Arkiv för juli, 2014

country house

söndag, 27 juli, 2014

Ok då är det återigen dags för en recap av den gångna veckan. Tiden går minst lika snabbt när det är semester. Semestervecka ett av tre är avverkade, buhu.

Semestern kickades igång med lite födelsedagsfirande med familjen, varken stök eller löjligt hög musik. Det blidde grillmiddag, tårta och bubbel.

Sedan begav vi oss iväg till landet i de mörka småländska skogarna.


Jag älskar(!) att blicka ut från verandan och ta ett djupt andetag – det doftar nostalgi och landet.

Vi gjorde egentligen inte speciellt mycket på landet, rensa och städade. Tog en dagstripp till Karlskrona. Hälsade på kära syssling med familj. Hälsade på farmor som måste vara den mest hipsteriga (är det ens ett ord?) farmodern. Jag mena hon bor i Emmaboda året om och inte bara när Emmabodafestivalen infaller, som för övrigt var nu i helgen. Musiken ekade mellan husen till hennes lägenhet och jag ska inte sticka under stolen med att den lilla halvt insomnade festivalnerven började rycka.


The streets of Emmaboda.

Det är väldigt avkopplande att komma iväg till landet, att bo lite mer spartanskt och ta dagen lite som den kommer. Kände när vi svängde in på vår gata här hemma att det kändes lite märkligt att vi för några timmar sedan var bland fält av havre och brölande kor.


Kaoset i baksätet som alltid infinner sig när vi reser, likaså där vi bor. Väskorna liksom exploderar sekunden vi träder in i ett rum och blir inte upprensat förrän det är dags att åka hem.

Tack vecka ett, hej vecka två!

calling you

söndag, 27 juli, 2014

Vila i frid kära Christian Falk. Blev lite ledsen när jag hörde nyheten. Den där sjukdomen alltså. Varför? Vad gör den för nytta? Den har fan inte för med sig något gott i vår familj på sistone.

Quel bordel har en speciell plats i musikhjärtat. Jag kommer ihåg att innan första lyssningen var jag relativt skeptiskt och trodde inte riktigt att det här skulle vara något för mina tonårsöron, men ack så fel jag hade. Just Calling you fastnade jag för och tycker den funkar lika bra nu som då.

Jag får se när jag tar mig an att lyssna på Christians sommarprat, jag har fortfarande inte lyssnat på Christian Gidlunds sommarprat och det har ändå gått ett år sen han gick bort. Det är väl grejen att lyssna till de döda…

Den dagen kommer väl och tills dess, ta hand om er.

stolen dance

söndag, 27 juli, 2014

Hej, hej lille sång som Milky Change framför. Tydligen från Tyskland – did not know that. Vet bara att varje gång jag hör den på P3 tänker jag Hm undra vad det här är, det svänger ju.

the beginning

måndag, 21 juli, 2014

Jag blev väldigt glad när jag läste nyheten om att John Legend kommer till Stockholm 20 oktober för en spelning, mindre glad över venuen – Globen. Sen blev jag glad igen när jag läste att det kommer bli en mer akustik turné, hur bra kommer inte det att bli?

Som det ser ut i dagsläget kommer jag nog dessvärre inte att gå, men ska väl aldrig säga aldrig. Har ju sett karln sjunga när han tidigare besökte Stockholm 2009 med Evolver-skivan i ryggen, så lite been there, done that, but I wouldn’t mind doing it again.

Anywho, sensate skivan Love in the future går into av for hackor heller. Väldigt många spår – 21 styckena. Älskar The Beginning. Sen är singeln som snurrar för fullt just nu All of me riktigt bra, orginalet och likaså remixen av Tiësto.

Mr Legend är en sån artist jag kan slänga på när jag vill ha lite skön bakgrundsmusik medans jag gör något mer eller mindre viktiga saker. Enjoy.

stay gold

torsdag, 17 juli, 2014

Jag kom på att jag inte skrivit något utlåtande av First Aid Kit‘s album Stay gold som släpptes i juni.

Den korta versionen – hujedamig va bra!
Den något längre versionen – ett fantastiskt litet mästerverk. Att de är så galet duktiga och förvaltar sina talanger på ett så bra sätt.

När jag lyssnade på albumet för första gången så var jag tvungen att lyssna inte bara en gång till, utan tre gånger till. Väldigt skön att lyssna på medan jag jobbade. Jag kan fortfarande inte komma över att Silver lining är så bra som den är, en av vårens favoritlåtar helt klart!

Som jag tidigare nämnt skulle jag hemskt gärna vilja se de live och den närmaste chansen är på Popaganda, det skulle visserligen vara oerhört trevligt att se de på Dalhalla, Royal Albert Hall eller…hm ja någonstans under deras turné världen över, jag är inte den som är den.

Popagandas line up är för övrigt väldigt trevlig exempelvis; Icona Pop, Veronica Maggion, Nicole Sabouné, Lily Allen, Say Lou Lou och Yelle (tror visserligen inget slår Yelle-spelningen på Debaser). Många bra kvinnliga artister, mer av sånt till folket!

sunday morning

söndag, 13 juli, 2014

Ok sitter återigen vid datorn för att skriva en kort sammanfattning av den gångna veckan. Gjorde ju det nyss – time flies.

På det stora hela har det inte hänt speciellt mycket, jobba, äta, sova, repeat. Men har trots detta ändå samlat på mig ett par bilder. Enjoy.


Veckans hund-på-besök var denna sötnos. Jag sa att man inte får vara på bordet. Fick ett fnys som svar.


