Arkiv för november, 2012

dinner for winners

måndag, 19 november, 2012

Så snart klockan slagit 17.00 beger sig jobbets tjejer till Trattorian på Kungsholmen för att avnjuta en middag i vinnarnas tecken. I oktober var det stegtävling på jobbet, dels lagtävlingen och dels på individuell nivå. Jag var långt i från vinst som individ, men var däremot i det vinnande laget – tjejlaget.

Jag och karln firade vår bröllopsdag där och Trattorian får helt klart godkänt. Jag gillar den mysiga inredningen, det kändes som att komma hem till någon med mycket krimskrams till inredning. Jag åt en pasta med musslor som var god och smakade mycket hav.

Jag får se vad jag ska prova ikväll, oavsett vad är det alltid nice att bli bjuden på middag, speciellt en vardag!

beginners

fredag, 16 november, 2012

Här kommer ett filmtips – Beginners!

Superkort om filmens handling – Oliver får reda på två stora nyheter om sin far. Jag kan inte riktigt förklara handlingen mer än så, då det är en sådan film som berättar om den nya vardagen och anpassningen till den.

Filmen är väldigt snygg, filmmusiken är mycket trevlig för örat och jag gillar alla skådespelarna. Det här är en film i min smak, bra dialoger, relativt långsam film och triggar igång LA-nerven. Jag blev lite smått kär i Mélanie Laurent som spelar den kvinnliga huvudrollen. Hon är så söt och efter lite Googling visar det sig att hon även sjunger fina låtar på franska.

Filmens huvudtema är pianobaserat, vilket säger sig självt att jag faller som en fura! I’m such a piano sucker.

masion martin margiela by H&M

torsdag, 15 november, 2012

Masion Martin Margiela står för höstens designsamarbete med H&M som släpps idag. Jag har inte så mycket åsikter som deras ordinarie kollektioner och deisgn då jag inte är så inläst på de. Det lilla jag sett som släpps med Hennes och Mauritz känns svårt, skarpa linjer och återigen svårt.

Kläderna kommer sitta grymt på alla coola människor som finns där ute, men jag har oerhört svårt att se att de skulle sitta bra på en smurf som jag.

Dock har jag funnit en kashmiroversizetröja och ett par sneakers i kollektionen som jag ändå gillar och inte skulle ha något emot att införskaffa. Men i sedvanlig ordning kommer väl deras webbshop krascha och allt vara utplockat i butik, kanske lika bra då jag behöver spara lite pengar. Happy shopping till alla er andra!

a change is gonna come

onsdag, 14 november, 2012

I stort sätt en gång om dagen lyssnar jag på den här fina låten – A change is gonna come med Otis Redding.

Större delen av hösten har jag haft en liten Otis-period. Hans musik är så skön och avkopplande, både att lyssna till eller bara ha den på i bakgrunden. I och med all jobbstress jag tampats med de senaste månaderna har jag försökt att lyssna på lugnare musik och på så sätt försökt hitta lite ro. Det har väl fungerat till och från i ärlighetens namn.

Nära och kära har ständigt sagt att jag inte ska jobba så mycket och länge på kvällarna. Men jag har blivit mer stressad av att inte jobba på kvällarna, för då vet jag att allt jobb ligger där och väntar till nästa dag och då kommer det troligen vara dubbelt så mycket att göra. Jag har varit mycket medveten om att det inte är hälsosamt.

Nu är det i alla fall över (mer eller mindre) nu är det efterrapporteringar och utvärderingar som ska göras, men det känns som en piece of cake.

Jag välkomnar fritid, vänner, musik och kärlek tillbaka i mitt liv!

a matter of time

måndag, 12 november, 2012

Nu är jag på Arlanda och väntar på ett plan som ska ta mig och mina kollegor till Luleå! Det blir första gången jag åker dit och högsta i landet jag någonsin varit. Kommer med stor sannolikhet inte få uppleva staden alltför mycket på grund av att hela dagen och kvällen kommer att gå till jobb.

Förra veckan hann jag beta av Göteborg, Linköping och Gävle på tre dagar. Intensivt – Svar ja. Det är mitt projekt jag jobbat med sedan i augusti som äntligen genomförs. Jag längtar tills den här veckan är över för då är projektet över, men samtidigt kommer det nog kännas en aning tomt, men mest skönt. Det har blivit väldigt många övertidstimmar och ett stressat inre (inte bra!) så jag ser fram emot att jobba 8-17 året ut.

Mitt uppe i all jobbstress har karln bokat The Killers! De kommer till Globen 28 februari första gången. Jag hoppas att vi kommer att kunna gå, men allt kan hända på vägen så att säga. Fick gladeligen veta att vännen Timon också har biljetter till spelningen. Cross our fingers att jag äntligen får se de live.

korea – day 16-17

söndag, 11 november, 2012

Nu börjar resan gå mot sitt slut och en smärre separationsångest börjar att infinna sig. Vi hade inte sett och gjort allt! Men både jag och min karl är hundra på att vi kommer att åka tillbaka någon gång i framtiden så då får vi ta vid där vi slutade denna gång.

Sista dagen blev relativt lugn och vi strosade runt lite, shoppade lite och bara var i de olika mysiga områdena.


Bukchon-ro


Floden Cheonggyecheon

Middag intogs på en trevlig barbequerestaurang i Itaewon. Grillat – Mmmm!

Efter X antal gram kött begav vi oss till jazzklubben All that jazz ett stenkast från restaurangen. Riktigt trevligt med lite livemusik, första gången för mig att lyssna på jazz live.

Den här kvällen blev inte allt för sen då planet gick relativt tidigt nästa morgon.

Tack till allt och alla för en fantastisk resa! Jag lever fortfarande på de minnen och upplevelser jag fick där i somras och längtar till nästa tripp, när det än må vara. En sak som är säker är att det kommer bli en resa tillbaka förr eller senare.