Arkiv för januari, 2014

coming of age

onsdag, 29 januari, 2014

Mina LA-favoriter Foster the People är tillbaka! Nytt album kommer den 18 mars och heter Supermodel. Det ska bli spännande hur den kommer att låta.

Första singeln Coming of age går i sann Foster-anda och är skön på alla sätt och vis. Saknat Marcs röst. Videon är helt ok, det är snyggt foto och ljus vilket är behållningen för min del.

Ännu inga speldatum i Europa utsatta men förhoppningsvis kommer det kanske till hösten. Tills dess lever jag vidare på konserten de hade i Stockholm 2011.

För övrigt tampas jag med en envis förkylning och en bebis som är mitt uppe i en utvecklingsfas vilket ger uttryck i sömnlösa nätter. Ser dock fram emot helgen, middag för två damer och på lördag bär det av till Uppsala för att fira min fina vän Timon.

keep kalm

onsdag, 22 januari, 2014

Låt mig gräva ned den föregångna helgen så djupt ned att jag inte skulle tro på dig att den har existerat. Japp, vecka 4 år 2014 är lite av en skitvecka, hoppas dock på att det ska vända och avslutas i en mer positiv anda – cross my fingers.

I lördags fick vår baby K en så kraftig allergisk reaktion, troligen av ägg, att vi åkte in akut med ambulans till akuten. Hans ansikte och öron svullnade upp och blev röda på mindre än tio minuter och sedan fick han nässelutslag på kroppen. Han såg verkligen inte ut som vår pojke på grund av det svullna ansiktet. Tack och lov påverkades inte andningen! I mitt huvud gick tankarna att snart kommer han inte kunna andas, varför kommer inte ambulansen?

På något märkligt vis höll jag mig lugn, var dock nära att panika, men hejdade mig. Tänkte att jag måste hålla mig lugn och kommunikativ för att kunna kommunicera med sjukhuspersonalen och på så sätt få rätt hjälp.

När vi väl kom in till akuten stod ett team redo att ta emot oss. En spruta, lite medicin och kontroll senare fick vi ett rum att vänta i.

Tills att en underbar sjuksköterska undrade om hon skulle hålla i K för att jag skulle kunna ta av min dunjacka hade jag inte släppt honom ur min famn under den senaste timmen.

Fem timmar senare blev vi utskrivna och åkte hem med en utslagen pojke. Nu är han som återställd men med lite biverkningar av sin medicin (magproblem och sömnsvårigheter). Vi hoppas på att få vår kallelse till en utredning för att ta reda på vad han är allergisk mot. Tills dess får han inte äta ägg, och jag är så nojig att han kanske är så pass allergisk att han inte kan vara i samma rum som ägg inmundigas.

När allt ställs på sin spets påminns jag återigen vad som är viktigt i livet. Allt annat kändes bara så meningslöst och oviktigt när jag såg den lille råka illa ut.

En tanke som slog mig var vilka fantastiska människor det finns som arbetar helger, natt, you name it och finns där när något händer. Det är jobb som betyder något och gör skillnad, inte som en själv – jobbar med data. Ett stort tack till er!

Ta hand om er och ring/sms/skypea till dina nära och kära och berätta vad denne betyder för er.

ps lycka till ikväll

onsdag, 8 januari, 2014

Ni som känner mig vet att jag inte är känd som någon bokmal, men nu har jag precis slagit igen Håkan Hellströms bok PS Lycka till ikväll. En julklapp från min kära Timon (som känner mig alldeles för väl) med motiveringen; att det var mycket bilder och gjort och med en musikalisk person som jag gillar. Det underlättade läsandet.

Jag hörde på något märkligt sätt författarens röst när jag läste sida upp och sida ned. Det var kul att läsa lite mer om Broder Daniel-tiden som jag ska erkänna inte haft speciellt bra koll på, eller allt innan debuten 2000.

Jag rekommenderar boken till dig som vill ha något lättläst men ändå välskriven och till viss del tänkvärd samt är intresserad av populärkultur, då är det bara att köra.

Blev lite mer sugen på att plocka upp en ny bok, jag har ju ett par som väntar i bokhyllan. Kom på nu i skrivande stund att jag kanske borde av sluta Tina Feys bok Bossypants, påbörjade den i Korea, alltså sommaren 2012…

Det enda negativa var att boken var ett måndagsexemplar. Den gick sönder, allt bara släppte från pärmen. Man skulle kunna tro att bebis har fått bläddra i den, men icke. Eller betyder det att jag inte kan föra mig med böcker?!

sigge

tisdag, 7 januari, 2014

Säg hej till mitt rea-fynd, ljusstaken Sigge! Jag är ju inte speciellt julig av mig men om det nu ska dekoreras så ska det göras stilrent. Jag har försökt hitta vita, rena och enkla ljusstakar utan god utgång men sprang över denna av en slump på Instagram. Det uppstod love at first sight och jakten efter den var i gång. Tog den sista och har inte sett den i andra butiker då jag var inne på att köpa två.

Ja det är kanske lite märkligt att jag köper en julgrej och sätter upp den hemma när julen är på uttåg och ska packas ned om typ en vecka.

Älskar koppardetaljerna (som alla andra denna säsong), så Sigge är ju väldigt rätt i tiden, det kom även med silverringar som jag kan alternera med om jag är i en silvrig fas nästa jul.

Hälsningar
En som blev något mer förtjust i julen