Arkiv för november, 2014

canada

onsdag, 26 november, 2014

Grattis-till-nya-jobbet-present till mig är väl ändå ok? I vilket fall som helst så är den köpt och använd så nog om detu är det som det är. Det blev en efterlängtad 100-procentig ullhalsduk från Acne i grått. Mjuk och varm AB.

Annars så var jag på en supermysig fika i söndags för min Timon som snart får tillökning. Så fin med sin mage och det ska bli oerhört spännande att träffa den lilla.

Min egna är lite av ett monster just nu. Det är nog två-årstrotsen som börjar nalka, den ser jag ju så fram emot. Nätterna är inte längre heliga, utan det vaknas minst en gång per natt, äta mat är inte en favoritaktivitet, vilket drama-gråt är. Det bästa av allt är att det faktiskt kommer att gå över. Gärna på måndag, som en slags nystart. Bra då säger vi så.

goats in coats

söndag, 23 november, 2014

Halva hösten har jag velat införskaffa en ny (förmodligen helt onödigt) kappa i ull. I och med att jag inte tar mig tiden att springa på stan i samma utsträckning som tidigare så har jag inte kommit till skott och köpt någon. Ja jag vet att det går att köpa via det där Internetet men jag är så konservativ och vill gärna klämma och känna innan jag drar VISA-kortet.

Hur som helst, jag hade lite tid innan jag skulle skriva kontrakt i veckan och provade en från SAMSØE & SAMSØE, Whyred och Filippa K (inget bildbevis på denna).


Grått?


Eller klassiskt svart?

Jag gillar den gråa jättemycket, fin modell och sjukt mjuk. Men den är grå?! Out of my comfort zone…

Den svarta från Whyred har många fina detaljer men är dessvärre väldigt dyr samt väldigt lång. Antar att det är en vanesak att ha en lång kappa, att komma över tanken att jag skulle se ut som en dam alternativt hobbit. Ja som sagt jag behöver ingen ny kappa men det är ju så kul med variation på tillvaron.

working class hero

lördag, 22 november, 2014

Då sitter jag här en vecka senare från förra inlägget, men nu i en helt annan situation mina vänner.

I drygt ett år har jag kämpat för att ta mig an nya utmaningar på mitt arbetsmässiga plan. Jag har känt att jag stått och stampat på samma ställe ett tag och har haft en stor längtan att prova nytt.

Jag har blivit den berömda tvåan för ett jobb. Blivit erbjuden en tjänst och redo med pennan för att skriva kontrakt fadt blivit tvungen att vända om på grund av omorganisation och varit på ett par intervjuer där jag känt på en gång att det inte var något för mig.

Fy fasen vad jag har kämpat, och likaså mina vänner och familj. Jag är så värd det här nya jobbet! Som dessutom jag tror och hoppas kommer att passa mig som handen i handsken. Jag kommer att börja på ett stort(!) företag inom mode-, detalj- och konfektionsbranschen och som min vän Fröken W påminde mig om att jag pratat om i säkert fem år, och nu är den dagen kommen.

Jag kan knappt beskriva känslan som infann sig i tisdags. Mina axlar fick det minst tio kilo lättare, huvudet klarare och själen lycklig. Det är ju något jag bara brukar säga ”vikten från mina axlar är borta”, men så sjukt att det faktiskt kändes som en stor börda bara försvann och hela kroppen känns så mycket lättare.

Jag ska väl även tillägga att acceptera det här jobberbjudandet är ett av mina mest vågade. Jag går in på ett sexmånadersvikariat. Jag har släppt sargen och tänker satsa på att göra något jag verkligen vill göra.

Jag kommer att återigen få jobba med Miss Lee, vilket jag längtar oerhört mycket efter för att vi funkade löjligt bra ihop även på ett professionellt plan. Jag kan inte tacka dig nog för all hjälp och support – Tack!

outside

söndag, 16 november, 2014

Det här med ett liv utöver jobbet – jag kommer knappt ihåg hur det var. Ja herre, nu är en eventkväll av två avverkade. Nästa är imorgon och jag gör det med blandade känslor. Jag tycker det är kul att rodda med event, men det tar väldigt mycket på krafterna så allt(!) annat blir lidande. Sen har det varit väldigt mycket annat som krävt (och kvävt?) min energi.

Det är väl det här som kallas livet? Och det vore väl dumt att klaga, allt händer väl av en anledning och ska väl stärka en, eller hur var det? Hur som helst, här kommer en bildrecap på den senaste tiden.


Hur kommer det sig att jag inte provat Make Up Stores Cover all Mix Concealer tidigare? Älskar’t! Jag är alltid lite skeptiskt när jag ska prova nytt smink, då jag är rädd att ansiktet ska burst out, men den här funkar fin, fint.


Var på VIP-kvällen, kvällen innan det officiella släppet av Alexander Wang-kollektionen på H&M. Fick tag på allt jag ville, dessa skor till exempel. Det var en hätsk stämning som det sig bör(?). Köpte även t-shirtklänningen som är fantastisk skön och fin. Den grå sucbatröjan lämnade jag tillbaka för jag fick fasiken inte till stylingen på den. Tycker den är grym på alla andra men på mig – nja.


Vägrade höst i ett regnigt Göteborg.


Ett stycke eftermingel med stand-up med Niklas Andersson. Fullsatt hus och jag tror nog allt att hela kvällen kan ses som lyckad.


Ett morgonpass på ett halvdant hotellgym och storfrukost senare var det dags att åka hem. Sjukt lång och seg resa blev lite roligare tack vare SVT Play.


Var på mitt första biobesök sedan december 2012. Såg Interstellar. Snyggt foto, bra skådisar och de 169 minutrarna försvann utan några problem. Sevärd!


Älskar mina kollegor! Jag skojar inte att jag inte reagerade att ”någon” satt på min plats i ett par minuter – jobbstressen alltså. Vad skulle jag göra utan er?

Ett litet musikinlägg ska jag väl också få med. Hörde Calvin Harris och Ellie Gouldings senaste Outside häromdagen. It made me wanna dance.