Arkiv för december, 2016

tack och hej 2016

lördag, 31 december, 2016

Jahopp, ett år har tydligen gått. 2016 har varit lite som de flesta åren är, mycket jobb, hämta och lämna på förskolan, någon slags barnuppfostran, och däremellan kasta in lite sporadiska träningspass, konserter, kompishäng och två utlandsresor. Berlin och Mallorca var två positivt överraskande resmål och åker gärna tillbaka. Vi hann med två fritidshusköp i höstas och även häva dessa köp p.g.a. mögel. Vår förhoppning är att återuppta husletandet till våren. Wish us luck!

Jag tänkte även kort summera mitt musikår, tror jag bara kommer lista lite hej vilt utan inbördesordning. Jag skulle generellt säga att det varit mycket musik i livet i år, till min stora glädje. Lyssnat mycket på jobbet och även fått till det att jag kunnat gå på en del konserter – Love it!

Det har blivit mycket poplyssnande i år, kanske som en kompensation till allt skit som händer i världen för att inte gå ned sig helt och hållet. Men har av naturliga skäl lyssnat väldigt mycket Kent nu i slutet av året. På något jäkla sätt har jag under den senaste veckan varit besatt av Jag är inte rädd för mörkret, den har gått på repeat.

Album som roterade väldigt många gånger 2016
- Tove Lo – Ladywood
- Kent – Då som nu för alltid
- Beyoncé – Lemonade
- Veronica Maggio – Den första är alltid gratis
- Justin Bieber – Purpose (Kom förvisso 2015)
- Troye Sivan – Blue Neighbourhood (Likaså denna kom 2015, men lika bra 2016)

Mina spelningar 2016
- Kent – Tele2 Arena
- Beyoncé – Friends Arena
- Placebo – Cirkus
- Little Jinder – Debaser Medis
- Justin Bieber – Tele2 Arena
- Troye Sivan – Gröna Lund
- Manic Street Preachers – Münchenbryggeriet

Guilty Pleasure-låtar under året
- ZAYN – Pillowtalk
- The Chainsmokers – Roses
- Rae Sremmurd -Black Beatles
- Maroon 5 – Don’t wanna know
- Dua Lipa – Blow your mind

Musiknyheter som kom in i mitt liv 2016
- Sabina Ddumba – Homeward bound (Albumtips!)
- Placebo (Mer av en comeback i mitt liv i och med deras 20-årsjublieumskonstert)
- State of Sound – Higher Love (Still going strong)

Låtar som får följa med in i 2017
- Tove Lo – Ladywood
- DJ Snake ft. Justin Bieber – Let Me Love You
- Beyoncé – Sorry
- Justin Bieber – Sorry
- Alessia Cara – Scars To Your Beautiful

Jag är övertygad att 2017 kommer bli ett minst lika bra musikår för mig, jag är ju trots allt inte så svår. Är väldigt peppad på Coldplay-, Tove Lo- och The Weeknd-spelningarna som en ska gå på!

Tack 2016 och ikväll välkomnar jag 2017 tillsammans med Yoyo med familj över lite god mat, bubblor och vattkoppor. Oh yes, Baby K fick det som en härlig nyårspresent. Det blir aldrig som en tänker sig, motto of 2017?

Gott nytt år folks!

den sista sången

söndag, 25 december, 2016

Och så fanns det inte längre mer – något overkligt. Känner att jag fick ett fint avslut på Kent-kapitlet, inte för att en aldrig någonsin mer kommer lyssna på deras musik, utan mer att det inte kommer komma nytt material eller någon mer spelning att gå på.

I och med att 17 december var den sista spelningen kände jag och Karln (ok, mest jag, men som vi brukar säga – i nöd och lust) att jag kunde inte, inte stå långt bak. Med det sagt så infann vi oss utanför Tele2 arena klockan två någonting, i en mycket fashionabel utstyrsel; dunjacka, termobyxor, mössa, vantar och ett kontinuerligt intag av paracetamol. Ja, det är väl själva fan att en ska bli sjuk.

Klockan 20:00 började slutet. Låt två (999) började tårarna, vilket jag inte fattar, gillar inte 999 speciellt mycket, men tror mer att det var det-här-är-alltså-sista-gången-grejen som triggade igång det hela. Samlade ihop med och började bara njuta av allt, men så fort nästa gamla goding kom – näsduken fram, MVH Känslig tjej.


Konsertens visual’s var amazing! Allt var så fint att titta på om en jämför mot tidigare back-drops.

Jag är så glad att jag och Karln fick göra det här tillsammans, ytterligare ett minne. Kent är ju trots allt lite av vårt band. Kommer fortfarande ihåg när vi premiärlyssnade på Den döda vinkeln 2005, nykära och jag tror inte att någon av oss då kunde ana att vi skulle vara där vi är så här 11 år senare.

Tack, tack, tack bästa Kent för allt!


Dagen efter slutet släpptes videon till Den sista sången – Superfin!

PS. Glöm inte att imorgon annandag jul visas del ett av SVT’s dokumentär Vi är inte längre där och dagen efter del två. DS.

vi är för alltid

fredag, 16 december, 2016

Om drygt 24 timmar Kent lägger den vita hatten på hyllan. Hur sorgligt?

Vart peppad och samtidigt känt ett vemod inför den här dagen under en längre period, ja kanske enda sen de announce:ade att de ska lägga av. Och nu är den fasen här!

Håll tummar och tår att min lilla kropp pallar med lite snålblåst och trängsel imorgon. En lyckas ju självklart känna av en semiförkylning, men det är förhoppningsvis inget som lite huvudvärkstabletter kan råda bot på.

Ok break up – I’m ready!