Arkiv för oktober, 2016

tack och hej oktober

söndag, 30 oktober, 2016

Hur underbart är det inte att äntligen känna solen värma ansiktet? Du har varit efterlängtad. Sorry att jag pratar väder och vind, men va fasen det är en big deal att solen visat upp sig hela helgen, då oktobermånads favoritfärg varit grå.


Ibland hösten så är du allt bra fin.


Min sedvanliga helgfrukost. Smoothie, knäckisar och kaffe.


Har haft en ordentlig träningssvacka nu i oktober, men pallrade mig iväg igår som en liten kick-off inför november. Det här soffliggandet funkar inte längre.


Plockat fram mitt gamla Lego till kiddo. Behöver inte säga att jag blev veckans parent tack vare lite färgglada platsbitar.


Nu på torsdag den 3 november släpper H&M det årliga designersamarbetet, i år Kenzo. Peppad men inte cray-cray-peppad. Hoppas på att få tag på ett par plagg.


Vår gröna bänk gör sig så mycket bättre i solljus.

cool girl

onsdag, 26 oktober, 2016

Hurra – På fredag släpps Tove Los nya album Lady Wood! Vilket enligt mig verkligen var på tiden, 2014 kom älskade Queen of the Clouds. Så ja jag har väntat och peppat inför det här.

Var ju även sjukt peppad för drygt ett år sedan när hon skulle ha spelat på Münchenbryggeriet men ställde in pga sjukdom. Nytt försök nu då! Haffade biljetter idag på förköpet! På fredag är ordinarie biljettsläpp till hennes två spelningar som går av stapel i mars månad. 2 mars i Stockholm och dagen efter den tredje i Göteborg.

false alarm

tisdag, 25 oktober, 2016

Hej, hej nya videon från The WeekndFalse Alarm.

Satte på videon en lugn hemmakväll för att hänga med i populärkulturen och blev minst sagt tagen och häpen av videon. Mycket snyggt filmad first-person-video á la actionfilm AB har du dig att vänta dig här nedan. Låten är rätt hetsig så det bidrog också till en något ökad puls. Det blev en lite wtf-did-just-happen när videon tog slut. Var liksom inte beredd på det som jag just hade sett, men oväntade saker gillar en ju.

Skriver en slags Alert, Alert, våldsam och blodig video coming up (just to be safe)! Känsliga tittare varnas.

the bitter end

söndag, 23 oktober, 2016

25 Placebolåtar i tisdags var pretty awsome! Cirkus var awsome. Mitt sällskap var mer än awsome. En helt ok kväll kan ni säkert räkna ut.

Som jag tidigare skrivit så är jag inte årets största fan, så var det flertalet låtar som jag inte kände igen, men det gjorde liksom inget, bara mer för mig kvar att upptäcka. Blev väldigt imponerad på hur duktig livesångare Brian Molko är! Eller ja hur bra hela bandet ( eller ska jag skriva duo?!) är live.

Running up that hill blev ett superfint avslut på hela spelningen. Deras version är så drömsk på något vis. Just love it!

up & up

lördag, 22 oktober, 2016

Min första plan för sommaren 2017 sattes förr, förra veckan, tack vare/på grund av(?) mina gamla favoriter Coldplay som återigen beslutat sig för att komma till lilla Sverige, denna gång Göteborg.

Något spontant måste jag erkänna att den här resan blev. Haha, ja ok kanske inte som i hej-jag-drar-ihop-ett-gäng-vänner-på-en-AW-samma-kväll, då det är mer än ett halvår kvar tills det är dags, men du fattar vad jag menar.

Hur som helst, har varit lite ångerfull att jag inte ens försökte få tag i biljetter till sommarens spelning här i Stockholm så jag blev en aning peppad när det här uppdagades, and here we are. Det kommer i sedvanlig ordning garanterat bli en awsome show och både tårar och gåshud utlovas.

Tills dess, avnjut Up&Up‘s fin, fina video och om du lyssnar extra noga kanske du hör Queen B på kör.

every you every me

måndag, 17 oktober, 2016

Hurra för konsertkväll imorgon! Dock har jag typ inte peppat och preppat så mycket som jag till exempel gjorde inför Bieber och Beyoncé.

Det är Placebo som intar Cirkus scen. Har bara vart på spelning där en gång och gillade venuen jättemycket, rätt litet och intimt, precis som jag vill ha det.

