Arkiv för januari, 2015

cleaning out my closet

lördag, 31 januari, 2015

Det infinner sig en känsla av tillfredsställelse just nu. Jag har rensat och gjord garderoben redo för våren idag! Det blev en del grejer som får åka till sopptippen och en hel del som först får ta en vända till svärmor och sedan vidare till svägerska med dotter.

Jag ska vara ärlig och säga att jag är väldigt sentimental gällande mina kläder. Jag kommer ihåg saker jag gjort i en speciell klänning och då inte velat kasta ut den och så vidare. Fast idag måste jag ändå säga att jag har varit rationell i mitt handlande – klapp på axeln för det.

sunday mood

söndag, 18 januari, 2015

Den här söndagen liknar de flesta andra söndagarna, en fixardag. Jag började visserligen morgon med en relativt lugn frukost (for once) med tidning och gott till magen.

Städa ut julen, dammsuga, återvinna löjligt många förpackningar, laga matlåda och rensa i källaren. Moderna könsroller under detta tak i skrivande stund? Svar nej.

Karln är nere i källaren och ska sen åka till återvinningen och skrota massa kanske-är-bra-att-spara-saker, ja du vet precis vad för slags saker det kan vara.

Jag har stått vid spisen och lagat matlådor till ett värde av kanske 25 kronor(?), och mellan varven druckit kaffe, målat naglar och kört en backup på bilder och uppdaterat mobilen.

Haha, så spännande kan en småbarnsförälders helg vara.

Jag har för övrigt laddat ned en app som heter typ Sju-minuter-träning-varje-dag och har kört programmet i en vecka nu. Hur knasigt den än låter så känner jag skillnad så här en vecka senare. Anledningen till att jag ens påbörjade detta är att jag inte tar mig till gymmet lika ofta som förr och jag får seriösa krupp av att inte träna, så det här blev lite av klyschan bättre-än-inget-lösning.

En till för övrigt så har jag lyssnat på podden Serial efter mina kollegors rekommendationer. Kort; en man sitter på livstid i fängelset, en journalist får inte riktigt ihop allt och börjar gräva, har han gjort det eller inte.

Riktigt intressant och bra berättat och upplagt. Det finns en tillhörande site, men jag kommer inte besöka den förrän jag har lyssnat klart.

Jag pendlar ständigt mellan Nä han kan inte ha gjort det och Det är klart han har gjort det!. Dock vet jag inte riktigt vad jag ska göra när avsnitten är slut, jag har fyra kvar. Finns det något liknande? Tips mottages!

blank space

lördag, 17 januari, 2015

Så där lagom till att fröken Taylor Swift plockar bort sig på Spotify börjar jag att embracea att hennes pophits är relativt trevliga och att hon verkar ganska querky, in a good way.

Ja det är dags för ett stycke guilty pleasure – Blank space.

dit vinden vänder

onsdag, 14 januari, 2015

Jag kör vidare på ytterligare en skön svensk singel som roterar hos mig – Lorentz med Dit vinden vänder.

Den är förvisso inte sprillans ny men jag är ju numera lite efter i populärkulturvärlden, tyvärr. Men jag gör mitt yttersta för att hålla mig någorlunda ajour.

bomb

tisdag, 13 januari, 2015

1987‘s (Victor Holmberg) låt Bomb är så jäkla bra. Som vanligt kan jag inte sätta fingret på varför, men att ha låten på hög volym i öronen, sluta ögonen och höra syntslingan (?) som är genomgående i låten – älskar den känslan!

elastic heart

söndag, 11 januari, 2015

Ny video med Sia – hittiga Elastic heart. Den petita dansösen Maddie Ziegler fick hänga med även till denna video, helt ok för min del. Videon är lite Mad max fast med modern dans.

Mer eller mindre snöstorm utomhus idag, men den har vi trotsat. Peppade Baby K att idag ska vi åka snowracer. Det resulterade i två åk, sen gick vi hem och sov middag. En aning snopet men så är det. Klädde mig åtminstone efter väderlek och slapp att frysa – yäj för det.


Min före detta snowracer som har fått gå i arv.


Söndagsgöra; laga matlåda för kommande veckan. Det kommer att bli wok i dagarna fem.


Igår provade jag för första gången att göra hälsobars. Enkelt och inte alltför tidskrävande. Resultatet, typ som köpebars men utan massa E:n.


Ett rea-fynd och julklapp till mig själv; kappa från Helene Berman. Mycket nöjd, sitter superbra över axlarna och är inte för lång i ärmarna samt supermjuk.


Ok det blev en till juklapp till mig själv – Ferm livings fina hexagonkruka. Ja i produktbeskrivningen står det kruka men i detta hem får den agera sminkbehållare.


Förra helgen var vi tillsammans med Yoyo’s familj i Bleckans parklek. Vi gillade den jättemycket, fanns massa saker att göra och leka med – även för Baby K. Ett återbesök är ett måste, men kanske när det inte är snålblåst.

2015

söndag, 4 januari, 2015

Jag har haft lite skuldkänslor över att jag inte gjort en årslista/bokslut som jag gjort tidigare år. Nu känns det ju nästan för sent för ett sådant, so let’s just say jag-fixar-det-nästa-år-istället.

Kort skulle jag bara kunna säga att jag hoppas innerligt att 2015 blir en friskare år för familj och vänner. Jag blir med fast anställning på mitt färska jobb som jag tycker om så mycket. Jag kan få in mer träning och vänhäng i vardagslivspusslet. Jobba på mitt tålamod och kanske carpe diema lite mer.

2015, show me what you got.