även på min livsplan
  Hänger jorden runt med Carl Pilkington på SVT Play – I like!
  Blivit kär i Mumford & Sons

  På återseende!