Arkiv för december, 2013

my year in lists – the music edition

tisdag, 31 december, 2013

Topp sex diverse bra grejer 2013

 • Beyoncés konsert i Globen i maj satt som en smäck.
 • Håkan Hellström live nu i december är ett glatt musikminne.
 • All den radiotid jag fått nu när jag är föräldraledig, länge leve P3.
 • Filmen Pitch Perfect’s intåg i mitt dåvarande ammningsliv, lättade liksom upp stämningen.
 • Min karl.
 • Baby K.
 • Topp fem låtar 2013

 • Grimes – Oblivion
 • Naughty Boy – La, la, la
 • Ellie Goulding – Burn
 • Seinabo Sey – Younger
 • Satin Jackets – You make me feel good
 • Drake – Hold on we’re going home
 • Topp fyra album 2013

 • Håkan Hellström – Det kommer aldrig vara över för mig
 • The Lumineers – The Lumineers
 • Imagine Dragons – Night visions
 • Kaah – Matcha din look
 • Topp tre guilty pleasurelåtar 2013

 • Ylvis – What does the fox say?
 • Miley Cyrus – Wrecking ball
 • Eminem feat: Rihanna – Monster
 • Till mitt försvar gällande fox-låten, den gör Baby K larvigt glad, och gällande de övriga – örhängen utan dess like.

  Topp två upptäckter 2013

 • Linda Pira
 • Kodaline
 • 2013 var inte ett konsertår, men oerhört glad över de två jag ändå var på. Vi får se hur många det blir 2014, Drake är åtminstone i agendan.

  Topp ett 2013
  Måste jag välja något? Jag kan nog inte välja ett specifikt band eller artist. Om jag då måste så får det bli singeln.

  Jag har inte lyssant överdrivet mycket på hela album, utan det har blivit mycket P3-hits och därav mitt val.

  En trendens som jag (och min karl) märkt av nu under hösten är att jag lyssnat en del på ny svensk hiphop. Kan dock inte förklara hur det blivit så mer än att det har levererats en hel del bra på sistone och att de fått mycket plats i etern.

  Som alltid hoppas jag på nya musikupptäckter samt tid till att catch up på sådant jag har missat i musikväg.

  my year in lists – the life edition

  tisdag, 31 december, 2013

  2013 var året då jag fick ett nytt liv – i dubbel bemärkelse. Jag blev mamma till världens finaste pojke. Känslorna har varit överallt och lite till. Jag kunde verkligen inte föreställa mig hur livet skulle bli när han väl kom ut till oss. Ingen föräldrakurs eller barnbok kunde förbereda en för vad som komma skall.

  Trots att det gått lite mer än tio månader så kan jag ibland inte tro att vi har ett barn, en liten person att guida och vägleda. Jag är ju fortfarande jag på något vis, den som älskar att träna, upptäcka ny musik, drömma efter onödigt dyra ting och är bitter på andra människor som står på fel sida i rulltrappan eller inte vet att platsförpackningar inte bör sorteras bland kartong. Fast det kanske är så det ska vara, jag är fortfarande mig själv men med en mini-me?

  Vad har jag mer gjort under 2013?

 • Träffade andra nyblivna mammor som var över förväntan väldigt kul.
 • Jag och Baby K har promenerat X antal mil.
 • Vi köpte lägenhet.
 • Vi sålde lägenhet.
 • Spenderade återigen en sommar i ett soligt Svergie.
 • Jag spenderade en skön och välbehövlig dag i Köpenhamn tillsammans med Miss Kay.
 • Jag har tagit mig an köket och matlagning mer än tidigare.
 • Vad som komma skall 2014

 • Jobba på att inte ta människor för givet, de kan så lätt tas ifrån en.
 • Börja jobba 8-17 igen.
 • Se hur mini-me utvecklas till den finaste person han kan bli.
 • En resa skulle inte sitta helt fel.
 • Gott nytt år mina vänner. Jag hoppas på ett fint kommande år med mest glädje och inga bekymmer, går det att ordna? Ta hand om er.

  get lucky

  lördag, 28 december, 2013

  Julen försvann ju oförskämt fort.
  Åt oförskämt mycket.
  Fick oförskämt många fina presenter.
  Är fortfarande oförskämt trött trots en hel del sovtimmar.

