Arkiv för oktober, 2015

hello

söndag, 25 oktober, 2015

Hello!
Hon är äntligen tillbaka (bortsett från Bond-låten 2012) – Adele!

Denna kvinna alltså, en sån talang. Peppad inför skivsläppet den 20 november och la just in en påminnelse i kalendern.

balmaination

tisdag, 20 oktober, 2015

Inatt svensk tid är det dags för H&M’s gästdesignersvisning. Balmain blidde det denna gång. Ska bli kul att se visningen imorgon, då jag är en hard-working-woman-with-a-kid så blir det inte någon slags livestreamning.

Annars så är själva kollektionen relativt svårburen enligt mig. Mycket kort-kort, fest, mycket av allt enligt mig. Tycker ändå det är ett kul samarbete.

Klänningen nedan är min lilla crush, men när ska jag använda den? Hur ofta kan en ha den? Kanske bara skulle bli ett onödigt köp, än dock ett kap för ett stycke Balmain. Vi får väl se om jag ens får tag på någonting den 5 november bär kollektionen släpps – Cross my fingers.

soho disco bag

söndag, 18 oktober, 2015

Every girl should have a Gucci bag. Klassiskt ordspråk eller hur?! Haha.

Ha-begär på denna lilla väska – Soho disco bag från Gucci.

Jag får sätta upp lite mål inför 2016 som ska uppnås innan den eventuellt får köpas in.

utopian bodies

lördag, 17 oktober, 2015

I torsdags var det kulturtorsdag tillsammans med Miss Lee och Emoli. Vi styrde kosan mot Liljevalchs för att bevittna utställningen Utopian bodies – Fashion looks forward. 11 rum med 11 olika teman kort sagt.

Jag tyckte om utställningen väldigt, väldigt mycket och skulle gärna besöka den en gång till innan den stänger i början av februari 2016. Fina budskap, skapelser, plagg, hantverk you name it. Så oerhört mysig torsdagsskväll med två fina vänner.

Ta chansen att bege er ut till Djurgården och besök Utopian bodies. Jag tror inte att du behöver inte vara super modeintresserad för att inte uppskatta besöket. Varför inte bara prova på något annorlunda i sådana fall.


Vackert hantverk av Ida Sjöstedt.


Det mest harmoniska och vackra rummet enligt mig.


Bästa Bea Szenfeld.

run away with me

tisdag, 13 oktober, 2015

Det råder VAB här. Baby K har åkt på öroninflammation och har haft jävluskt ont – ont i hjärtat och öron för den delen också. Nu går han på en tio dagars penicillinkur och nu borde det bara gå åt rätt håll. Håll tummar och tår.

I allt elände bjuder jag på lite guilty pleasure i form av Run away with me med Carly Rae Jepson. Catchy AB. Som en god vän sa till mig härom veckan: Life’s too short not to like (valfri artist/grupp). So there you have it.

leather jacket

tisdag, 13 oktober, 2015

Hej, hej min senaste lilla hang-up. Ett stycke jacka från Zara.

Jag spottade den i fredags tillsammans med Yoyo och Timon, och Timon var snabb på att konstatera ”En till jacka?!”. Hrm ja… Jackor och väskor är väl lite av en akilleshäl hos mig, fråga mig inte varför.

En mycket bra anledning till ett eventuellt köp är att den är ljus och det har jag inte sedan tidigare. En anledning till att inte köpa den skulle väl vara att jag har en hel del jackor. Reminder to myself; rensa och skänk ett par jackor innan ett eventuellt framtida köp.

spot on

torsdag, 8 oktober, 2015

Är lite galen och tänkte köra på denna cray-cray-jacka. Spräcklig och flerfärgad, oj, oj, oj. Vart är världen på väg?

Äntligen fredag imorgon! Återigen en högintensiv vecka att lägga bakom sig, ändock en ganska rolig sådan. Mindre kul är att Baby K är hemma med feber, så det blir att ta helgen till att krya på honom.

Sen blir det ett härligt häng med Timon och Yoyo. Date night AB med bio och en bit mat. Ska bli riktigt kul, det var ett tag sen sist om vi säger så.

Trevlig helg folks!

champagne

lördag, 3 oktober, 2015

Höst i Paris var ju inte helt fel. Det är helt sjukt hur vacker den staden är. Jag älskar du den andas historia men samtidigt 2015. All den arkitektur, landsmärken och språket sen! Önskar att jag kunde tala baugette, i ett annat liv kanske.

Fredagen turistade jag runt på egen hand. Gick löjligt mycket. Varför blir det alltid så? Botaniserade bland butikerna, utan att shoppa – kors i taket och spatserade längs Seine.

Efter lite om och men blev jag och Miss Kay upphämtade på Charles du Gaulle och kördes ut till Côte des Blanc-området, cirka två timmar med bil. Som sig bör fick vi lite resegodis – en flaska bubbel.

Väl framme avslutade vi kvällen med ännu lite mer bubbel på någon annans fest, obs vi blev inbjudna så det blev bara en semi-crash.

Nästa morgon dags att få komma ut på fältet och få skörda lite Chardonnaydruvor. Väldigt goda druvor att äta direkt från rankorna. Efter ett litet tag sprack det upp och den efterlängtade solen kom fram. Vyerna och hela upplevelsen blev något helt annat, så vackert och fridfullt.

Efter lite lunch och dryck åkte vi ned till fabriksområdet där druvorna pressas, lagras för liten tour och champagneprovning. Jag är generellt sätt väldigt dålig på att känna igen smaker etc. Så det ändå jag vet är att jag föredrar vintagechampagne före en extra brut, haha.


Vi fick smaka saften efter den första pressen. Gott AB!


Vi var på en after harvest bland rankorna. Frågor på det?

En tretimmarsmiddag senare var det dags att sova för att åka tillbaka till Paris klockan 6:45. En var en aning sliten och trött vid det här laget.

Så söndagen spenderades i Paris med då tillsammans med Miss Kay. väldigt mysigt att bara gå runt lite oplanerat för att sedan äta en galette och ta ett glas vin på en solig uteservering i Marais. Livskvalitet.


Jag och min kärlek till street art.

Jag tackar Paris för ytterligare fina minnen och tack Miss Kay för bringing me to Champagne!