Arkiv för september, 2013

the bling ring

onsdag, 25 september, 2013

Såg The Bling Ring för ett tag sen och var väldigt förväntans full då jag gillar Sofia Coppolas tidigare filmer.

Kort om handlingen, uttråkade kids festar, gör inbrott hos kändisar och stjäl deras märkeskläder, skor, klockor och så vidare. Filmen är baserad på riktiga händelser.

Jag tror att jag gillade The Bling Ring, snyggt foto, bra soundtrack (i sedvanlig ordning när det kommer till Coppola), kidsen känns genuina och på riktigt, med andra ord bra skådespeleri.

Det jag saknade var något mer än att i stort sätt bara se de festa och stjäla. Vissa scener snuddar vid något djupare än kokain och Louboutins, men faller snabbt tillbaka, tyvärr. Jag tror det hade tagit filmen till en annan nivå.

vill bara leka mer

tisdag, 24 september, 2013

Gissa om min peppnivå gick upp när jag läste att Kaah 11 oktober entrar Debaser Medis scen!

Kaah har varit en musikalisk förälskelse sen Kaahlla mig började spelas i etern, det mina barn är många år sedan – åldersnoja. Anywho. Dessvärre har jag aldrig sett honom live. Vi får väl se om mitt nya livspussel läggs så att jag kan stampa takten till skön svensk soul.

Senaste albumet Matcha din look blev lite av mitt sensommarsoundtrack på mina promenader. Glatt, souligt och jäkligt bra. Vad mer kan jag begära?

burn

lördag, 21 september, 2013

Det är återigen lördag, tiden går alldeles för snabbt. Vad har jag hittat på denna vecka månne?

Jag blev med Nike Air Max 1 – kors i taket. Riktigt, riktigt sköna då de ger ett bra stöd i hålfoten. Hittade de på nedsatt pris, ytterligare ett plus.

Vi har nästan byggt klart fem garderober som vi hoppas kommer att svälja alla våra kläder och lite andra pinaler. Heja oss. Att sätta i skjutdörrar var inte det lättaste, but we did it!

Var på mammagruppsträff igår fredag, alltid kul att träffa de andra jämnåriga bebisarna. Alla har verkligen utvecklats jättemycket sedan första daten i våras. Efter träffen blev det lunch hos en av mammorna med lite härlig catch up.

Sedan stod jag i valet och kvalet, åka hem eller ta en tur ned på stan för att inhandla lite inredning. Det blev det senare.

Veckans låt som gått om och om igen är Ellie Goulding’s Burn. Like it a lot.

köpenhamn

fredag, 13 september, 2013

Klockan fyra ringde väckarklockan, a.k.a. Baby K. Efter matning var det bara att kicka igång dagen, äta lite och sätta på sig sitt ansikte. Sen ut mot Arlanda.

Tog ett kort varv på taxfreen och köpte mig sedan en kaffe och smörgås och satte mig vid gaten. Med La, La, La i öronen fick jag en frihetskänsla i kroppen trots den mycket påträngande tröttheten. Jag var på väg ut för att resa på egen hand! Idag skulle bli min egna dag.

På Kastrup plockades jag upp av Miss Kay – Woop, woop! In mot city! Ambitionen för dagen var att mest strosa runt utan några direkta måsten. Skönt att inte stressa runt mellan diverse sevärdheter, det får bli nästa gång.

Bland annat besökte vi Illum, Köpenhamns motsvarighet till vårt NK. Sedan bar det av till inredningsmeckat Illums Bolighus där jag konstant frågade mig själv varför jag inte är rikare. Dansk design är verkligen to die for.


Fina ljusstakar från Broste.

Nyhavn var dock ett måste för mig att se, det ser ju så mysigt ut på alla bilder. Sagt och gjort, det blev en glass i Nyhavn.

Jag hade en konstant London-känsla när vi gick på Köpenhamns gator. Jag tyckte mycket av arkitekturen påminde om den som är i London, men vad vet jag de kanske är helt olika stilar och eror. Hur som helst är det en väldigt mysig stad. Jag gillade att det inte var så mycket höghus utan att solen kunde tränga sig ned till gatorna.

Middagen intogs på restaurangen Höst. Miss Kays födelsedagspresent till mig, återigen tusen tack vännen!

