Arkiv för oktober, 2012

a team

torsdag, 18 oktober, 2012

Ed Sheerans låt A Team får en stor like från mig.

Sorgligt och fint.

korea – day 14-15

onsdag, 17 oktober, 2012

På onsdagen begav sig karln iväg i ottan för att åka till DMZ på en guidad tur. Jag tog en kortare sovmorgon och intog sedan en Starbucks-frukost med Mr. M i Insadong. Insadong var för övrigt ett väldigt trevlig område, där många konstnärer huserar.

Efter lite utforskande i Insadong beslöt vi oss för att våga oss på att ta tunnelbanan själva (utan min karl). Något nervösa klev vi ned i tunnelbanan och läste oss fram så gott vi kunde, och tro det eller ej we made it.

Vi kom fram till Itaewon, som är lite mer internationellt område. Många västerlänningar som jobbar i Seoul brukar hänga här, så det här området kändes något mer multikulti.

Här blev jag med mina helvita Converse-skor och leopardballerinor. Mr M shoppade strumpor till sina systersöner. Det fanns minst sagt ett stort strumputbud här.

Lunch blev mandoosar, som jag har längtat. Degknyten med grönsaker i, doppade i soja – nomnomnom.

När karln väl kom tillbaka från en grym dag vid DMZ däckade han mer eller mindre och kunde inte följa med på kvällens middag. Idag skulle vi alla bli bjudna på middag av Mr. M’s faster. Väldigt tråkigt men när kroppen säger nej kan du inte göra så mycket.

Middagen intogs på en fin restaurang i närheten av Gyeongbok-gung och vi göddes ordentligt då det bjöds på en avsmakningsmeny á la sjutton rätter. Vissa var godare än andra.


Revbenspjäll som de sedan gjort till biffar – galet goda.


Tunna dacs (vet inte hur det stavas) som fylldes med lite från varje hög av olika inlagda grönsaker och rullades sedan ihop till en mumsbit.

Jag har nog aldrig varit så mätt som jag var efter den middagen. Det kändes som att rätterna aldrig skulle ta slut, men de gjorde de och då var det dags att säga adjö till faster.

Sen hoppade vi in i en taxi för att försöka hitta till en annan släkting till Mr. M som arbetar som tatuerare. Efter väldigt mycket om och men hittade vi fram. Peppen att göra en tatuering infann sig oerhört snabbt, men när sojun (alkoholhaltig dryck) plockats fram kände jag – en annan gång.

V igick vidare till årets sötaste bar, där allt var inrett med tecknade figurer. Baren låg en trappa upp, stora fönster som släppte in frisk luft denna kvava kväll/natt.

Som snacks fick vi pommes med majonäs och socker på. Knasig kombo, men det funkade.

Sedan blev jag firad med chokladtårta och sång, då det var min födelsedag nästa dag. Back where it all began (typ jag föddes inte på en bar, och inte i sällskap med de här människorna, men ni förstår vad jag menar. Korea i det stora hela).

Hur som helst, ytterligare en sen natt ute i Seoul, men det var bara att köra på. Jag visste ju aldrig när jag ska åka tillbaka.

one day

söndag, 14 oktober, 2012

Det här gillar jag just nu. Asaf Avidan med One day / Reckoning Song.

Musiken har minst sagt kommit i skymundan för mina reseinlägg och allmänna bloggtorka. Musiken lever kvar i mitt hjärta trots arbetsbelastning AB och trötthet utan dess like, bara att jag inte har skrivit om den.

korea – day 12 – 13

lördag, 13 oktober, 2012

Dag tolv var dagen jag och karln äntligen skulle få se, känna och klämma på varandra igen. Vi skulle mötas upp på Hotel Sutton och jag skyller på min trötthet och allmänna förvirring över att inte ha massa andra runt omkring mig som sa åt mig hur och vart jag skulle gå, att jag knappt kände igenom honom när han traskade in i lobbyn.

Fick känslan han-liknar-någon-i’m-married-to, och så klick, det är ju du! Lycka.

Efter att vi installerat oss på våra rum begav vi ut för sightseeing. Första stoppet det stora palaset beläget mitt i stan – Gyeongbok-gung. Jag var visserligen lite mätt på palats efter att ha besökt x antal sådana veckorna innan, men hur ofta är jag i Seoul?

Sen åkte vi lite tunnelbana för att lära oss förstå det stora tunnelbanenät Seoul har. So glad att karln lärt sig det under hans egna dagar, jag hade minst sagt ingen koll.

Middag intogs på ett BBQ-ställe som några kända hip hop peeps ägde. Galet gott!

Om du noterar det vita runda bitarna på grillen här ovan, så kan jag berätta att det är grisinälvor. Jag var lyckligt ovetande tills efter jag inmundigat x antal sådana. En rolig grej, kan vi ju säga.

Efter middagen begav vi oss till Ho’s bar och det shotades tequila och dansades i bar överkropp (likt gårdagen). Those crazy koreans.

Dag tretton var en lite tyngre dag för vissa. Ingen tid att spilla på bakfylla här inte. Nu bar det av till Seoul Tower och åka upp i tornet för att skåda lite fin Seoulutsikt.

Snack time i form av glass från Cold stone creamery, som vi inte hann med i New York. Bättre sent än aldrig. Vi kan säga så mycket som att jag stod mig ett bra tag på den glassen.

Buhu för babe som blev frossig och dålig till kvällen och inte fick avnjuta supergod barbeque. Vi var på jakt efter något ställe som hade BBQ men på nötkött. Efter lite letande fann vi ett ställe, som var stängt. Efter lite betänketid öppnade ägaren upp för oss tre och vi fick vårt kött. Nomnomnom.

Dagens smakprov på nattlivet blev inte någon långkörare utan ett kort besök på en så kallad skybar (hade då önskat att vi var kanske tio våningar till upp för att kalla det skybar). Tack och godnatt.