  Vi firade årets jul hos mina föräldrar i stillan ro, winning! Jag ville verkligen bara äta gott och hänga under julen, sagt och gjort – fantastiskt!

  Tog ena dagen en joggingrunda och den andra en långpromenad med bebis för att motivera allt mitt ätande.

  Lördagskvällen spenderar jag allena – skönt! Är i en ambivalent period då jag dels bara vill vara själv, gärna hemma, och andra sidan vill jag träffa vänner och få massa energi från de. En svår kombo det där.

  Anywho, här är en dansant och väldans skön låt med Daft Punk. Deras senaste album Random Access Memories släpptes i maj och jag har egentligen bara lyssnat på singlarna, men folk säger att hela skivan är bra. Jag får se om och när jag kör en genomlyssning.

  hold on we’re going home

  fredag, 27 december, 2013

  Nu är alla julklappar öppnade och jag kan med glädje säga att jag ska på Drake i mars på Globen!

  Det var min lilla julklapp till min karl och jag har haft lite svårt att hålla tyst om det, men det gick. Har velat berätta om det sen jag köpte biljetterna i början av december. Peppen inför att få se både Drake OCH The Weeknd är olidlig. Jag tror och hoppas att det kommer bli grymt.

  Barnvakt är kirrat så mars, komsi, komsi!

  Dan före dan före dan

  söndag, 22 december, 2013

  Fjärde adventshelgen har varit väldigt bra.

  I fredags firade jag min fina vän Yoyo som fyller trettio år. Det är galet hur länge vi har känt varandra, kan vi vara uppe i dryga 25 år? Grattis än en gång bästa du!

  På lördagen fick jag minst sagt ett infall – jag skulle laga/baka lakritskola. Hade sett ett recept som gav ett enkelt intryck, sagt och gjort, det var relativt lätt. Det som tog mest tid var att slå in varje kola i specialklippta smörpappersbitar. Jag är väldigt nöjd med det resultatet både utseende- och smakmässigt.

  Om vi inte hörs på julafton så passar jag på att önska er en god jul!

  xo

  torsdag, 19 december, 2013

  Mrs Power Woman aka Beyoncé släppte i veckan ett så kallat visuellt album exklusivt på äppelaffären. Har inte införskaffat den, än. Kort om konceptet, hon ville släppa albumet lika a bomb med tillhörande videor till låtarna för att ge sin bild och känsla om respektive låt.

  Låten XO har lite smått börjat spelats ute i etern och jag gillar den. Såg precis videon och sicken summer feeling jag fick så här fem dagar före jul. Tack för det!

  Dagen har spenderats med Miss Kay. Först en god lunch på Oscars, sen kläddes julgranen med fina kulor och ljus och sen blev det projekt hänga-om-kylskåpsdörren. I instruktionerna såg det så enkelt ut. Mina vänner det var det inte. Ett skärsår, besök till järnhandeln och ett par svordomar senare blev det rätt. En kvinna reder sig själv, inte sant K?

  det är så jag säger det

  måndag, 16 december, 2013

  Lördagens konsert med Håkan Hellström var som jag hoppades på ett lyckopiller i vintermörkret! Det spelades gammalt och nytt, ballader och up tempolåtar.

  Det var väldigt kul att gå på spelning med karln min (alltför längesedan) och få känna basen i kroppen. Vi hade sittplatser som var helt ok, fast det var rätt lockande att få hoppa nere på golvet, men de dagarna kanske är förbi?

  Om jag ska välja någon låt som var extra svängig får det bli Det kommer aldrig vara över för mig, Det är så jag säger det och Klubbland.

  Luciakvällen bjöd jag på en efterlängtad middag till karln, en öppen lasange med svamp, spenat, serranoskinka, mandelpesto och ricotta till. Inget jag bara slänger ihop utan, det blir en hel del prepp och små delmoment, men det är det värt – yummy!

  det kommer aldrig vara över för mig

  lördag, 14 december, 2013

  Ikväll är det dags för date night med min karl! Det sker ju inte alltför ofta numera.

  Kvällens date blir dock inte på tu man hand, utan tillsammans med Håkan Hellström plus lite löst folk. Det ska bli riktigt roligt att se herr Hellström igen, jag kan knappt komma ihåg när det var sist. På Kalasturnén 2000 something?

