Arkiv för maj, 2015

snake eyes

söndag, 31 maj, 2015

När första singeln Believe från tredje albumet Wilder mind med Mumford & Sons kom var jag väldigt skeptisk.

Vad hade hänt?! Arenarock?! Coldplay vill ha tillbaka sitt sound! Varför spelar ni på elgitarr nu? Vadå vill ni utvecklas och prova något nytt? Nej, nej, va fasen! Ni är ju mina favorit folkrockgubbar så ni ska ju inte ens söka blickarna efter elektriska instrument.

Jag gav Believe ett par fler chanser och jag började sakteligen gilla det jag hörde och började acceptera att testa nya saker är bara naturligt.

Sen kom fullängdaren – Oh my god! Gillart AB! I ett sammanhang växte Believe ytterligare och låten Snake eyes älskade jag på en gång. För övrigt ett riktigt trevligt album att ha i öronen samtidigt som en läser på tunnelbanan.

Ingen spelning är inplanerad i Stockholm, men håller tummar och tår för det.

vårruset 2015

torsdag, 28 maj, 2015

Ett stycke Vårrus är nu genomfört!

Tid: 27:06. Helt klar över förväntan, så jag är mycket nöjd. Mindre nöjd över den nya förkylningen jag dragit på mig. Kan ju ha varit så att jag körde på trots att kroppen kanske signalerade lite diskret att den inte var 100%.

Så nu kommer uppladdningen till nästa lopp på tisdag att bestå av att vila. Bli av med snuva, nysningar och hosta. Håll tummarna att jag blir av med bacillerna.

Jag vill ju få en bättre tid på tisdag men i skrivande stund känns det relativt långt bort, men förhoppningsvis är det inte som lite envishet kan fixa.

pimp my balkong

söndag, 24 maj, 2015

Idag fick jag för mig att det var hög tid att fixa blomlådorna på balkongen, de har sett för trötta och kala ut för länge.

Vi var inte ensamma om att vilja påta i trädgården om vi säger så, fullt hus i butiken. Nåväl, nu är det äntligen uppiffat och grönt igen.

den som väntar på något gott

torsdag, 21 maj, 2015

väntar tydligen i sju veckor. Nu har äntligen mina nya vårskor kommit som jag beställde i påskas.

Jag är sjukt nöjd med resultatet, jag var lite nervös sekunderna innan jag öppnade skokartongen. Tänk om de inte såg ut som jag tänkt mig i mitt huvud? Tråkiga pengar i sådana fall. Men nu blidde det hela ypperligt bra.

Så, kom fram nu våren – på riktigt! Jag är redo.

style

onsdag, 20 maj, 2015

Yepp, it’s true. Jag gillar Style med Fröken Swift. Introt och verserna är riktigt nice, känns inte så poppiga, vilket jag ändå tycker att refrängens karaktär drar åt. Innan jag uppfattat att det var Taylor Swifts låt så trodde jag att det någon ny hipp indietjej, men icke.

Såg att hon spelar i London när jag är där men det var tyvärr slutsålt. Tror det hade blivit en kul spelning! Ellie Goulding och John Newman skulle även köra. Det blir att hitta på annat skoj istället.

i’m in love

fredag, 15 maj, 2015

Noonie Baos singel I’m in love skulle kunna kvalificera sig in som min april-låt.

Känslan jag får när jag lyssnar på den är typ densamma som när Lykke Li släppte A little bit, om det nu säger dig något. Kort sagt, en glad och upprymd känsla att det kan släppas något så här bra.

Har du lagt märke till bakgrundsljudet/slingan som går, relativt likt den i Major Lazors Lean on? Det kanske bara är i mitt huvud jag hör någon slags likhet och kanske det är därför jag gillar båda låtarna. Anywho, avnjut nu Fröken Bao’s fina låt.

everyday life

söndag, 10 maj, 2015

Ok here we go, ett stycke re:cap av det bästa vardagsbetraktelserna som hänt sen mitt senast inlägg, med andra ord en hel del.


Åt en trevlig AW-middag en fredag på Yuc!. Gillar’t på det stora hela, det enda jag har att anmärka på var den löjligt höga volymen på musiken (som för övrigt var av god smak).
Jag är i en smoothieperiod! Jag har minst sagt kommit över åh-va-jobbigt-att-ta-fram-stavmixern-tankegången. Det är inte det minsta jobbigt, så värt det. Favoritsmoothien just nu är; mango, kvarg, kokosdryck, chiafrön och en skvätt apelsinjuice.
Monsteran jag trodde jag skulle ha kål på efter dryga månaden växer och knakar. Så pass att jag till och med behövt planera om den till en större kruka. Klappar mig själv på axeln.
Det blev en tripp till akuten för några helger sen. Baby K’s liniment(?) hoppade ur led, fast inte ur led, led, utan semi-led? Hur som helst, ett stycke doktor var tvungen att snärta till armen på rätt plats. Belöning – Ett Bamseklistermärke.
Sen kom Valborg mitt upp i alltihopa. Vi drog till ett par vänner på landet och fick en VIP-majbrasa. Enda minuset – Marant-collegetröjan fick ett brännhål i ärmen. Övervägs dock av minst tio plus; Kalixlöjrom, vänner, lantluft, hästar mm.
Den här helgen kommer inte få pris som årets hittills bästa helg, tyvärr. Karln är på F1-resa och jag hade tänkte jag och Baby K skulle hitta på lite roliga saker, men icke. Feber satte P för det. Vi har infunnit oss i denna position väldigt mycket, förvisso mysigt men jag hade ändå föredragit ett friskt barn.
Trots sjukdom så lyxade jag till middagen med smörstekta sparris(!) och bönbiffar. Det är det små detaljerna ibland.
Just det, boken jag för tillfället läser är denna (Lena Andersson, Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek). Gillar hur den är skriven, om än något pretto. Tack Miss Lee för lånet! Har du några fler att låna ut som du tror kan falla mig i smaken månne?