Placebo är lite högstadie- och gymnasietid för mig, det var då jag lyssnade som mest på de. Skulle inte kalla mig för något superfan men när det announceades i våras att de skulle komma till Sverige och med ett slags 20-årsjubileum så kände jag; gotta see this!

love me now

söndag, 16 oktober, 2016

Lite nytt med John Legend kom härom veckan. Såg det på den där stora streamingtjänsten, men kände inte för att lyssna, men när jag hade mitt vecko-youtube-browsingskväll så klickade jag på hans video. And here we are – it’s on repeat!

Ok nu överdriver jag, men det blir åtminstone en gång om dagen som jag vill lyssna på den. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att jag gillar Love me now (det är inte videons förtjänst i alla fall). Låten kanske bara kom i rätt tid, eller har ett litet, litet ljud som jag älskar. Tänker inte analysera mer utan bara settle med att jag gillar den.

Hade en supermysig kväll på stan med Fröken W och Miss Kay igår. Middag på Balzac och efterföljande drink på Storstad, lite som in the old days. Det blev en hel del catch up, mode-cravings, vad-ska-en-göra-med-sitt-liv-prat. En bättre lördagkväll helt enkelt.

Idag bär det av på söndagsmiddag hos mina föräldrar. Helglivet hörni – Love it!

enjoy the silence

onsdag, 12 oktober, 2016

Igår släpptes den trevliga nyheten att Depeche Mode startar sin världsturné the Global spirit Tour i Stockholm på Friends 5 maj.

Har du inte sett de live så tycker jag du absolut ska ta chansen om den dyker upp. Jag blev frälst första gången jag såg de på Stadion en übervarm sommarkväll. Hade väl alltid tyckt att singlarna vart bra, men inte så mycket mer, men live – Wow!

Dock så kommer jag inte gå den här gången pga just hemkommen från Prag och vill hänga lite med Mini Me, fast ska försöka få tag i ett stycke biljett till Karln. Wish me luck! Förköp är på fredag och ordinarie biljettsläpp är på måndag 17 oktober.

around the world

onsdag, 5 oktober, 2016

Hej, hej otippade video! Kings of Leon släppte ny video häromdagen till Around the World. Jag blev förvisso ganska glad efter att ha sett den, det sprätter lite i benen.

Hade i och för sig inte några förväntningar innan, men efter att ha sett Waste a moment som ett första smakprov så var den här videon nästintill tvärtemot. Men det spelar ingen roll, gillade låten.

starboy

tisdag, 4 oktober, 2016

Härliga The Weeknd är tillbaka tillsammans med Daft Punk! Who knew?

Om jag inte hörde helt galet på radion så var det här samarbetet anledningen till att The Weeknd inte var förband till Rihanna i somras. Tur var väl det att det här lilla co-labet blidde bra! Gillade det från första lyssningen. En härlig subtil Daft punk-känsla till Abels sköna stämma.

Tips för optimal upplevelse: Starboy i lurarna, promenera i en krispig och solig förort. Obs glöm inte solglasögonen.

Alternativt; kör bil samtidigt.

company

söndag, 2 oktober, 2016

Har varit lite post-Bieber under den gångna helgen, i stort sätt bara lyssnat på Purpose och med stor sannolikhet kommer det fortsätta under den kommande veckan. Anywho.

Det var sjukt kul att ha sett Justin live nu när det är mer eller mindre hans prime time, istället för att se honom under någon slags Greatest Hits tour år 2045, nio arresteringar och 70 kilo senare.

Han är löjligt duktig sångare på riktigt, vilket märks under de mer lugnare låtarna, då han faktiskt sjöng hela låtarna. Det blev en hel del ljud under hans up tempo-låtar, vilket jag i och för sig var förberedd på efter att ha sett lite klipp innan spelningen. Fast jag kan ändå inte sticka under stolen att det svängde trots allt.

Efter cirka 50 minuter kom det en sjukt märklig paus. Var rädd för att Justin hade blivit lite offended och fick nog. Som var blev lite mer torsdagsunderhållning! En hade kunnat önskat lite mindre I-don’t-give-a-face. Högst oklart om han tycker det är roligt att spela för skrikande fans flera kvällar i veckan. Som jag brukar säga, gör inget du inte vill, det är bara slöseri på tid.

Han körde mest Purpose-material (inte mig emot), men även självklart Baby, As long as you love me och Boyfriend, jag antar att de låtarna är mer eller mindre obligatoriska.

Oh well, det var väldigt länge sedan jag var på konsert där folk (läs: tjejer) skrek lungorna ur sig. Det var som att vara tillbaka på den gamla hederliga BSB-tiden. Gåshud.