Ett stycke ben klockan kvart i sex (AM) mer eller mindre redo för sin första joggingrunda i vårt område. Resultat: Helt ok tid, däckar på soffan 20.30.


Tar ett foto av innehållet i Harrods-kartongen. En Alexander Wang Prisma Tote. Observera även den färgbomb som exploderat på mina kläder – skräll.


Det blev till vår förvåning bjudlunch i fredags, inte mig emot då jag var relativt trött på att äta kyckling och kokta grönsaker. Observera även måltidsdrycken öl – skräll.


Finn ett fel.


Lördagsnöje – Skansen.


Blev löjligt glad över denna lemurhög.


Blev på riktigt lite rädd när björnen kom mot mig. Tänk om skiljeglaset går sönder just i denna stund?!…


En ensam liten sockervadd till salu.


Avslutade lördagen med film – Trion från Belleville/Les triplettes de Belleville. Älskart. Somnade dock och missade slutet…

Går snart in i sista veckan innan vacay och jag tackar för de peppande ord jag fått om att sommaren bara börjat och jag kan väl hålla med. Det var min bittra halva som talade i tidigare inlägg, ber om ursäkt för det, jag går ju för fasiken in i årets födelsedagsvecka.

carpe diem

tisdag, 8 juli, 2014

Det här att det är sommar och att många är mitt uppe i sina semestrar har nästan passerat mig obemärkt förbi. Mycket beror säkerligen på att vi inte har några semesterplaner och att det föregår mycket tankeverksamhet om jobb.

Lite ångest att sommaren typ är slut, vi är nästan i mitten av juli och sen är det augusti och sen är det slut. Peppen från mig då, sorry about that. Nä men man kanske ska carpe diema lite då, det går ju inte sitta här och vara bitter det är ju dryga 30 grader ute om dagarna (vilket inte rör mig i ryggen förutom de eviga svettpärlorna).

Anywho, imorgon blir det morgonträning, det mina vänner är jag sjukt pepp på. Hepp!

stay with me

måndag, 7 juli, 2014

Det var ett tag sen jag kastade upp ett låttips, so here it goes. Mannen with money on his mind levererar ytterligare en grym singel – Stay with me.

Så sjukt bra sångare och en fin låt.

saturday

lördag, 5 juli, 2014

Hej, hej!

Två veckor kvar tills det är dags att sätta på autoreplyen på mailen att jag couldn’t care less ’cause I’m on vacay! Bjuder på en liten inblick av veckan som gått.


Vi fick besök på kontoret av en tinyminihund. Selfie moment.


Fick en craving efter spenatsoppa, som jag för övrigt tidigare aldrig lagat. Resultatet; sjukt god soppa med två glada ögon.


Min kära kollega J och jag kompromissar med naturgodis i projekt att ät-mindre-godis-varje-dag.


Hur fint är inte det här på en skala?! Bebis vill hålla hand när han åker vagnen.


Fick för mig att sätta mig en stund i solen för att bara va.

Hoppas ni har en bra helg. Vi tänkte avsluta lördagen med Legofilmen, sjukt peppad på den.

harrods

fredag, 4 juli, 2014

I fredags förra veckan kom det ett bud med en stor låda.

Happy birthday to me (in advanced…)!

baker & spice

torsdag, 3 juli, 2014

Tänkte visa två av mina köp i London, mitt godaste köp. Müsli från värdparets favoritbageri – Baker & Spice. Fylld med massor av torkad frukt och kokosflan. Frukten ger en god syrlighet i kombination med lite naturell yoghurt.

Som sagt Miss Kay, jag lär ju lägga en beställning på en påse till nästa gång du kommer till Svea.


Före


Efter

På Spitafields market vandrade vi mellan alla stånden med varierande kvalitet på sina varor. Det som fångade bådas intresse var konstnärinnans Katie Viggers små alster.

Jag köpte med mig tre vykort med olika djurmotiv, kom dock på väl hemma att jag tog fel motiv, hade ju velat haft Chickens reading Dickens. Får väl köpa ett par till nästa gång.

london – day 4

onsdag, 2 juli, 2014

Då var söndagen kommen, sista dagen i London för denna gång. Sista dagen brukar oftast bli lite gå-i-väntans-tider, åtminstone för mig. Trots detta hann vi med lite sightseeing i solen.

Frukost intog på ett mysigt litet ställe som heter Pimlico Fresh (86-87 Wilton Rd, Victoria). Jag satte i mig en smarrig omelett och sköljde ned det hele med en passionsfruktsjuice – smarr!

Efter denna stadiga frukost hoppade vi på bussen som tog oss till Victoria & Albert Museum. En fantastiskt stor och fin byggnad, som fick mig att känna mig minst sagt liten. Maffig känsla att känna sig så liten att det liksom blir svindel att titta uppåt taket.

Det blev en kort runda denna gång. Jag hoppas på att kunna komma tillbaka när Alexander McQueen-utställningen som är nästa vår.

Sen promenerade vi över till Natural History Museum, som är minst lika stort och fint. Vi hann tyvärr bara kolla på dinosaurieutställning, kul visserligen, men jag skulle hemskt gärna komma tillbaka och titta allt annat.

Båda museerna har gratis inträde – tumme upp för det, men vissa specialutställningar kostar lite pund. Varför har vi inte ett likadant system här?

Nu började det bli dags att åka hemåt för att plocka upp väskan och trava till Victoria Station och hoppas på Gatwick Expressen och vinka av det fina värdparet.

Tack än en gång att jag fick bo hos er och för en toppenhelg!
Kärlek till er.