  Jag är lite av en periodare gällande Håkans musik, jag tror mig se ett mönster att han dyker upp på mina spellistor när vi brukar möta våren och sommaren. Ska jag välja ett favoritalbum blir det debuten Känn ingen sorg för mig Göteborg – en klassiker i mina ögon. Det hade ju inte varit helt fel att se honom när han spelade just en skivan rakt igenom på Way out West härom året. Alla spår är fasiken mig bra! Sen påminner skivan mig lite om gymnasietiden.

  Jag hoppas på en blandad set list med både gammalt och nytt och att få gå hem med ett löjligt leende på läpparna, det borde inte bli några problem.

  big jet plane

  fredag, 13 december, 2013

  Hur trevligt vore det inte att sitta på Arlanda för att sedan kliva på ett flygplan till någon spännande destination? Mycket, är mitt svar.

  Jag längtar inte direkt efter en solsemester i och med baby K, men visst lite fler plusgrader än det råder i Sverige skulle inte sitta helt fel. USA lockar ju alltid och är i mina ögon sett ett barnvänligt resemål.

  Paris, Barcelona och London lockar också, men skulle ”behöva” någon plats på listan som jag inte varit på för att få ännu fler upplevelsepoäng. Tips?

  Tills dess att jag faktiskt sitter med en kaffe i hand på terminal 5 får jag drömma mig iväg till Angus and Julia Stone fantastiska låt Big jet plane. Hur fin är den inte?

  hard out here

  lördag, 7 december, 2013

  Lily är tillbaka – hurra för det! Sen att hon levererar en väldigt catchig poplåt är inte mig emot, lättar upp lite i vintermörkret.

  Bara en sådan grej att det står ”Parental Advisory – Explicit content” i början av videon gör det hela bara ännu bättre? En förvarning, it’s a lot of ass.

  younger

  fredag, 6 december, 2013

  Nu är det dags för ett musiktips, idag får det bli Seinabo Sey’s sköna låt Younger!

  Skön röst, bra text och nice ljudbild. Nyfiken på vad mer denna donna kommer att släppa.

  seven days a week

  fredag, 6 december, 2013

  Fredag igen! Idol-final (Heja Elin) som krockar med På spåret och snöstormen Sven flyger in över Stockholm. Är på ett relativt gott humör och lite lagom matt i kroppen. Har tränat i dag, för andra gången denna vecka – say what?! Det är sant. Haha, jag vet inte hur länge sedan det var att jag tränade två gånger samma vecka, men det infinner sig en skön känsla i kropp och knopp kan jag lova.


  Gotta love the Planka.

  Förra fredagen hade jag date day med Miss Kay. Vi började med lite lunchhäng på Broms och fick äntligen träffa hennes söta mor. Sedan for vi iväg till Globen för lite hästhoppning – peppen! Det var första gången jag såg hoppning live. Jag gillade det kort sagt och hoppas på att se mer i framtiden.


  Hästhoppning live and direct.

  Jag kickade i alla fall igång denna vecka med ett besök hos tandhygienisten för första gången ever. Tandsten AB. Fick backning på min tandborstning på tänderna längst bak samt den nästintill obefintliga användning av tandtråd. Blev rätt mör efter cirka 40 minuter behandling. Gissa vem som köpte på sig plackers och diverse munskölj dagen efter.


  Juligt väntrum hos tandläkaren.

  Tog även tag i julklappsshoppingen i veckan. Jag och bebis åkte till city men kom dessvärre hem tomhänta. Hittade inga perfekta klappar just den dagen (klickade däremot hem nästan alla julklappar igår istället på det dära Internetet).

  Jag passade även på att prova den där guldiga Marant-klänningen som jag suktat efter i mitt huvud. Jag gillade den och den satt helt ok på och är inte likt något annat plagg jag har. Men det blev inget köp. Jag känner mig extremt priskänslig just nu i och med julklappar som ska köpas till familj och vänner samt att jag inte direkt har en fantastiskt bra inkomst det här året.

  Well, well det är ju bara materiella ting, men ack så fin sådan. Eller skulle jag köpt den?


  Hej, hej lilla klänningen.

  Sen är jag jätteglad och stolt över Timon som har blivit med nytt jobb! Ett stort grattis min fina vän, samt är jag glad att du och karln din äntligen kommer iväg på er New York-resa. Ni får göra lite NY åt mig tills jag åker tillbaka.