Arkiv för augusti, 2011

cooler couleur

måndag, 29 augusti, 2011

Min franska kärlek Yelle kommer återigen till Sverige för två spelningar:

29 september på Debaser i Malmö
1 oktober på Strand i Stockholm

Det ringer en slags klocka att jag ska göra något den 1 oktober som gör att jag inte kan gå på hennes spelning…

life on the nickel

onsdag, 24 augusti, 2011

Happy times!

Älskade karl boka in 17 november, we’re going to LA!….
eller mer att lite LA-musik kommer till Stockholm. Good enough?

Min sommarkärlek Foster the People är inbokade på Debaser Slussen. Det kommer nog bli en bra spelning.

patterns

måndag, 22 augusti, 2011

Hej!
Då var hösten igångkickad på riktigt. Första arbetsdagen gick kvickt förbi efter en tre veckor lång semester, som startades med en delvis ny arbetsgivare och upprensning av att jag just varit borta ett tag.

Jag tror jag är pepp inför vad som komma skall, jobbmässigt. Jag hoppas saker och ting kommer att bli bra för min del och att jag kommer få en chans att visa båda mina framfötter och utvecklas.

Åter till semestern. Den har för första gången på väldigt många år tillbringats i Sverige. Blandade känslor inför det, mest positiva.

Jag och karln tog bilen och brummade ner till Jönköpingstrakten och hängde lite med Herr Englén. Vi kunde inte har startat semestern på ett bättre vis. Det var otroligt skönt att komma bort från stan och avgaserna för att gå promenad barfota och hälsa på var och varann människa för att det är så man gör på landsbygden.

Efter Jönköping bar det av mot Växjö för att träffa min fina kusin och familj, som jag även kommer att få träffa igen i oktober! Hurra för det! Det klämdes även in två besök hos lilla farmor. Vi ses alltför sällan, tyvärr.

Sen blev det landstället ett par dagar samt en dagstur(!) till Tyskland för att inhandla dryck till ”the oktober fest”.

Familj och skogsmulle måste jag ändå säga har varit den röda tråden för semester 2011. Det har blivit mycket häng både med min och karlns familj, samt svampplockning gånger tre.

Jag måste erkänna att jag tycker det ska bli lite skönt med vardagsrutiner igen, men samtidigt inte. Jag vill ha det jag inte har och vice versa. I vilket fall som helst så är inte sommaren riktigt över än, utgång på fredag (is it still on?!) och på lördag blir det dans med Timon till Timbuktu. Måste klämma ut det sista av sommar 2011, innan det är dags för Bride 11.

vacation

torsdag, 4 augusti, 2011

Hej, jag vill bara förvarna att det troligen kommer bli lite färre inlägg nu när jag ska göra mitt bästa att koppla av, jobba på någon slags bränna och till och med kanske läsa en bok.

watch this

onsdag, 3 augusti, 2011

Jag tänkte tipsa om tre filmer som jag sett under sommaren som du kanske kan vara till någon hjälp om filminspirationen tryter.

The Hurt Locker
Det är lite mer än 30 dagar kvar på huvudpersonernas tjänstgöringsperiod i Bagdad, Irak. Vi får följa bombteamet på deras uppdrag som varje gång är på liv och död.

Jag är inte den som brukar orka titta på krigsafilmer (visserligen var det inte jag som valde denna heller) men den här filmen hade lite mer än bara explosioner, eldstrider och machoattityd, jag tyckte den även hade hjärta och medmänsklighet.

Jag vet inte om det beror på att filmen är regisserad av en kvinna – Kathryn Bigelow? Eller att man helt enkelt ha velat göra en mer nyanserad krigsskildring. Att filmen är ur amerikanarnas synvinkel av vem som är vän eller fiende och hur det framställs är en helt annan diskussion.

Mic Macs
Vill du se en knasig, snygg, fransk film så är kanske Mic Macs något för dig. Huvudpersonen Bazils liv förändras dramatiskt efter att av misstag hamnat mitt i skottlinje och får en kula i huvudet. Bazil blir värkt och utan jobb men tas hand om en grupp säregna skrotnissar.

Det är Jean-Pierre Jeunet (Amelie från Montmarte) som även gjort denna film och det märks minst sagt, i allt från färgfilter, knasiga utsvävningar i huvudpersonens tankar och dialog. Jag gillar det, kan dock ibland känna att det ibland blir lite buskisscener.

Harry Potter & Dödsrelikerna: del 2
Nu har jag fått ett avslut på sagan om Harry Potter. Konstig grej att jag följt de sedan ettan på gymnasiet och nu elva år senare är det slut. Visst jag hade kunnat avsluta det tidigare om jag läst alla böckerna i stället för att invänta filmatiseringarna. Det är en snygg film som inte sparar på specialeffekterna och som du bör se om du har sett alla andra Potter-filmerna. Det känns så där att titta på en filmserie i tio år men inte se slutet.

Historien fick ett bra avslut men det var inget direkt som överraskade mig. Vad hade jag förväntat mig och vad kan jag begära av en film med 11 års åldersgräns och en bok som står på butikernas ungdomshylla.


King’s Speech
och Rushmore är två andra sevärda filmer som jag nyligen skrev om.