Arkiv för oktober, 2014

baby don’t lie

söndag, 26 oktober, 2014

Jag blev häromdagen väldigt glad när jag såg att Gwen Stefani släppt ny singel! Poppigt värre blir mitt omdöme. Refrängen är catchig och fastnar. Det känns lite som att hon tar vi när hon senast släppte skiva, vilket i och för sig inte är mig emot då jag gillar hennes soloplattor.

Videon; nja dessvärre tråkig i min smak. Hej ja sjunger min sång rakt upp och ned och så tog vi in en After effect-byrå som lägger lite grafik. Dock snygg som få! Jag blir lika förvånad att hon knappt åldras och alltid ser helt fab ut.

Till its gone

onsdag, 22 oktober, 2014

Ska köra en snabb liten recap så här på onsdagskvällen. Då kör vi!

First Aid Kit-spelningen förra veckan var magisk. De är så talangfulla att det inte går att beskriva. Åh ja, jag fick gåshud och tårfyllda ögon, på ett bra sätt.


I fredags blev jag bjuden på en spansk afton hos Fröken Starmountain. Väldigt mysigt med tjejhäng.


På lördagen lyxade jag till det med ett frisörbesök som visserligen var oerhört nödvändigt. Sen tog jag en tripp längs Götgatsbacken och införskaffade dessa alldeles för långa byxor. Ska till min (kan jag kalla honom för min efter ett enda tidigare besök?! Oklart) skräddare och lägga upp de.


Möt Obseida. We finally meet efter fyra års längtan.

Annars så jobbar jag på, dagarna springer förbi för att det är fullt upp med höstens event, som det sig bör.

Och här kommer en låt som jag tycker väldigt mycket om just nu, Yelawolf – Till its gone.

Jobbar mig igenom listan med Sommarprat och var och varannan dag stoppar jag mig själv från att fälla tårar i offentligheten. Människoöden alltså!

Till helgen blir det förhoppningsvis bio med Timon och Yoyo och hör och häpna jag kommer att få gå på bio en gång till – Interstellar. Peppen inför den är bra stor.

love interruption

onsdag, 15 oktober, 2014

Peppen inför kvällens konsert är total! Jag har löjligt höga förväntningar på kvällens akt – First Aid Kit. Som ni säkert vet har jag lovordat och höjt systrarna till skyarna och det ska bli riktigt, riktigt roligt att äntligen få se de live.

Det var ett tag sedan jag senast var på en spelning så det i sig är stort, sen är det extra kul att jag ska gå med karln. Det är ju fasen inte ofta vi kommer ut på grejer tillsammans. Vi har sagt att det här blir årets bröllopsdagsfirande, så happy anniversary babe!

ain’t it fun

söndag, 12 oktober, 2014

Kort sagt, låt oss kasta bort denna vecka långt bort och aldrig mer prata om den. Skitvecka. Jag tänker inte gå in på detaljer men mycket tyder på att det bara kan bli bättre nu. Kroppen har till och med sagt stopp genom ett härligt blodtrycksfall.

Är inte så bra att jag låtit det gå så långt, men jag är ju ingen quitter och kör på till det säger stopp. Det tog stopp den här gången, dock oväntat men I guess nödvändigt?

Hur som helst, jag mår bättre och har tagit ett steg bakåt för att skåda mitt liv på håll och se vilka åtgärder som behövs göras. Ok den meningen lät alldeles för jobbmässig, och bara en sån grej. Gotta losen up.


Gjorde egen gnocchi för första gången igår. Ser nu att de ser sådär goda ut på bild…


Det här med regnväder är fasen inte kul när man bor 20 minuter från kommunikationerna. Är förvisso kittad med gummistövlar, regnkappa och paraply, men det gör inte att jag gillar regnet ändå, tyvärr.


Fin tröja apropå ingenting.


Fick ett trevligt och gott avbrott i vargdagen när det var dags att fira E’s fördelsedag på Beirut Café.

budapest

fredag, 10 oktober, 2014

Hej, hej söta lilla sång med George Ezra!

Jag har som med många andra artister inte lyssnat på så mycket mer än singeln. Så trist att jag inte är lika up to date like I used to gällande musik. Men desto större blir lyckan i musikhjärtat när jag väl ramla över något nytt som levererar.