Vi var de första gästerna och kom in i denna vackra lokal och togs väl omhand. Vi provade på deras meny och blev over the top positivt överraskade.


Inspirerande inredning.

Alla rätter var fantastiskt goda och kan knappt beskriva de, utan de bör upplevas på plats, dels för att inte spoila en del överraskningar. Jag blev i alla fall mätt och väldigt glad efter denna festmåltid.

Sammanfattningsvis så kommer jag jättegärna tillbaka för att då utforska lite fler stadsdelar och få ännu fler kulinariska matupplevelser.

Tack Miss Kay för en toppendag!

fly away

tisdag, 10 september, 2013

Borde vika in hovarna för att sova. Ska upp löjligt tidigt men det kommer det att vara värt, kan ju alltid sova en timme på planet som kommer ta mig till Köpenhamn och Miss Kay som möter upp mig där.

Det ska bli riktigt kul att äntligen få möta denna stad. Jag får avge en rapport när jag är hemma igen om vad vi hittade på.

Sov gott folks!

la la la

lördag, 7 september, 2013

En favoritlåt just nu hos mig och baby K! Spelar den minst en gång om dagen.

Vad tyckte du?

Lördagkväll och jag hänger med datorn i knät, SVT’s nya musikprogram Alla tiders hits på i bakgrunden. Så festliga är mina kvällar numera, fast jag klagar egentligen inte. Det är väldigt mysigt med en bebis sovande i sitt rum vilket ger mig och karln lite kvalitetstid.

Det har inte gjorts mycket idag, flyttat en bokhylla från en vägg till en annan då den passade bättre där. Besökte Bromma Blocks och kom hem med två djurmönstrade sjalar, en leopard och en zebra. Senare klickade jag även hem ett tio kronors mobilskal i leopardmönster. Undra när jag ska komma över min hang up på leopardmönster?

What’s up med den rådande sensommarvärmen? Fasen vad varmt det var ute idag, jo jag klagar lite. Solen och jag har inte riktigt kommit överens denna sommar. Jag som brukade vara en soldyrkare utan dess like har mest hållit mig i skuggan. Åh ja det beror mest på att solbrända bebisar inte är speciellt populärt på BVC.

Oj, oj här svävar jag ut om allt och ingenting när jag egentligen bara ville tipsa om min bästa låt just nu. Trevlig kväll folks!

new start

fredag, 6 september, 2013

Hej vänner!
Jag har flera orsaker till att jag inte bloggat, men jag ska stoppa ursäkterna i fickan och kör ett inlägg här och nu där jag hoppas på att uppdatera er med det mesta.

Sommarsemestern bestod av en liten road trip med följande stopp:
Örebro, Motala, Vadstena, Huskvarna, Jönköping, Halmstad, Kalmar, Borgholm, Karlskrona och Drottningholm. Vi hyrde bil för första gången och tog verkligen tillfället i akt och åkte runt, då vi varit dåliga på att turista i vårt egna avlånga land.


Open Art i Örebro


Vacker vy över Vättern


Gotta love the summer nights

En stor nyhet är att vi har flyttat! Vi bor numera i västerort-ish på 106 härliga kvadratmeter. Dock ännu inte uppackade och klara, men en sak i taget. Det som är mest akut att inhandla är större garderober, matbord och tillhörande stolar. Det är både kul, svårt och kostsamt att inreda ett hem! Allt som jag tycker är fint kostar tyvärr skjortan. Sen grejen att få det hele enhetligt är riktigt klurigt, att hitta just vår stil. Vårt hem har alltid varit lite ambivalent gällande stil, men det är kanske det som kallas personligt och hemma?!


Smygtitt på vårt nya hem

Utforskade vårt nya hood häromdagen, mest i hopp om att hitta en ny och bra löparrunda. Det hela resulterade i att jag gick en mil, bra förvisso men det kommer inte bli mitt nya spår.

Baby K växer på bra och har börjat äta riktig föda. För tillfället känns det som allt vi gör om dagarna är att äta. Det är frukost hit och mellis dit och sedan är klockan 18.00 och nästan läggdags för mini.

Nästa vecka åker jag och Miss Kay till Köpenhamn över dagen. Hoppas på att hitta lite inredningsdetaljer och få ny sprudlande energi från resan.

Fixade även i morse biljetter till Håkan Hellströms spelning i december – woop!

På återseende!