Arkiv för november, 2013

weekend

måndag, 25 november, 2013

En ny vecka har återigen kickat igång och tydligen är det nu mindre än en månad kvar till jul, mindre kul, så don’t get me started om mina obefintliga julkänslor och så vidare.

Helgen som var var lugn men ändå social, vi hade vänner över både lördag och söndag. Det är mysigt att ha folk över och att båda parter tar sig tid till att catch up life.

Helgen har känts längre för karln min har varit hemma sedan i fredags då han har opererat minisken. Operationen är ju mindre roligt men trevligt med familjehäng.

I söndags sken solen in i vardagsrummet och som den lens flare junkie jag är så ställde jag på ordentligt med kameran. Gjorde även en (välbehövlig) back up på mina mobilbilder och det var inte en dag för tidigt. Kopierade över 2534 stycken bilder, ja typ 80 procent av de är på baby K.

Höjdpunkter i agendan denna vecka är öppna förskolan i våra gamla hoods (hoppas att vi slipper bli sjuka igen efter besöket), titta på hästhoppning i Globen på fredag med Miss Kay och julbord på Gute Grill med jobbet. Det kommer att bli en rolig vecka.

isabel marant pour H&M

måndag, 18 november, 2013

I torsdags blev jag efter lite om och med med det jag tittat ut från Isabel Marants H&M-samarbete. Det var inget kösystem eller liknande utan den klassiska första till kvarn som gällde. När jag och Y kom in så var det finaste (enligt mig) redan utplockat, fast ett glas bubbel, macaroons och X antal varv i butiken senare stod jag där i kassan redo att betala för mig.

Grå collegetröja, pärlskärp, svart spetstopp och ett blått linne fick följa med mig hem. Dessvärre märkte jag hemma att pärlskärpet var trasigt och fick då åka tillbaka till butiken, trist men jag känner inte att köpa något trasigt bara för att.

Är efter att ha sett den guldiga sidenklänningen live lite sugen på den, men jag känner inte just nu att jag har en tusenlapp liggandes och skräpar, men vem vet dear Santa…

what’s your name?

måndag, 18 november, 2013

I lördags hade vi namngivningsdag för bebis, en very casual sådan. Bara de närmsta var på plats och vi bjöd på afternoon tea-inspirerad fika (scones, flera sorters kakor, minitårtor och sandwiches). Stress och jäkt innan gästernas ankomst, det gick till slut.

Note to ourself: om det blir en nästa gång blir det att dra ned på ambitionsnivån markant.

Jag försökte njuta av dagen och mingla med alla så gott jag kunde. Det är roligare att gå på fest än att hålla i den, typ.

Dagen efter möttes vi av solsken på blommorna vi fått.

Note to ourself: ha snittblommor oftare hemma.

Tack för en fin och minnesvärd dag!

oyster

fredag, 15 november, 2013

Ett helt random inlägg. Hur kan jag inte ha provat ostron tidigare i mitt liv? Nu är det visserligen ett par månader sedan jag premiäråt ostron men kom att tänka på hur gott det var. Det smakar verkligen hav och den fruktade konsistensen var inte farligare än en mussla, typ. Jag trodde att jag skulle få problem med ostronets textur, men icke.

Det är ju kul att prova nya saker så bättre sent än aldrig på denna och hoppas på att äta en eller två inom en snar framtid.

valborg

torsdag, 14 november, 2013

Om exakt en månad blir det konsert på Hovet med Håkan Hellström. Det var år och dar sedan jag såg honom live så jag är riktigt, riktigt pepp. Jag hoppas på en blandad setlist från alla hans skivor.

Jag har inte sett Känn ingen sorg som är baserad på Hellströms låttexter, vi får se när det blir av. Jag kanske blir skitpepp på den efter spelningen.

faux fur

onsdag, 13 november, 2013

Säg hej till min senaste familjemedlem! Jag blev med fuskpäls för ett par veckor visserligen men har inte använt den ännu tack vare det strålande höstvädret. Nu plockar jag äntligen fram den då graderna smyger sig nedåt nollstrecket. Självklart kommer den inte vara jättevarm när det blir vinter på riktigt, men den funkar bra tills dess.

Det var (som vanligt) lite beslutsångest inför köpet då jag dels var på väg att köpa en icke svart jacka(!) samt på Asos som jag inte hade någon erfarenhet ifrån och hur är deras storlekar? Jag använde mig av deras fit visualiser och mätte och jämförde som var till stor hjälp.

Ett par klick och en vecka senare kom den mjuka lilla jackan. Nöjd.

Nu bär det av till stan för att gå med Y på H&M’s Vip-kväll inför morgondagens släpp av årets gästdesignsamarbete – Isabel Marant. Det finns ett par plagg (den grå collegetröjan, pärlskärpet, den svarta spetstoppen alternativt klänningen)som jag vill klämma och känna på och om de faller i smaken får de följa med hem.

Det ska bli kul att komma ut på ett litet event samt hänga med Y som blir alltför sällan. Ha en fin kväll folks!

fira kärleken

tisdag, 12 november, 2013

I lördags var jag och karln ute tillsammans(!) för första gången sedan bebis kom ut – stort! Så på med the little black dress (tack för lånet Miss Kay), klackarna och de röda läpparna, jag måste ju passa på numera.

Vi var på bröllopsmiddag på Grill och bjöds på en fantastisk fyrarättersmiddag. Löjrom, Pelle Jönsson, oxfilé, osttallrik och dessert. Ni kan ju gissa hur mätt jag blev. Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken rätt som var godast, utan jag tänker vara diplomatiskt och säga allt var fantastiskt gott.

Det var otroligt trevligt att få äta middag oavbrutet för en gångs skull och att få hänga med karln like in the old days.

finkultur

onsdag, 6 november, 2013

I och med att baby K blir äldre har jag kommit in i (någorlunda) populärkultursmatchen, vilket känns kul!

  • Lyssnar dagligen på P3 – som jag har saknat det.
  • Lite oförhappandes följer jag SVT’s serie Bron – bättre än jag trodde.
  • Skrattat åt minions i Dumma mej 2 – helt ok.
  • Jag har påbörjat boken Hundraåringen – kors i taket.
  • Nästa vecka ska jag på H&M’s Isabel Marant-event – Helt ok kollektion.
  • Kollat på SVT Plays serie om Linda Pira – Skön tjej.
  • Kollat på SVT’s serie om Rebecca och Fiona (X antal år senare) – Sköna tjejer.
  • Hoppas på att inom kort få konsumera:

  • The way, way back.
  • Haha, ja det blev ju en lång lista. Det var den enda filmen som jag kom på i skrivande stund som jag gärna vill se. Tips mottages gärna.