Det var första gången jag såg videon och hur George såg ut och blev föga förvånad att det var en blond liten pojkspoling som besatt den där mörka rösten. Men det är bra, spola bort mina fördomar, inte mig emot!

happy little pill

onsdag, 8 oktober, 2014

Tack Miss Kay för detta låttips.

Troye Sivan är det som står för detta lilla konststycke. Får lite Erik Hassle-känsla över det hela och självklart på ett bra sätt, gillar ju Erik. Ska ta tag i att lyssna på hela EP:n TRXYE och inte bara singeln.

break the cycle

tisdag, 7 oktober, 2014

En stark musikrekommendation från mig är You + Me, Pink och Dallas Green tillsammans. Album är på gång nu i oktober och tills dess kan man bara lyssna på tre singlar på den där streamingtjänsten som har en grön boll till logga.

Föll direkt första gången jag hörde låten You and Me! Soundet, stämmorna, countrypoptonerna och Pinks röst är så rätt och passar åtminstone mina höstkänslor. Jag är som sagt såld och väntar ivrigt på fullängdaren Rose Ave. som kommer 14 oktober!

carry me home

måndag, 6 oktober, 2014

Är det inte dags för lite guilty pleasure? Oavsett, here we go.

Idag bjuder jag på Zara Larssons låt Carry me home som roterat under sommaren. Ska även erkänna att jag gillar Rooftop, har inte lyssnat på hela albumet 1 men kommer troligen hitta fler låtar att stampa takten till.

Lyssnade på PP3 i förra veckan där hon var gäs. Kul, söt och lite quirky tjej – gillar’t.

guilty conscience

söndag, 5 oktober, 2014

Hej vänner!
Söndagseftermiddag och ytterligare en vecka har gått. Jag har idag gått ett body pump-pass, haft fikabesök, tagit bort gammalt nagellack och ska snart hämta en nyvaken K.

Varför springer tiden ifrån mig? Dagarna flyter ihop, allt i stort sätt går på rutin. Trist men sant och dessvärre nödvändigt för att överleva vardagen. Eat, sleep, rave, repeatsom en viss Norman Cook skulle ha sagt. Dock minus rave för mig.

Det känns som att jag är konstant stressad och på väg någonstans, fast att jag vet att jag egentligen inte behöver ha hjärtat i halsgropen hela tiden. Stressad på väg till förskolan, till jobbet, på jobbet, hemma och så vidare. Har även ett konstant besvärat och dåligt samvete över alla mina relationer. Mot min karl, bebis, vänner, familj och mig själv. Hinner jag med alla? Hörde jag att höstdeppen var på ingång?

Usch hur blev jag den där stressade och svettiga småbarnsmamman som jag tidigare avfärdat och skrockat Så ska jag aldrig bli.

Jag vet att det är upp till mig själv att sätta stopp för det dåliga samvetet och det är inget att feel pity about. Jag är inte mer än människa, dygnet har tyvärr bara 24 timmar och jag kan bara vara på ett ställe i taget. Jag försöker att göra mitt bästa att höra av mig till folk och träffa de i den mån jag kan.

Trots detta moln så har jag en del roliga saker på gång under hösten, bland annat First Aid Kit-spelning om två veckor(!), vår nya rutin att jag och karln får en kväll i veckan att tillägna träning, klippning av hår(!), ett par tillställningar hos mina vänner och så en hemlig sak.

Nu bildregn.


Firade lille V’s 4 årsdag förra veckan. I sedvanlig ordning hade Yoyo styrt upp med bravur.


Bildbevis på att jag burit hatt. Fegar dock ur och tänker ”Nä det är väl lite för varmt med en ullhatt idag?” Eller ”Nä det ska ju ändå regna, inge kul om den blir blöt”. Skärpning på mig!


Det blev hemmagjord pizza till middag igår – nom! Fikon, chevré, honung, valnötter, parmaskinka och ruccola blev min topping. Behöver jag säga att det blev awsome?! Rekommenderas varmt för magen.


Tycker om att åka över Tranebergsbron med Sommarprat i öronen, speciellt när det är så här fint väder. Den här veckan har jag betat av; Alex Shulman, Nour El-Refi, Anders Johansson, Daniel Adams-Ray och Sofi Fahrman.


Denna fina Ehrenstråhle-print har äntligen ramats in och fått en plats på väggen i matsalen.