london

I början av december unnade vi oss en weekend i London för lite julklappsshopping och flykt från vardagen. Det blev tre nätter och vi bodde denna gång vid Earl’s Court. Smidig station att bo vid, samma linje som går ut till Heathrow, sen kan du även ta dig runt med den gröna linjen.

Vi bodde på ett litet hotell precis runt hörnet från tunnelbanan – väldigt bekvämt, vilket var lite av resans signum. Att mest ta det lugnt och inte göra det så jobbigt för oss.

Hotellrummet var litet, något mindre än förväntat men det gick. Badrummet var som på en finlandsbåt på inte mer än 1 kvm. Air Conditionen var svårreglerbar, det fanns två nivåer, kallt och kallt. Tur att vi inte spenderade allt för mycket tid på rummet med dess skavanker.

Anywho, vi var som sagt inte i London för att hänga på rummet. Det första vi gjorde var att åka till Hyde Park och besöka Winter Wonderland – en julmarknad. Mycket folk och socker i olika slags former. Mysigt att komma i lite julstämning.

Sedan promenerade vi till Marc by Marc-butiken och råkade införskaffa en tischa, i färg ska tilläggas. Kors i taket.

Kvällens middag blev på en korean som var riktigt bra – Myung Ga i Soho. Matorgie minst sagt. Har dragit mig lite sen sommarens Korearesa att äta just koreanskt då jag föråt mig på det något. Rekommenderas om du skulle vara sugen på koreanskt.


Smarrig bbq.

Uppe med tuppen nästa dag för att bege oss till Tate – Moderna muséet. Vi tog sväng förbi St: Pauls Cathedral och gick sedan Millenum-bron över mot Tate i ett soligt London. Riktigt skönt att få se solen.


Fina St: Pauls Cathedral i ett kyligt men soligt London.

Tate var i en oerhört maffig byggnad med många våningar där varje våning hade sin egen nisch. Just högre upp vi kom ju ”diffusare” konst blev det. Jag fastnade mycket för den surrealistiska våningen och dess konstverk.


Vi som ”konst” på Tate.

Det går verkligen att spendera timmar på Tate i och med att det är stort och det finns mycket att se. Utan att riktigt veta vart vi skulle göra härnäst blev det ett besök utanför Sherlook Holmes hem på Baker Street och sedan inmundiga lite lunch.

Covent Garden slog på stort i sina juldekorationer! Riktigt fint och mysigt.


Juligt i Covent Garden.


Juligt även längs hela Regent Street.

Måndagmorgon 9.00 befann vi oss vid Primark. Läget och ordningen var under kontroll om jag ska jämföra med tidigare besök. Hett tips om ni ska till Primark, var där vid öppning (öppnar 8.30 på vardagar). Blev en hel del shopping där som jag hoppas jag kommer i den dagen jag inte har ett omfång som en glob.

Vid lunch bestämde vi oss för att göra ett återbesök på Food For Thoughts, ett vegetariskt litet hak på 31 Neal Street. Jag vill också kunna laga så där god vegetarisk mat som de gör. Galet gott och prisvärt, cirka 80 kronor!


Favoritveggostället – Food for Thought vid Covent Garden.

På kvällen var vi på John Rutter’s Christmas Celebration på Royal Albert Hall! Riktigt fin venue och fin musik. Som ni säkert förstår på namnet var det en julkonsert, det spelades många carols, mer eller mindre välkända för min del.

Det bästa under hela kvällen var när sopranen Elin Manahan Thomas sjöng. Gåshuden var nära.


Royal Albert Hall.

Jag har tidigare aldrig vart på en konsert åt det mer klassiska hållet, känner att det kanske bör utforskas mer i framtiden.

Samt att under nästa Londonbesök ska vi försöka besöka Victoria and Albert Museum. Denna gång hade de en utställning med bland annat filmkostymer.

Sista dagen strosade vi mest runt på stan, fönstershoppade längs Bond Street.


Söt skyltning hos Tiffany’s & Co.

Tack och hej för denna gång, så får vi se när nästa gång blir.

Etiketter: , ,

Lämna en kommentar