Arkiv för maj, 2011

high and low

måndag, 30 maj, 2011

Vad jag gillar snyggToves aktuella singel High and Low . Söt och dansant poplåt. Jag får väl erkänna att hela albumet Tove Styrke är ganska bra. Känns inte så ”Idolig” utan mer genomarbetat popalbum. Att folk ser henne som nästa Robyn känns väl inte helt irelevant, vi behöver fler Robyns.

the lazy song

söndag, 29 maj, 2011

Hej,
Jag heter Bruno Mars och förra året hade jag en supersommarhit med Billionaire, och tänkte köra på samma grej i år igen.

Hur stor är chansen att den breda massan kommer ihåg att this already been done by me – I cross my fingers. Om så skulle vara fallet, så kastar jag in en skojsig video med människor dressed as animals och de kan vissla för att distrahera musikörat. Jag antar att det skulle vara passande med en referens till denna fras I wanna be a billionaire…

save the world

lördag, 28 maj, 2011

Hej, ska vi göra en snygg video?

Ok då.

swim good

fredag, 27 maj, 2011

För cirka fem minuter sen blev jag med en ny hang-up-i-musikväg. Frank Ocean‘s Swim good.

Annars då?
Rinnig nos och nyser i tid och otid.
Inte tränat på hela veckan på grund av ovanstående punkt.
Badrummet är nu nästan klart, en sista åtgärd, sen är vi nöjda.
Vi jobbar på att göra lägenheten vit. Sakta men säkert blir det ljust och fräscht som ett komikerpar skulle kalla det.
Lördagskvällen ska tillbringas på en 40-årsfest.
Söndag får vi barnbesök. Ska göra vårt bästa att göra lägenheten mindre farlig för ett litet barn.
Varit barnvakt och skrattat som en reaktion på den panik som uppstod när barnet grät efter sin mor.

Trevlig helg!

cut

onsdag, 18 maj, 2011

Ok, då beger jag mig iväg till frisören för få lite ordning på hårskrället. Det är galet långt och jag ser de kluvna hårtopparna som jag vill räta ut på genom att dra i de.

Jag vet att det är dags att klippa mig när jag mer eller mindre lever med hårknut på huvudet för att jag inte orkar ha det i ansiktet. Jag är verkligen inte den som lyxar till det ofta med ett frisörbesök. Sist jag klippte mig var nog i oktober om jag inte missminner mig. Japp, en gång i halvåret är min frekvens. Det har liksom blivit en grej mellan mig och min frisör (att jag ens kan säga MIN frisör med så få klippningar) att hon alltid säger ”Då ses vi om ett halvår då”.

Said and done, here I come!

who run the world (girls)

fredag, 13 maj, 2011

Beyoncé, jag välkomnar dig tillbaka. Har haft en smärre längtan efter nytt material då det var ett tag sen I am Sasha Fierce kom ut. Om det blir en nästa gång hon kommer till svea blir det inga tveksamheter kring att gå eller inte. Jag köper biljetter då.

Who run the world (girls) görs sig bäst på hög volym, inte som nu, laptophögtalare.

Snart helg, what about that?! Ska vara hundvakt, fika med mina söta vänner, ta en drink eller två med två andra söta vänner och förhoppningsvis använda vårt nya fina badrum. Igår kväll lovade de att det skulle vara klart idag, upp till bevis. Klockan sju var det åtminstone på plats och rivstartade min morgon med lite högljudd borrning, jomantackarja.

Jag har lite svårt att greppa att vi snart har ett stort och fint badrum till vårt bo. Något vi bara tidigare har drömt om. Det kommer att skålas med bubbel den dagen alla rum är klara må jag lova! (Kanske tjuvstartar idag?!)

getting there

tisdag, 10 maj, 2011

Ser ni?! Helt fantastiskt, badrummet börjar arta sig! Är väldigt glad över att väggar och golv funkar så bra ihop. Visserligen hur fult kan det bli vid en svart, vit kombination?

På pappret ska det vara klart nu på fredag och jag håller tummar och tår att det är färdigt då. Idag kom ställningen till den väggburna toaletten på plats, vilket jag hoppas är inbyggd imorgon för att ligga i fas.

Den nya och större garderoben är vitmålad och nyspacklad. I helgen som var handlade vi all inredning och jag längtar tills vi ska börja montera det hela och sen plocka upp våra kläder från de sexiga sopsäckarna. I och med värmen som råder längtar jag efter att plocka fram lite nättare skor som ligger i någon av alla flyttlådor.

Snart så är vårt bo ännu lite finare!

under cover of darkness

torsdag, 5 maj, 2011

The Strokes gör det igen!

Under cover of darkness har fått kicka igång mina mornar på väg till jobbet.

Jag älskar bryggan som bygger upp till refrängen som är så jäkla nice (ursäkta fjortisuttrycket).

Finns att se live på Peace & Love festivalen 1 juli. Som har jobbat ihop en riktigt bra line up som helt klart skulle vara värt ett Borlängebesök.

Kings of leon, M.I.A, Håkan Hellström, The Ark (så här sista turnén), Anna Järvinen med flera. Hela lista hittar du här.

välkommen in

onsdag, 4 maj, 2011

Veronica Maggios tredje album Satan i Gatan har gått varm hemma hos mig, i öronen och på jobbet. Första lyssningen var helt ok, spelade den ett par gånger till and I’m hooked.

Tror jag i skrivande stund är uppe i dagens fjärde runda på skivan. Den är ju så kort och bra!

Gillar i stort sätt alla låtarna men Välkommen in, Sju sorger och Snälla bli min är snäppet bättre än resterande.

Jag har aldrig sett henne live och missade henne härom veckan när hon spelade i Stockholm, men det känns ok. Kommer nog springa på en livespelning med henne någon gång.

Timon, vad tycker du? Har du hunnit lyssna in dig på skivan?

Välkommen in ger mig sommarvibbar och får mig vilja att gå på hemmafest en varm sommarkväll med mina nära och kära. Är det något vi kan styra upp i sommar?

i staden växer inga blommor

tisdag, 3 maj, 2011

Kastar upp lite bilder från den gångna Valborgshelgen som bland annat innehöll ett spontant Debaser Medis-besök där Firefox AK spelade på fredagen. Blev häng med mina kontorskamrater.

För att på Valborgsmässafton bege mig ut för att träffa familj i Norrtälje. Grillmiddag och allmänt lugnt familjehäng. Kubb kändes en aningen för kallt men vad gör man inte för husefriden.

1 årskalas med en klassisk gräddtårta, edlvis skapad av mig, kors i taket.

Det var minst sagt skönt med miljöombyte där allt är rent och stora ytor att röra sig på. Blev en aning deprimerad av att komma hem till byggarbetsplatsen. Huga två veckor kvar, på pappret alltså.