Arkiv för juli, 2015

lovely london part three

torsdag, 23 juli, 2015

Lite lagom lördagssega tar vi bussen till Saatchi Gallery som tyvärr var stängt förra året när jag var över. Så peppen och förväntningarna fanns där om vi säger så. Oj, oj vad jag gillade det! Fina lokaler, blandad konst som berörde mig mer eller mindre. Jag kommer med stor sannolikhet komma tillbaka nästa gång jag åker till London.


Richard Wilson – 20:50. Vackert, stilrent och samtidigt väldigt magstarkt. Behöver upplevas.

Sen hängde vi mest runt i Knightsbridge, Belgravia med omnejd. Sen såg lite random Bill Clinton, who knew.

Nu kommer vi till en av resans höjdpunkter – trumvirvel – Savage Beauty by Alexander McQueenV&A.

Det var en fantastik utställning för alla sinnen. Så välproducerad och mycket objekt att se från hans karriär. Gissa om jag var peppad efteråt att Googla fram alla hans visningar. Jag tror att de flesta biljetter är slutsålda men att de släpper extrabiljetter på plats varje morgon så är du i London och får chansen och är modeintresserad. Go fetch.

Direkt från utställningen åkte vi in till Soho och tog en drink på Aqua Kyotos terrass för att sedan avnjuta middag på Yautcha. Återigen mätt i magen.

Kvällen avslutades sedan på The Box. Kan inte riktigt förklara eller beskriva kvällen utan säger bara att det bör upplevas. Det blev återigen en kväll när vi kom hem till det där härliga sommarkvällsljuset.

Dag tre blev över all förväntan.

Tack bästa Miss Kay för en toppenvistelse – Kärlek!

lovely london part two

måndag, 20 juli, 2015

Själva dagen är inte så mycket att berätta om då den gick i shoppingens tecken, vilket var trevligt förvisso men kvällen var desto roligare. Ja tills vi äntligen kom ut ur huset vill säga.

Vi hade piffat och var redo att ta oss an Shoreditch, låser lägenheten och går mot husets ytterdörr för att komma ut på gatan. Men icke. Låset har någon gång när vi kommit hem från shoppingen respektive arbetet bestämt sig för att gå sönder och inte släppa ut oss i fredagsnatten.

Projketledare Miss Kay fixar dit en låssmed och medans vi väntar på hen frågar vi ett par passerande tjejer på gatan att prova låsa upp dörren utifrån. Det fungerade inte. Låssmed fixar biffen och nu står vi med nya nycklar som ingen av grannarna har som för övrigt inte är hemma när hela den här farsen försiggår. Vi skriver en lapp om att de får ringa när de kommer hem.

Nu är vi äntligen på G! Klockan är dock typ tolv och ingen middag ligger gött i magen och typ alla kök har stängt. Vi äter en varsin hamburgare på Steers och går på The Adventure. Vi jobbar på att komma ikapp de andras skrällnivåer, vilket jag ändå tycker att vi lyckades med. Träffade strax innan stängning nya bekanta och drar vidare till ett ställe som har öppet till 06 – Lucky us. Vi stänger inte det stället men kommer hem när det är ett sånt där härligt sommarljus och lugn.

Dag två, det blir aldrig som en tänkt sig.

saint laurent

söndag, 19 juli, 2015

Hurra för mig! Presenter till sig själv är väl alltid ok?

De kanske är lite crazy för att vara jag, men samtidigt inte helt ojag. Hur som helst det är inget öppet köp så det är bara att köra.

lovely london

söndag, 19 juli, 2015

Nu tänkte jag ta mig lite tid att skriva om mitt senaste Londonbesök. Resan började dock lite segt med x antal timmar förseningar, men det var bara att shake it off väl framme på Clapham Junctions tågstation där en tapper välkomstkommitté stod mitt i natta.

Uppe med tuppen (överdrift – svar ja) tog jag tåget ned till Brighton. Jag har länge haft en längtan att åka dit, så said and done. På under en timme var jag framme i ett soligt och stekande Brighton. Gick direkt ned mot vattnet och den långa stenstranden. Blev kär på en gång!

Begav mig sedan till Brighton Pier. Själva nöjesfältet kändes lite sådär men det var nice att just komma ut på vattnet och se staden från den vyn.

Sen gick jag mest runt by The Lanes, vilket var väldigt mysigt och fint. Turistade vid vackra The Royal Pavilion och intog en mexikansk lunch på La Choza och avslutade dagen i Brighton med lite shopping så hoppade jag på tåget mot London för att hänga med Miss Kay!

Middag var bokad på West Thirty Six i norra Notthing Hill och vi skulle kunna säga att vi missförstod deras koncept. Kort sagt vi fick in så sjukt mycket mat att det blev en doggy bag to go. Hur som helst så var maten jättegod.

Sedan begav vi oss till Arts för drink, hissåkande och ett duktigt liveband på bottenvåningen.

Dag ett levererade.

about last weekend

söndag, 5 juli, 2015

En vecka sedan jag kom hem från London och min kära vän Miss Kay.

Kommer att skriva mer utförligt om de upptåg vi var med om, men tänkte nu bara skriva kort och gott att jag hade en hejdundrans rolig helg – punkt.