Arkiv för juni, 2011

winter’s bone

torsdag, 23 juni, 2011

Såg och berördes av Winter’s bone här om dagen. Jag har velat se den ända sen den kom. Kan inte riktigt säga varför, men jag antar att det var något med storyn som lockade.

Mr. Teardrop spelas av pappan i Me and you and everyone we know (John Hawkes) och gör karaktären riktigt bra och otäck på ett sätt att du inte riktigt vet vart du har honom.

Fotot och miljöerna är oerhört trevliga för ögat. Hela filmen ger en autentisk känsla över hur det är att leva i Ozark woods. Litet, korrupt, inskränkt och en liten smula humanitet.

Efter att ha sett filmen och inte minst under filmens gång så sitter jag ständigt och tänker hur hemskt vissa människor har det och hur hemska och äckliga människor kan vara mot andra. Människors val och handlingar påverkar fler än sig själv.

otherside

torsdag, 23 juni, 2011

Red Hot Chili Peppers kommer ju till Stockholm i oktober (11 och 12) för spelning på Globen. Är lite sugen på att boka in en av de kvällarna och uppleva lite mer amerikansk rock. Yes, no, yes, no?

När albumet Californicaton kom fick jag låna den av en klasskompis som jag sedan gjorde en kassettkopia av. Japp du läste rätt, kassett! Den spelades flitigt om och om igen, bandet finns kvar i en låda hos mor och far. Jag verkligen älskade skivan och gör det än idag, kan ha att göra med att det är så mycket nostalgi över det hela.

Ju mer jag tänker efter ju mer vill jag gå! En före detta klasskamrat ska gå och hans argument till att även jag ska gå är att det här kan vara sista gången herrarna behagar att flyga till kallare breddgrader.

Ja, det här ska fan inte bli en ”Beyoncé” (prat, prat om att gå. Struntar i att gå. Det visar sig att jag då missat en av det årets bästa shower). Mrs. Z please return!

walk

onsdag, 22 juni, 2011

Ikväll är det äntligen dags att uppleva lite arenarock – Foo fighters!

Har peppat de senaste tre veckorna genom att lyssna om och om igen på jobbet på Wasting light, oj vad det kommer bli bra. Har även fuskat och tittat på vad de tidigare under turnén har haft för setlista, riktigt bra!

Hoppas på uppehåll, men har för säkerhets skull packat ner regnponcho, sexigt? Inte någonstans. Men jag gör inte om misstaget på Madonnakonserten, det vräkte ner i någon timme, inte det mest optimala för att undvika en förkylning och förstörd skinnväska.

I och för sig har det inte gått någon nöd på väskan, den ska även med idag, perfekt konsertväska.

Nu ska jag sippa klart på dagens första kaffe till tonerna av Mr. Grohl & co.

infinity

måndag, 13 juni, 2011

Sakta men säkert växer The XX‘s XX, jag är sen om något. När de kom så blev de så galet hypade att jag blev tonårig och inte ville lyssna på de. Nu har jag mognat ett par år och måste erkänna det är riktigt fina grejer!

Mitt senaste tillskott på playlisten är Infinity efter att låten var med i slutscenen i avsnitt 19 ss02 av Hung (som för övrigt också sakta med säkert fastnat hos mig). Låten tonas in i en fin återföreningsscen, and I’m hooked. I’m such a sucker för återförenade meant-to-be-couples.

Visserligen får jag oerhört starka Chris IsaakWicked Game-vibbar av låten, men låt gå för denna gång.

det var jag

fredag, 10 juni, 2011

Hur dansant och bra är inte Familjen?! Älskar Det var jag!

Grymt att helgen snart, snart är här igen, mer kortveckor åt folket! Imorrn ska jag på släktträff med uteblivande skandaler, familjer är ju inte lätt, speciellt inte i samma rum. Nä men det kommer nog gå bra och vara trevligt – Cross my fingers

blommorna

torsdag, 9 juni, 2011

Jonathan Johansson har släppt nytt – Blommorna, hurra för det!

Ursäkta för mitt icke existerande bloggande på sistone. Så i sedvanlig ordning för att still mitt dåliga samvete kommer en liten lista på vad som hänt sen sist.

Målat sovrummet babyblått
Målat om sovrummet till grått
Målat lister och dörrkarmar
Planerat Parisresan, dock ännu inte klar
Oro och irritation kring jobb
Ska luncha och träna med Fröken W
Firat min kära mors födelsedag
Firat ett par timmar nationaldag i en soligt Hagapark
Har lite smått börjat kolla på potentiella tapeter att ha i förlängningen av hallen

Egentligen har det ju inte hänt speciellt mycket som är av intresse för allmänheten. Ska banne mig se till att ha en grym semester och unna mig att bara få vara.

hollywood tonight

onsdag, 1 juni, 2011

A message from the other side.

Om min LA-nerv triggades efter det här? Svar ja. When will I see you again?