Arkiv för april, 2013

can’t hold us down

tisdag, 30 april, 2013

Jag har lite av en hang-up på Maclemore & Ryan Lewis låt Can’t hold us down. Det svänger ju katten!

Valborg idag och det vankas en get-together ikväll. Ska bli kul att träffa lite vänner och äta gott.

watched

måndag, 15 april, 2013

Idag tänkte jag sammanställa lite filmer som jag sett de senaste månaderna.


The Master
såg jag en fredag kväll i goda vänners lag. Jag trodde filmen skulle vara något bättre än den var, jag mena, Joaquin Phoenix och Philip Seymour Hoffman! Alla skådespelarinsatser var riktigt bra och fotot var minst sagt trevligt för ögat. Den gick lite i vågor och kändes då och då seg, visserligen är det en långsam film så det kanske inte är så konstigt.

Silver Linings Book var en charmig och söt film. Hade dock fått för mig att den skulle vara ett mörkt och djupt drama, fråga mig inte varför jag trodde det. Istället blev det mer av en romcom fast med lite, lite mer edge.

Django Unchained var en film jag länge velat se men av naturliga skäl tog det ett tag innan jag såg den. Det är ju Tarantino; rapp och bra dialoger, bisarra situationer och mycket blod – what’s there not to like?

Hitchcook med Anthony Hopkins, Helen Mirren och Scarlett Johansson, inte helt fel. Miljöerna och kläderna är trevliga att se på och Helen Mirren är duktig som vanligt. Jag tycker det var en söt film om vägen till Pshyco.

Gambit, ja vad finns det att säga? Jag vet för det första inte riktigt varför jag fick för mig att se den, eller jo det vet jag – Bröderna Coen står som manusförfattare. Vissa scener var Coen-roliga men i det stora hela var det inte en jättebra film, trots Colin Firth och Alan Rickman.

Life of Pi har ett fantastiskt intro! Stämningsfull musik tillsammans med fantastiskt vackra exotiska djur att titta på, i och för sig är det en oerhört snygg film rakt igenom, men introt hade det lilla extra enligt mig. Jag gillar historien och ploten mer och mer ju mer den har fått sjunka in. Sevärd.

Pitch Perfect. Ok en gulity pleasure-film kommer här! Jag hade bara sett fem minuter tidigare och tog direkt fram skämskudden. Anledningen? Folk gör musik med sina munnar – a capellasång. Jag har så himla svårt för det och inte fasen skulle jag hålla ut en hel film om det? Men jag tänkte den kanske är lite rolig, så jag ger den en chans. Jag satt och smålog under hela filmen, den handlade och innehöll ju trots allt om popmusik. Vissa scener/detaljer är på riktigt roliga som fick mig att skratta högt.

The Following är visserligen en TV-serie, men jag skriver om den ändå. Kevin Bacon kommer att jaga the bad guy i evigheter och cliffhangers avlöser varandra om vart annat. Jag hoppas att det bara blir en superspännande säsong (vilket inte är troligt) just för att seriens historia går att göra till en never ending story, tyvärr. Lite det som hände med Prison Break, första säsongen var så sjukt spännande och det hade gott och väl kunnat slutat när de hoppat över fängelsemurarna.

Nu längtar jag mest till att få se The great Gatsby! Jag säger bara: Baz Luhrmann och Leonardo DiCaprio.

friday

fredag, 12 april, 2013

Morgonstund har guld i mun. Jag hänger i soffan med en sovande bebis brevid, en kopp kaffe i handen, lyssnar på Of Monsters and Men. Helt ok måste jag säga.

Har haft någon aktivitet varje dag den här veckan, idag känns det. BVC-besök, en första föräldragruppsträff, hemmalunch med Yoyo och mormor på besök. Jag är med andra ord lite tröttare än vanligt, så idag blir det nog inte många knop här.

Fick ytterligare fina presenter i veckan. Ett stort tack till er alla fina generösa vänner! Ni är bäst!

everyday life

torsdag, 4 april, 2013

Aj, aj min vänster fot. Att något så litet som ett skavsår kan göra så ont. Det är mina Masion Martin Margiela with H&M-sneakers som är boven i dramat. Hoppade glatt i de för första gången idag och skuttade ut i solen. Cirka tjugo minuter senare blev jag med skavsår, tur att jag hade plåster med mig.

Så här såg jag ut idag. Lite mer lättklädd än igår när jag körde på dunjacka och mössa i fem plusgrader – fail!

ho hey

onsdag, 3 april, 2013

Här kommer ett ostrukturerat inlägg direkt taget från min vardag.

Onsdag men det känns som tisdag. Påskhelgens fel att huvudet inte riktigt får ihop dagarna.

Bebis och jag fyller dagarna med soliga promenader, blöjbyten, matning och sömn, vissa dagar även ett besök till BVC eller mataffären.

Jag har ett shoppingsug som jag inte kan stilla. Inkomsten är minst sagt inte densamma och inte prioriteringarna heller för den delen. Vore nice att ha ett par nollor på bankkontot så skulle inte det vara ett problem.

Lyssnade på The Lumineers självbetitlade album igår. Jag gillade det.

Lyssnade även på Grimes album Visions som jag skrev om häromdagen. Jag gillade även denna.

Jobbar för fullt på att äta upp det påskägg jag fick av mor och far. Mitt sockersug och intag har aldrig varit så här högt som det är idag. Det ska det bli ändring på under våren.

Att sommartiden är här är minst sagt uppiggande. Nu är det bara sopade gator, gröna träd och lite mer plusgrader på termometern som saknas.

Over and out for today.